Skateparkot Szentendrére!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Skateparkot Szentendrére! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2015-02-04 12:37

Felesleges pénzkidobás és még veszélyes is!


Vendég

#2

2015-02-05 12:38

Üdvözlet!
Pomáziak vagyunk, azonban mindkét gyermekünk Szentendrére jár általános iskolában.
Úgy véljük a változatos sportolási lehetőség a mai világban különösen fontos, hiszen ezen a téren a számítógépekkel és az okos (?) telefonokkal kell a gyerekek egészsége végett versenyezni.
Továbbá kimondottan a BMX nagyon hasznos, felnőtt korban könnyebben lehet majd egy zöldebb közlekedés felé venni az irányt.

Üdvözlettel: Selley Zoltán

Vendég

#3 Skatepark Szentendrén

2015-02-05 16:03

Üdvözlet Mindenkinek!

Gyermekek számára a szabadban, sportolással eltöltött idő biztosítása a jövő záloga!                

Ha szobában ülő, a világ valóságáról mit sem tudó, másoktól elszigetelt, a feszültséget alkoholba-cigibe fojtó generációt akarunk, akkor tényleg felesleges pénzkidobás egy skatepark.

Jó pár sportot űztem versenyszeűen, ezenkívül bmx-eztem és gördeszkáztam is, testvéremmel egyetemben. Tapasztalatból tudom, hogy semmivel sem veszélyesebb, mint bármely más sportág. Koordinációt, ügyességet, reakcióidőt, koncentrációt, kitartást ...stb. fejleszt és semmihez sem fogható szabadságérzetet biztosít, valamint életre szóló barátságok maradnak meg általa! Amerikán kívül Európában is a mai napig nyílnak meg újabb és újabb skateparkok, tehát az idő is bebizonyította, hogy ez nem csak egy divat sportág. 

Tisztelettel: Perepatics Lilla


Vendég

#4

2015-02-19 05:55

Orulunk a kezdemenyezesnek. Kerjuk gondoljak at hogy lenne e emellett lehetoseg egy foci / kosar es kulgeri fittnesz epeitesere is hogy a nagyobbak ee szulok is elvezhessek a szabadteri sportolas oromeit? Kossonettel. Marti

Vendég

#5

2015-02-19 09:28

Tamogatom a skateparkot.

Vendég

#6

2015-02-19 12:57

Abszolút az ingyenes vagy olcsón igénybe vehető szabadtéri tömegsport-lehetőségek létrehozásának támogatója vagyok, de ezt nem "skateparkkal" kellene kezdeni. Legalábbis ha ezt közpénzből gondolják. Szerintem.


Vendég

#7

2015-02-22 10:40

Nagyon jo l,esz

 

Nick Nave

#8

2015-02-26 19:22

A Görzenál így nézett ki egy év után:

http://tesz2000.hu/kepgaleria/g/egyeves_a_gorzenal.htm

Remélem ez nem így fog. És igen, bármilyen kültéri sportlehetőség jó, talán egy általánosabban használhatóval érdemes kezdeni.

frank medrano

#9 frank medrano

2015-02-26 20:59

nem akarok ünnepronto lenni de felesleges pénzkidobás....a sok "menö" yolo-s swag emos 2 nap alatt pikkpakk tönkre vágná az egészet!pialni cigizni meg máshol is lehet....elég lenne egy park pár paddal...igaz annak is ez lenne a sorsa graffiti filc zuzás...cicanaciba ugysem lehet deszkázni... :D


Vendég

#10 Skate park

2015-02-26 21:49

Sajnos a hózzáállással van a baj, hogy hogy miért nézet ki a város egyetlen skate parkjának szánt terület, hatalmas lelkesedéssel csak a választásig kellett utána senki nem foglalkozott vele ( tisztelet a kivételnek). A kőzúzó pályához sem kellene több millió forint  hogy jól működjön... Sokan még a mai napig veszélyesnek nyilvánitják ezt a sportokhoz meg kellene ismerni.!!! Sokba kerül az építés   (hát a legnagyobb mutyival is ezrede a legkisebb focipályának)  veszélyes a sport ????  ehez csak gratulálni tudok érdemes megnézni a statisztikákat ....de gördeszkás, bmx, görkoris sportolók az utcán önmagukra és másokra sokkal veszélyesebbek sokkal több kárt okoznak mint egy rendezett helyen történő spotolás esetén. Amit korábban Perepatics Lilla leírt a sportról mindenbe egyett értek! A sok menős yolo-s stb meg eddig is tönkre tette amit lehetett persze padkákat, padokat, házfalakat ( talán nem volt lehetőségük a sportra, mozgásra)...stb ezen a területen ha megfelelően van megépítve és rendszeresen karbantartva akkor nagyon jól tud működni az országba számtalan szuperül működő jó példa van talán a legfontosabb  a jó közösség . Szerencsére a Duna másik oldalán pár km-re több működő projekt van.

borban

#11

2015-03-02 07:35

Természetesen ilyen és hasonló kezdeményezések, melyek hozzájárulnak egy vagy több település kisgyermekes családjai szabadidős tevékenyéségének minőségi eltöltéséhez, csak támogatandó lehet.

Az olyan hozzászólások, hogy veszélyes és pénzkidobás, nehezne érthető, értelmezhető. Valószínűleg e kommrntár szerződjének nincs gyereke és születése óta még nem mert az utcára kimenni, mert az veszélyes ;D.

Azonban hangsúlyozni szeretném, hogy ismeretem szerint voltak ehhez hasonló célú kezdeményezések már több. Vállalkozók nem kevés pénzt adtak hozzá, azonban a megvalósulás ennek ellenére el- ill. félbemaradt. Mivel közvetlen rálátásom volt az egyik ilyen kezdeményezére, akkor úgy vettem észre, azért fulladt kudarcba, mertt a projektnek nem volt igazi gazdája, motivált üzembentartója. Kitalálni valamit könnyű, megvalósítani a nehezebbb. Ezek megléte nélkül, most sem fog működni. 

 

Minden esetre TÁMOGATOM, elszámntságot, kitartás és a ha megvalósul a fenntartáshoz is konstans motiváltságot kívánok a dedikált ötletgazdáknak.  


Vendég

#12 Re:

2015-03-03 11:47

#8: Nick Nave -  

 Kár, hogy ez nem a Görzenál. Mert az Budapesten van a 3. kerületben

Narancs

#13

2015-03-07 18:30

Uniós országokban minden faluba van rá lehetőség, itthon miért ilyen nehéz kérdés ez?

Szurkolok nektek, aláírtam!

vision-street-wear

#14 Minden

2015-03-07 18:55

Nem a Görzenált újították fel tavaly egy Vodafone First projekt keretében? Az tuti, hogy nem úgy néz ki, ahogy a képeken látható. Még a tavalyi felújítás előtt voltam ott, teljesen használható volt. Azt ne várjuk el, hogy a csúszócsöveken a festék megmaradjon....

Egyébként teljes mértékben respektálható az a nézet is, hogy általánosabb sportok irányába menjenek el, azokat finanszírozzák közpénzből. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az általános sportok esetében vannak egyesületek, iskolák, ahol edzések is vannak. Ezeket a sportokat lehet gyakorolni órákon is. Pl. egy focipálya korántsem annyira speciális építmény, mint egy skate park.

Jómagam elfogult vagyok az extrém sportok irányában, magam is több, mint 10 évig gördeszkáztam (legnagyobb sajnálatomra kicsit már kiöregedtem belőle), így nem meglepő, hogy szurkolok a kezdeményezésnek. Pláne, hogy 2 évig éltem Szentendrén és akkor bizony nekem hiányzott a skate park.

Egyébként egy ilyen park elég sokféle sportot fog össze, nem biztos, hogy csak néhány ember szórakozása lenne (roller, kori, deszka, BMX, esetleg triál....).

A probléma - mint minden ilyen kezdeményezés esetében - az lesz, hogy éves szinte erre azért költeni kell. Valóban kidobott pénz, ha hagyják tönkremenni. Ha nem csak a kezdeti beruházás, hanem egy folyamatos, városi költségvetésből vagy szponzorokból kiszorított pénzmag erre évente rendelkezésre áll, akkor érdemes belevágni.

Az "emo"-s, piás és vandálos hozzászólásokra nem is reagálnék. Ez ugyanolyan sztereotípia, mint amikor mindent embert adócsalónak titulált az egyik kedvenc politikusunk.