Együtt a Budai Campusért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Együtt a Budai Campusért! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#501

2015-06-22 20:56

Aláírtam, mert egyetértek az ott lévő egyetemi létesítmény fennmaradásával, de jobban szeretném, ha újra Kertészeti Egyetem lenne belőle és nem a Corvinus budai campusa!
Mi köze van a volt Közgáznak (ezt is miért kellett megváltoztatni?) a kertészethez, mezőgazdasághoz, tájépítészethez, stb?

Vendég

#502

2015-07-02 14:34

Hogy megmaradhasson ez az egyedülálló természeti táj a városban, melynek pótlása több évtized alatt is lehetetlen lenne...

Vendég

#503

2015-07-06 19:08

Rem;lem tudok vele segiteni.

Vendég

#504

2015-07-31 19:30

Mert nem ertek egyet a felsőoktatás tönkretetelevel.
GeoCracker

#505 Rostoványi for ÁllamTitkár

2015-08-01 07:34

Rostoványi Zsolt gyakorlatilag ahhoz asszisztált, hogy szétverje az egyetemet.

 

endresy.blogspot.hu/ 2015/07/ corvinus-rektor-fasorban.html

Ugyanúgy a szakma, a diákság és az egyetem tönkretevője, ahogy az egykori geológusból lett rektor, majd államtitkár, Klinghammer segédkezett a felsőoktatás kivéreztetéséhez és tönkreveréséhez.


Vendég

#506

2015-08-01 08:25

"... bízunk abban, hogy a Budai Campus közössége, oktatók, dolgozók és hallgatók, valamint a karainkkal szimpatizáló szakmai-társadalmi közeg együttesen kiállnak az egyetemért, a campusért, és érdemben tudják hallatni szavukat."

Ez nagyon kevés. Az "együttes kiállásban" nem bízni kell, azt bizony meg kell szervezni. És nem majd, amikor már késő, hanem most. És nemcsak egy pár órás vicces demonstrációt, hanem olyan erős ellenállást, amin nem megy át a buldózerük. Az erő itt van ugyanis: 20 ezer fiatal (+ a velük szolidáris magyar egyetemisták). Vagyis: csak magára vethet az egyetemi HÖK és az oktatói kar, ha ezt a szervezési munkát lelazsálja.


Vendég

#507

2015-08-01 19:47

Hajrá Corvinus! Maradj önálló!!!!! :) :3 <3

Vendég

#508

2015-08-02 19:26

Mert szeretném ha maradna minden a régiben.
Miért is kell megbolygatni egy ilyen híres felsőoktatási intézményt!?

Vendég

#509

2015-08-05 15:58

Jó lenne, ha végre békén hagynák az 1853-ban alapított,, több mint 160 éves Kertészeti Egyetemet! Az segítené az egyetemet, ha hagynák nyugodtan működni .
Vendég

#510

2015-08-05 20:18

Nem engedhetjük, hogy szétdarabolják az egyik leghíresebb és legjobb egyetemet. Ha tüntetni kell a megmaradásért, akkor menjünk ahányan csak tudunk, több ezren!!! Az internetadó ellen sikerült, ez is sikerülni fog!!!!!!


Vendég

#511

2015-08-06 07:30

Mert 5-10 évenként állandóan ki akarják telepíteni a Kertészeti Egyetemet az alapító Entz Ferenc magánvagyonából kinőtt Magyar Királyi Kertészeti Tanintézet jogutódját .Elvették 4 karát,hogy részben Gödöllőt tekintélyét növeljék.A központosítás ürügyén testidegen intézményekhez társították karait és közben másutt kertészmérnökképzést indítottak a liberális tanszabadságot meglovagolva.A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemnek önállónak kell lennie az alapító szándékai szerinti helyen,a természetvédelmileg oltalmazott arborétumban és az elvett szakmai karaival kiegészülve .Minden álracionalizálásból csak a központok húztak hasznot a csatolt részek rovására.Erős felvételi követelményekkel a társadalom igényei és mértéke szerinti képzést kell szorgalmazni ,ahol a hiúság ,a fejkvóta , a brüsszeli akarat és az aktuális pártkapcsolatok (ürügyek) nem írhatják át a nemzeti,szakmai követelményeket !!! Ha kitörési pont a mezőgazdaság és azon belül annak legintenzívebb része a kert-és élelmiszergazdaság,,akkor ennek megfelelő közép-és felsőfokú szakképzésben szabad gondolkodni a megfelelő feltételek biztosításával !Így végre ismételten lehet vidékben,tájban,nemzetben gondolkodni .

Vendég

#512 Re:

2015-08-06 11:19

#511: -  

 Aláírtam ,véleményt is fűztem hozzá,de a HAHÁS egyetemisták és pártszimpatizánsaik szolidarításából nem kérek. Aki elmült 18 éves és nem tud viselkedni,az a legjobb szándékot is bemocskolja,annak mások harca csak egy jó hecc . Ezt egyetlen jóérzésű egyetemista,főiskolás és mérnök nem viselné el,mert ez méltatlan lenne az Alapítóhoz és egykori neves professzorainkhoz. Kérem tehát,aki sanda szándékkal közelít ennek az Egyetemnek a létharcához,az keressen magának más terepet !

Mesterházy Tihamér ny. középiskolai mérnöktanár,táj-és kertépítészmérnök

Kolbásztolvaj

#513 faf

2015-08-09 20:42

Remélem rárohad az összes befőtt minden döntéshozó korupt senkiházira, akik ilyeneket szőnyeg alá söpörnek és emberek életét változtatják meg ezekkel, ahelyett, hogy felcsúti kisvasút meg gyűlöletkampány helyett a Magyar oktatást támogatnák abból a pénzből. De minek ide tudós Magyar ha van sok közmunkás? Ők is eltartják majd az országot, a diplomások meg keressenek külföndnek. 


Vendég

#514

2015-08-11 05:37

Azért írtam alá a petíciót,mert felháborít a kormány önkényuralma,jól működő dolgot miért akarnak el.....i!

Vendég

#515

2015-08-17 08:22

Kötelességünk választott politikusaink segítése a helyes döntés meghozatala érdekében!

Vendég

#516

2015-08-26 21:27

Azért, mert fontos nekem a suli, rengeteg szép emlèkem fűződik hozzà, tovàbbà az egyik legszebb hely lesz az egyetem àltal a környék. Így jó ahogy van :)
rengetegen tanulunk itt, ezért Buda szívèben KELL egy olyan egyetem, ahol agràr, kertészmèrnök képzés folyik, mivel ez a legfontosabb szak, ami hatalmas perpektívàval, nagy tudàs anyaggal, kutatâssal rendelkezik.

Vendég

#517

2015-08-26 21:27

Azért, mert fontos nekem a suli, rengeteg szép emlèkem fűződik hozzà, tovàbbà az egyik legszebb hely lesz az egyetem àltal a környék. Így jó ahogy van :)
rengetegen tanulunk itt, ezért Buda szívèben KELL egy olyan egyetem, ahol agràr, kertészmèrnök képzés folyik, mivel ez a legfontosabb szak, ami hatalmas perpektívàval, nagy tudàs anyaggal, kutatâssal rendelkezik.
belalo

#518 Együtt a Corvinusért

2015-08-28 11:53

Év végén, mikor felröppent a hír, hogy az egyetemünk bajban van, azt a tanácsot kaptuk, hogy most még ne lépjünk, várjuk meg mi lesz ebből. Majd ha lesz valami hír, csak akkor lesz bármiféle megmozdulás. Most úgy látom kár lenne tovább kivárni, mert ha nem lépünk most már késő lesz. Nem akarok lázítani, és kedélyeket borzolni, mindössze a Corvinus Egyetem iránti szimpátiámat és elkötelezettségemet szeretném több ezer hallgatótársammal kimutatni. Nem most lenne itt az ideje annak a sokat emlegetett élőláncnak? Van értelme várni még a jövő hétig? Ha most kivárunk, lesz-e még bármi lehetőségünk a jövőnket megvédeni?

Andy Mage

#519 Az egyetem lefeküdt a minisztériumnak.

2015-08-30 20:51

"A Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság több alkalommal egyértelműen tudomásunkra hozta, hogy döntésüket

szakmai alapon hozzák meg, és ezt tiltakozással, demonstrációval nem lehet befolyásolni. Ezért az Egyetem

Polgárait – az aggasztó előjelek és sajtónyilatkozatok ellenére – ahogy eddig is, most is arra kérjük, hogy a

döntés megszületéséig ne éljen a tiltakozás, demonstráció, tüntetés eszközével.

 

Az utolsó pillanatig bízzunk, higgyünk benne, hogy az államtitkársághoz eljuttatott, közel 80 oldalas,

megalapozott és részletesen kimunkált szakmai érveket és az integráció szükségtelenségét, annak szakmai,

gazdasági és társadalmi veszélyeit és hátrányait bemutató anyag, továbbá a nemzetközi szervezetek és

társintézmények, a hazai szakmai szervezetek és a kertészeti, élelmiszeripari és tájépítészeti szakma

támogatása segít elkerülni a legrosszabbat. Egyetemi polgárként nem tehetünk mást, mint reménykedünk abban,

hogy valóban szakmailag megalapozott, az ágazat fejlődését ténylegesen elősegítő, nem pedig karaink, s ennek

révén szakterületeink fejlődését visszavető döntés születik. "


Csókolom. Welcome to the real world!
Naívnak, korruptnak vagy muszájdzsekisnek tetszik lenni?

 

Éljen Rostoványi, és a kari vezetés.
Csákánynnyélhez bilincselve, míg a műanyag karperec elrozsdál


Vendég

#520 Re: Az egyetem lefeküdt a minisztériumnak.

2015-08-31 11:22

 

Tisztelt Egyetemi Társak ,szolidaritást vállalók !

 

Nagyon örülök annak,hogy az 500 körüli hozzászólóból azért 21-en nevüket is adták,ami azt is jelenti,hogy 4 %-a felvállalja véleményét a nyilvánosság előtt. Van aki NÉVTELENÜL vagyis NEMTELENÜL átkokat szór úgy általában ,van aki faji előítéletét vetíti rá e döntésre ,van aki a népszavazás által adott felhatalmazást vonja kétségbe - persze megint névtelenül. Szívszírító jelek ezek,mert a felelősségvállalás, a másik ember tisztelete, a közösségben való gondolkodás és a magyar parasztemberekre jellemző  visszafogott demokratikus kultúra hiányzik belőlük . 

 

Ha valaki némileg ismeri a Kertészeti Egyetem sorsát, aggódó szeretettel kíséri figyelemmel mindig a változásokat.Nem az vezeti,hogy milyen pártszínekben hozzák a döntést,hanem az,hogy előre viszi-e a szakoktatást ? Nos ebből a szempontból kell megemlíteni az 1972-73-as évet,amikor a Petőfi szobornál tombolt a diktatúra és ki kellett állnunk egyetemi társunkért,hogy igaztalanság miatt ne tiltsák el az egyetemi tanulmányaitól. Ki kellett állnunk a Táj-és Kertépítészeti Szak beolvasztása ellen ,amelynek alkujába nem csak az akkori rektornak,de a MÉM illetékes miniszterhelyettesének is nemet kellett mondanunk a diákok nevében.Megvádolták professzorainkat távollétükben , de tiszta lelkiismerettel találhattunk megértő szövetségest Nagy Béla professzor, Nagy Miklós (későbbi oktatási miniszter) és Cornidesz Mihály ,Dimény Imre miniszter úr személyében. Ki kellett állni az egyházi gimnáziumokból jött tanulók mellett,hogy ne diszkriminálják őket kiváló eredményeik ellenére. Nem bátorságból tettük,hanem lelkiismeretünkből és meggyőződésünkből kellett menni az akkori "Fehérházig",amilyen fórum egyáltalán volt az akkori Magyarországon. De mindig betartottuk azokat a viselkedési normákat,amelyek jellemzőek egy érettségizett emberre illetve egyetemistára !

 

Most amikor megint egyetemünkről van szó,csak azt tanácsolhatom a mai egyetemista lányainknak és fiainknak,hogy a korrekt tájékozódás ismeretében álljanak ki igazukért,mert nem tehetnek mást . Eddig az átalakulás évtizedei arra engedtek következtetni,hogy a "liberális irányítás " szétzilált, a szocialista irányítás központosított, a polgári irányzat lebontott. Viszont épp - Brüsszelre hivatkozva- az I.Orbán-kormány központosította ,egybeterelte az egyetemeket a szakmai társíthatóság elvét nagyvonalúan átlépve . A III.Orbán-kormány érdekes módon megint központosít, adós marad a korábbi összevonások következményeinek tárgyilagos értékelésével , u.akkor bizonyos területeken a FIDESZ elvirányítási elveinek megfelelően  remélhetőleg utat enged az ellentétes tendenciának is és külön válik az Állatorvosi és az Erdőmérnöki stb. Persze ennek a központosításnak középfokon is elindult a folyamata, amit egyszer a 80-as években csináltak,ismételten elkövetik polgári szinekben. Még élünk sokan,akik elmondhatnák,hogy ennek sem volt értelme,mert egy igazgató  mellett hat helyettes ,sokszorozott áttétel,lassúbb információ,megnehezített ügyintézés volt az eredmény.  Tehát a "költségtakarékosság" és a tehetetlenülés  következménye nem került átgondolásra.

 

Úgy gondolom,hogy a tudományos gondolkodásnak is ellentmond az,ha egy fikció rabjává válik valaki és a gyakorlat vagy a feltételezett hatásvizsgálat eredménye alapján is ragaszkodik hozzá . Nem beszélve az egyeztetés kormányunk által sugallt vagy megígért demokratizmusához, amelybe bocsánat a kifejezésért  de pont azok maradnak ki,akikről döntenek ? Ez az eljárás engem aktív tanári korom bizonyos szakaszára emlékeztet,amikor velünk soha nem egyeztettek a "liberális" és szociális elveket valló kormányok . Ennek csúcspontja volt a 2006-os októberi forradalom évfordulója,ahonnét még a magyar népet is kirekesztették,csak a brüsszeli nagyságok vehettek részt. Kívülállőként érthetetlen,hogy miért nem lehet MELLÉRENDELT viszonyőú agrároktatási központokban gondolkodni ? Mi  vagy ki ennek az oka ? Miért nem lehet ismételten a valamikori karainkkal együtt önálló egyetemet alkotni,amelyik tagja egy akár jól elképzelt agrárközpontnak ??? 

 

Csak emlékeztetni kívánok az egyetem egykori tanüzemeire,amelyeket városfejlesztés (Kamaraerdő) , privatizáció vagy éppen kártalanítás címén (Szigetcsép ,Erőspuszta ...) elvontak balga módon úgy,hogy az egyetem gyakorlati oktatási fejlődését beszűkítették. Érdekes módon ezek a helyek igen nagy helyzeti energiával rendelkeztek , hasonlóképpen,mint a gellérthegyi ingatlan ! Most természetesen hivatkozásul szolgálhat,hogy az egyetem feltételei szűkösek, meg már ugyis tartozott Gödöllőhöz stb. De ki is idézte ezt elő ? Kik ennek a döntésnek egykori felelősei ? Miért kísért megint egy  központosítási lobbi a szakoktatásban úgy,hogy ami összetartozott azt szétszedjük ( tekintve 4 egykori karunkat), ami szakmailag egybe vágna azt nem vizsgáljuk,csak akkor,ha egybevág elképzeléseinkkel  !

 

Csak erősen remélem,hogy megválasztott Kormányunk megbizottja őszintén,felelősen  és tárgyilagosan feltárja indokait, nem fél szembenézni azokkal, akik sorsáról dönt, bevonja az érintett karokat és nem fél bevallani,ha tévedett !Erre miniszterelnökünk már néhányszor példát mutatott. Ezt mint magyar választó és valamikori Kertészeti Egyetemen végzett szakember elvárom.,mint azt is, hogy sorskérdésekben nincs helye a lobbistáknak. Csak a nemzet,csak a szakma érdekei fogadhatók el.

 

Tisztelettel :  Mesterházy Tihamér

 

        ny.középiskolai mérnöktanár ,táj-és kertépítészmérnök

#519: Andy Mage - Az egyetem lefeküdt a minisztériumnak.  

 


Vendég

#521

2015-08-31 15:29

Szeretném, ha az Egyetem maradna, ahol van. Mint budapesti őslakos, mint volt egyetemi polgár, mint hitem szerint értelmiségi ember, meg, mert logikus :)

Vendég

#522

2015-09-01 19:14

Nem szeretném ha az az egyetem amire idén felvetelizek atkeruljon egy olyan helyre ahol semmi múlt nem tekint vissza rá!

Vendég

#523

2015-09-01 20:39

Támogatni szeretnem a dolgozókat es a diákokat

Vendég

#525

2015-09-02 01:37

1970. szeptemberében kezdtünk először előadásokat hallgatni az A 1. teremben . Öt év alatt és késöbb is nagyon sok gyakorlaton vettünk részt, sok napot töltöttünk együtt vagy egyedül Soroksáron és más helyeken, például Daránypusztán vagy Feketebézsenyben. Majd évtizedek következtek a legkülönbözőbb "kertekben" Máramarossziget és Felsőszölnök közt. A Ménesi úton kapott szemlélet kellett ahhoz, hogy kialakulhasson az alapvető élettapasztalat, felismerés: egy országnak, népnek csak akkor van jövője, ha a kertészkedésre épül. Nem csak a kert nyújtotta gyümölcs nélkülözhetetlen az élethez, a léleknek van szüksége arra, hogy legyen egy kertje amit egész életében építhet. Ennek alapja egy önálló Kertészeti Egyetem.