Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School


Vendég

#276

2015-04-18 09:35

50 évet dolgoztam le nővérként, a hivatásomat imádtam-imádom. Ha még akad manapság olyan fiatal, aki hasonlóképpen éhbérért hajlandó dolgozni, még mielőtt elkezdi a pályáját, ne adjanak neki egy ilyen durva nagy pofont!
K

#277

2015-04-18 11:03

Nem is tudják, hogy mit szednek szét..

Rengeteg élmény fűz az iskolához és az épülethez: RW napok, osztály karácsonyok és més sok hasonló!!!


Vendég

#278

2015-04-18 11:27

Unokám jövőjét szeretném a Raoul-lal biztosítva látni.

Vendég

#279

2015-04-18 12:09

Mert az edzőtársamnak fontos ez az iskola

 

 

Márk

#280

2015-04-18 12:14

Mert az edzotársamat most vették fel és neki nagyon fontos az a suli 


Vendég

#281

2015-04-18 13:08

A hugom ebbe az iskolába járt , ès nen csak Ő , hanem az osztálytársai , barátai is mind nagyon szerettèk.

Vendég

#282

2015-04-18 13:22

Kár lenne ezért az iskoláért!


Vendég

#283

2015-04-18 13:52

Nem szeretném, ha bezárnának egy jól működő intézményt!
Embertárs

#284

2015-04-18 14:19

 

Én beleszerettem a tanításba, ez az én elhívásom, karmám, sorsom, nem nagyon szeretnék már ezután sem mást csinálni.

Ha hagyják...

Lehettem volna végzettségeim alapján nagyon sok minden más, még akár sokkal jobban kereső politikus is! Nem lettem...

Én a gyakorlatban és a felsőfokú elméleti tanulmányaim során megszerzett szakmai tudásom átadását választottam. Mert a diákjaimnak arra van szükségük, hogy politikamentes, szakmaszeretettel, hivatástudattal teli, lehető legjobb tudást és értékeket kapjanak. Sokszor hallani, olvasni, hogy a mai diákság érdektelen, nemtörődöm, motiválatlan, nyilván van köztük olyan is, de az ellenkezőjét is be tudják bizonyítani. Másmilyenek, más generáció, másképp találjuk meg a hangot velük és az utat hozzájuk, ezen és ezért is vagyunk. Alakítjuk őket, de közben mi is igazodunk hozzájuk. Bizony, az információrobbanás korában olyan informálisan megszerzett tudás birtokában vannak, amit nem nagyon tudnak még megfelelően használni, alkalmazni, de ott van bennük. Szidjuk őket, hogy mennyi időt töltenek a számítógép előtt, lógnak az okos telefonjaikon, idióta játékokkal játszanak, a közösségi oldalakat bújják. Aztán rá kell jönnünk, hogy bizony nem csak ehhez értenek és számtalan tudás birtokában vannak ezeknek az eszközöknek a használatával és az azokkal eltöltött idő segítségével. Lám-lám, jön egy váratlan esemény, egy szörnyű döntés, amely az életüket negatívan befolyásolja, ami keserűséggel tölti el, felháborítja őket, amit a saját bőrükön éreznek, ami kizökkenti őket a komfortzónájukból és íme, előkerül az a tudás! Ezt most be is bizonyították. Tudták, hogy hova, mit, mikor kell írni. Mit, hogyan kell megszervezni. Mi, hol található a világhálón, amire szükségük van és lesz. Tették mindezt úgy, hogy a hagyományos módszereket is éppen úgy alkalmazták! Tessék csak körülnézni az iskolában, rápillantani az ablakokra és talán a környéken lakók is mesélhetnének a szórólapokról, amiket szeretett iskolánk megmentése érdekében készítettek. Okosan, értelmesen, higgadtan, sárdobálás nélkül, nem felelősökért ordítozva nyilatkoztak a médiumoknak, pedig ez utóbbit szocializálhatták volna bizonyos helyekről. Talán megérezték a felelősséget is, hogy helyettünk is teszik ezt, hiszen nekünk megtiltották, hogy nyilatkozzunk. Néha becsúszik ugyan egy-két helyesírási hiba írásaikba és előkerül néhány internetes nyelvromboló kifejezés is, de bánja a fene most, amikor ilyen lelkesek.

Repes a szívem, hogy ilyen gyerekeket taníthatok, akik bebizonyítják, hogy megérdemlik azt a középfokú végzettséget, szakképzettséget, amelyre néhány cinikusan nyilatkozó csoport szerint nincs szükségük.  

Felháborít, de ugyanakkor meg is nyugtat, hogy a néhány gyűlölködő, bántó ellenvélemény, szidalmazás, semmi másba nem tud kapaszkodni, csak iskolánk nevébe, névadójába. Még arra sem veszik a fáradságot, hogy megnézzék, mivel is foglalkozunk, kiket tanítunk, képezünk. A tudatlanságból fakadó szónoklatok és dogmatikusan ugyanazokat szajkózó írások pedig hiteltelenek számomra. Ellenben vagy éppen ezért, meg kell említenem azt, hogy ebbe az iskolába bárkit felveszünk anékül, hogy megkérdeznénk előtte származását, politikai hovatartozását, vallási nézeteit. Mert nem tarjuk fontosnak! Az a fontos, hogy ezekből a gyerekekből kiváló egészségügyi, szociális és pedagógiai szakemberek lesznek. Akik majd szintén nem fogják megkérdezni, hogy ki, honnan származik, milyen politikai nézeteket vall, melyik vallást gyakorolja, hanem szirénázva rohannak mentővel a bajba jutottakhoz!
Ott lesznek tehát mentőápolóként, ha életveszélybe kerülsz, ha rosszul vagy!

Ott lesznek veled életed egyik legcsodálatosabb eseményénél, gyermeked születésénél szülésznőként, segítenek neked védőnőként és gyermekápolóként legféltettebb kincsed fejlődésében és betegségében!  

Ott lesznek, amikor kénytelen leszel visszatérni munkádhoz, féltve óvják, vigyáznak rá a bölcsődében kisgyermekgondozó-nevelőként és segítenek neki abban, hogy élete első három évében megtanulja a világot.

Ott lesznek a gyermekotthonokban is, bajba jutott szülők csemetéit vagy elhagyott árvákat, segítségre szoruló vagy sérült gyermekeket gondozva.  

Ott lesznek az óvodában óvónőként, folytatva ezt a nemes feladatot és nevelve, sokmindenre megtanítva gyermekedet, felkészítik az iskolára. Ha mindez nehezebben menne neki, ott lesznek majd fejlesztőpedagógusként és logopédusként segítve.

Ott lesznek rászoruló gyermeked bármely életkorában, mint gyógypedagógiai asszisztens sietnek segítségedre.

Ott lesznek szociális asszisztensként, ha a szükség – szó szerint – úgy hozza.

Ott lesznek amikor ápolni, gondozni kell idős szüleidet, mert neked nincs erre annyi időd, amennyit szeretnél.

Ott lesznek, ha Téged kell műteni vagy ápolni, bármilyen osztályon kell is azt tenni!

Ott lesznek gyógymasszőrként, ha túlhajszolt világunkban elérnek a mozgásszervi problémák.
Ott lesznek gyógyszertári asszisztensként a sarki gyógyszertárban és kiadva az orvosod által felírt tablettáidat, kedvesen igazítanak útba a mérhetetlen mennyiségű gyógyszer útvesztőjében és segítenek a gyógyszerreklámok okozta tanácstalanságodban.

Ott lesznek fogászati asszisztensként kedvenc fogorvosod mellett, szakszerűen dolgozva annak keze alá és még arra is fordítanak időt, hogy a félelmedet elűzzék.

Ott lesznek háziorvosod mellett szakasszisztensként és miközben ellátják testi bajaidat, a lelkieket is elpanaszolhatod nekik.

 

Sorolhatnám még, hogy hol mindenhol találkozhatnál velük...


De vajon ott lesznek-e vagy lesz-e ott egyáltalán valaki?

 

 

Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de ezek a gyerekek most megtanulták kezükbe venni a sorsukat! Mi pedig mellettük állunk mindenben!
Hajrá Raoul, együtt kell maradnunk!

 



 


Vendég

#285

2015-04-18 16:12

Nehogy bezárják! Itt kezdtem el a sulit akkor itt is akarom befejezni!!! Nem vagyok hajlandó olyan középiskolában folytatni tanulmányaim ahol nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel és az oktatás is hiányos! Köszönöm!!!

Vendég

#286

2015-04-18 18:06

Az iskolát nem zárhatják be! OKJ-s képzésre ezt az iskolát ajánlották nekem, mert ez az iskola a legjobb ebben a szakmai képzésben!

Vendég

#287 9/E nagyiRe:

2015-04-18 18:22

#284: Embertárs -  

 Mi pont ezért a szellemiségért választottuk a Raoult. A sokadik középiskolával vagyok már szülőként kapcsolatban, ez előtt még nem találkoztam hasonlóval sem. A Raoul a JÓK "gyüjtője".

Harcolunk érte.


Vendég

#288

2015-04-18 18:36

Én ott tanultam meg röntgenasszisztensi szakmát

Vendég

#289

2015-04-18 19:42

Pedagógusként, szülőként, és nagyszülőként is felháborít a Kormány döntése!, 2011-be mi eredményesen vívtuk meg hasonló harcunkat, remélem nekik is sikerül!
Valaki

#290 ...

2015-04-18 20:25

Én ugyan nem itt tanulok, de egészségügyibe járok. Ez az iskola tudomásom szerint az első legjobb egészségügyi suli. Egy iskolát már bezártak, ha jól tudom a Kossuth Zsuzsát. Mellesleg itt vannak a tovább képzések is, nem lehet csak úgy bezárni. Ezt abszurdum :)


Vendég

#291

2015-04-18 22:31

Mert több a soknál, amit ez a ....(már nincsenek szavak) korműny művel!

Vendég

#292

2015-04-19 08:51

Újabb disznóság az állampolgárok semmibe vétele !!!

Ez a NYer ????

Vendég

#293

2015-04-19 10:39

Mert elegem van abból, hogy ez a kormány azt hiszi, hogy mindenki véleményét figyelmen kívül lehet hagyni!!!!Úgy játszanak az emberek életével, hogy az már vérlázító!!!

Vendég

#294

2015-04-19 13:16

Hajdanán ebbe az iskolába jártam és nagyon szerettem. :)

Vendég

#295

2015-04-19 13:38

32-ik éve dolgozom az egészségügyben.
Nagyon színvonalas oktatásban részesülhettem középiskolámban.Fontosnak tartom hogy a gyakorlati oktatás továbbra is biztosított lehessen az iskola falain belül.Hogy mire az első szakmai gyakorlatunkra mentünk,magabiztosan álhassunk a betegek szolgálatába..
pedagógusnagymama

#296

2015-04-19 13:46

40 évig tanítottam, az unokám itt érettségizett, innen ment tovább főiskolára, immár 4. éve tanít. Rajta keresztül ismerem az iskola munkáját, a gyerekek kötődését az intézményhez. Úgy érzem, ennek a humánus szellemiségű oktatásnak köszönhetem, hogy beteljesedett az álma, és tanító lett. Ma már harmadikosok a "kicsinyei". 

Büszkeséggel tölt el, hogy unokám itt végezhetett Dobosné Bányai Veronika osztályfőnök keze alatt, és tanították becsületre, emberségre. Pedagógiában itt kapta meg az alapokat, amiből a főiskola első éveiben sokat profitált.

Az elkövetkezendő nemzedékkel szembeni Bűn, és szakmai vétek megszűntetni ezt az igazán jó közösséget. 

Huszti Imréné nyugalmazott pedagógus

 


Vendég

#297

2015-04-19 14:05

mert a világon a legjobb suli

Vendég

#298

2015-04-19 14:54

Hogy ne zárják be az iskolát ha valós a hir.

Vendég

#299

2015-04-19 16:13

Ebben az iskolában végeztem el, egy 2 éves képzést, 2 éve, amiben ma is dolgozom. Az iskola képzései, tanárai kiválóak. A hely csodaszép. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg diák jár ide, és rengeteg tanár, akiknek ez a munkahelyük!
Mórás diák
Vendég

#300

2015-04-19 19:20

30 évvel ezelőtt ebben az iskolában érettségiztem!
( még Móra Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola volt a neve )
Miért kellene most eltávolítani a tanárokat és a diákokat? Az egészségügyet már annyira szétverték, vagy talán még nem annyira???