Nem fizetjük ki az internetadót!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Nem fizetjük ki az internetadót! petíció automatikusan generált fórumtémája

Adószakértő

#251 Egy adószakértő véleménye

2014-10-26 12:52

Látványos felháborodás van az ún. "Internetadó" miatt. Ez az ál-felháborodás adószakmailag és társadalmilag is értelmezhetetlen. Ez egy bagatell-adó, az Internet-használat egy versenypiaci termék (szolgáltatás), amit eddig is terhelt pl. 27% áfa, amit a lakossági vásárló nem igényelhet vissza. A mostani szabályozási irány egy helyes irány, az Internet-használat könnyen mérhető, az adófizetést néhány tucat szolgáltatón keresztül technikailag meg lehet oldani. Ez a fajta adóztatás beleillik abba a filozófiába, hogy nem jövedelemadó-ágon kell a költségvetés (az állam) bevételeit megoldani, hanem ott kell adóztatni, ahol egyáltalán technikailag lehetséges.

Az állam 25 éve próbálja a multiktól, meg a KKV-któl, a fodrásztól meg mindenhonnan beszedni az adókat, és minden gazdasági szereplő (beleértve a háztartásokat is) foggal-körömmel próbálja elkerülni az adófizetést. A Blikk címlapjára kikerülnek az áfacsalók, a dohánysmugglerek, az offshore-lovagok... Ez azonban nem csak magyar, hanem jellemzően Közép-Kelet-európai szindróma. Egyszerűen ilyenek vagyunk.

Az Állam végre rájött arra, hogy óriási és kétséges adóbeszedési energiák helyett (nyomozók, ellenőrzések, stb.) olyan gazdasági tevékenységeket vagy szereplőket kell elővenni, akik utolérhetőek, ahol technikailag könnyen megoldható az adóztatás. Természetesen emellett a háttérben komoly energiák mennek el pl. az áfacsalás üldözésére is, de ez most nem tartozik ide.

A magam részéről, mint adószakértő teljes mértékben egyet tudok érteni az Internetadóval, ez egy könnyen megoldható, jól mérhető, igazságos (forgalomarányos), értelmes adófajta... bár ilyen egyszerű és értelmes lenne minden adónk. Az, hogy havi 700 Ft-ot egy-egy háztartás pluszban befizet... ezt a felháborodást meg inkább hagyjuk. Akinek van Internet-előfizetése, eddig is 3-5-10 E Ft-okat fizetett, egy sima szolgáltatói áremelés több lenne ennél, azért viszont senki nem tiltakozott eddig sem. Egy vállalat életében az 5.000 Ft/hó pedig egyszerűen értelmezhetetlen, ahol ez tétel, ott lehet, hogy nem kell vállalkozni (nyilván az élelmes mikrovállalkozások vezetői majd céges helyett pl. lakossági tarifára váltanak). Ahogy az elején kezdtem, ez egy szó szerinti bagatell-adó.

Lehet külföldi példákat hozni, hogy "ilyen sehol nincs a világon". Ez egy butaság, a világ minden Internet-szolgáltatója fizet számtalan adót (áfa, társasági adó, járulékok, stb.), csak éppen ilyen nevű adót nem mert még egyetlen Kormány sem bevezetni... mert nem volt kétharmaduk. Mi bevezetjük, és 5 éven belül tucatszám fogják bevezetni a világon, ez egy adózási innováció a maga nemében. A telefonra, a gázolajra, banki tranzakciókra, a gyógyszerekre, rengeteg mindenre fizetünk különadót, miért pont az Internet kellene, hogy kivétel legyen?

Aki erről hangosan üvölt, és Internetadó-tüntetést szervez, az nyissa ki inkább a tévét, és nézze meg, hogy mi zajlik a világban, és hogy milyen társadalmi problémákkal nézünk szembe, és hogy ez az adó milyen törpeprobléma azokhoz képest. Aki egész hétvégén illegális videókat nézeget, meg fájcserélőket használ az most kimegy két sör után a térre és van képe ott hőbörögni az adórendszer meg a Kormány ellen. Ahelyett, hogy sétált volna egyet a Normafánál vagy elvitte volna a barátnőjét egy lángosra... mindkettő megúszható 700 Ft-ból, és legalább van értelme is:)


Vendég

#252 Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-26 15:36

#251: Adószakértő - Egy adószakértő véleménye 

 

abcdef

Kedves adószakértő A Magyar állampolgárok nagyrésze kifizeti a számlákat és a hónap végére egy fillére sem marad.A boltban mindenki megnézi mit vesz meg.Az ember a saját gyerekének kénytelen mondani hogy nem tudom neked megvenni mert nincs miből.Fizetünk mint a katonatiszt egyre egyre többet de mégis hiába fizetjük azt látjuk hogy pl befizetünk egészségügyre pl x,y összeget egyre drágább és drágább és ha betegek vagyunk mégis romlik szinvonal pedid többet fizetünk.Aki havonta fél miliókat legombol annak marad több százezer a hóvégén az átlag polgárnak meg semmi hol van itt az arányosság.Sokkal többet fizetünk ki mindenre mint amennyibe az kerűlne és egyik zsebből megy a másikba a pénzümk.

 

 

Ha a szándék nincs meg hogy valaki tenni akar az adott ügyért annak akár mennyi pénzt adunk nem fogunk haladni mert maga a szándék nincs meg és nem arra költi el amire kell.Az ilyen semmittevő túlfizetett öntelt hozzá nem értő szakbarbárokkal tele van a padlás.A  mai technikai háttérrel már országszerte ha akarták volna elérhetővé lehetett volna tenni szinte mindenütt mindenki számára elérhető alap ingyenes elérhetőséget.De ezt még pl én aki munkanélküli vagyok és nem tudja kifizetni havi netdíjat nekem nem biztosították ingyen se a többinek akinek kéne.Akiknek nem kéne azoknak ingyen mobiltlefonokat,laptopokat,ingyen mobilnetet osztogattak.A könytárba régen elmehettem haszálhattam ingyen a gépet hogy állást keressek rajta most már óránként 150FT de miből ha munkanélküli vagyok?Nincs bevételem és amikor még tudtam keresni a könytárban állásokat most már azt is fizetőssé teszik undorító.Ami van tőlem 10Km re a legközelebbi munkanélküli hivatalba gép minden le van rajta tíltva ott van de nem nem lehet használni amiért ott van arra nem lehet használni.És szembesülnöm kelett vele már kezdő álláskeresőként hogy internet nélkül az állásajánlatok negyedét nem éri el az ember.Vidéken meg semmi nics ott hova menni sincs a környéken.Az internet ma már olyan dolog a leg szegényebb embernek is elérhetővé kell tenni.A jövőben én megjosolom mi lesz Lopni fogják az emberek az internetet méghozzá sikeressen illetve megoldják egymás közt.Ennek a száma nőnni fog méghozzá drasztikusan.Amit megnyernének rajta azt el is bukják.Bukik rajta az állam bukik a szolgáltató.Ha tömegesen lopják az emberek az internetet utána mindjárt olcsóbb lesz.A Magyar emberek nem hülyék megfogják oldani.Ha valahol az internet drága,nem elérhető mindenkinek,az embereket befenyítik az adott országban ennek eredménye hogy nem fizetni fognak érte hanem lopni fogják.Erre a dologra egy egész globális üzletág piac épült ezt csak megsúgom.Adjátok vagy nem megfogják oldani az emberek.


Vendég

#253 Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-26 16:55

#251: Adószakértő - Egy adószakértő véleménye 

 

abcdef

Amit én láttam csak röviden internet terén:

 

-A könytárba régen volt ingyenes internet elérhetőség az is elérte akinek nincs számitógépe ma már ez óráként 150Ft.Ezt a barbárságot pár éve vezették be.Akinek nincs bevétele az még fizesse ki.Egy jódarabig kerestem ott a mukát a könyvtári gépen én már tudom.És átmegyek a  szomszéd településre ott is ugyan ez a változás.És akineg nincs gépe se pénze ma már annak is elkell érnie az internetet.3 órát ott keresgélek az napi 500ft.Akinek nincs bevétele tényleg nem is tudok mit mondani.Eddig volt már az sincs.

 

-Kimegyek Németországba vagy Ausztriába nem is kell netre fizetnem elő mert minden sarkon van egy ingyenes HotSpot és támogatják egyre jobban mindenütt az elterjedését. 

 

-Amit kiraktak dísznek a munkanélküli hivatalba gépet azon minden oldal tiltva van képtelenség álláskeresésre használni.Ott van kifizették az adódfizetők de nem lehet használni mert az internet 99%-a blokkolva van rajta.Az AFSZ es oldalon kivűl ami a sajátjuk és semmi nincs rajta gyakorlatilag minden oldalt tílt.Kidob egy hibaüzenetet hogy gépet csak álláskeresésre lehet használni és az internet 99% át letiltja.

 

      -A környéken egy rohadt hej nincs ahol álláskeresőként ingyen hozzáférek az    internethez.Pedig most is rohadtul fizet mindenki mint a katonatiszt.Sőt tudatossan ami volt azt is tönkretették.

 

     -Ismerjük a kazincbarcikai eseteket nem volt munkája nem tudta kifizetni feltörte a szolgáltatót.Hát csesszék meg nem a politikusoknak meg a cigányoknak kéne ingyen laptopokat mobiltelefont adni a szegény gyereket meg büntetni hanem a példában pl  elérhetővé kellet volna neki tenni szégyen.Kérni sem kéne régen ez megvolt nálunk is és fejlődött külföldön meg mindenütt ez alap dolog.

 

 

Ércsük meg ennek nem a pénzbevétel a fő mozgatórugója hanem a tudatos ellehetetlenítés.Akik ilyet megtesznek azok amit már most beszednek adót már most mire költik el.Amikor ezt láttam már 1 éve köpni nyelni nem tudtam.Akinek se jövedelme se gépe ott van a gép a könyvtárba a munkanélküli hivatalba de ez egyiken fizetőssé tették ami alanyi jogon ingyen volt és ingyen járna.A másikon meg minden tiltva van a rohadt AFSZ es oldalon kívűl sehová nem enged ahol meg az állások egytizede van fent.Aki ilyeneket meglép az ne kérjen semmit.Ami már megvan közpénzből felépűlt és ott van arra ilyet bedobni már mindennek a határa.


Vendég

#254

2014-10-26 20:45

Ne legyen internet adó ne legyen az hogy a emberek fizessenek az internet használatért
Lara

#255

2014-10-26 22:17

Szia Középkor! Rég láttuk egymást, nemde?

Adószakértő

#256 Re: #254

2014-10-26 22:51

#254: -  

Miért most nem fizetsz érte? Netán egy egyetem kollégiumában laksz? Akkor ezután sem kell fizetned. Ha lakossági előfizetésed van... akkor eddig is fizettél, most ez egy kicsit több lesz. Ez egy értelmes adó, mert igazságos. Aki filmet néz, az sokat fizet, aki csak emilt ír, az lehet, hogy 100 Ft/hó alatt megússza. Akinek a munkájához kell, mert vállalkozó, ott meg úgyis elszámolható költségnek. Az álláskeresőket azonban magam is sajnálom... megoldás lehet, ha 3-5 szomszéd háztartás összefog, közösen vásárolnak egy előfizetést és megosztják egymás között wifivel. Ezt egyébként sokan csinálják már ma is, mert egy takarékos megoldás. És így csak egyszer lesz adófizetési kötelezettség is, mivel csak egy előfizetés lesz!

egy internetező

#257 Re: Re: #254

2014-10-27 01:24

#256: Adószakértő - Re: #254 

 

abcdef

„Aki filmet néz, az sokat fizet, aki csak emilt ír, az lehet, hogy 100 Ft/hó alatt megússza.”

 

Tévedés mivel aki rendszeresen használja az internetet attól függetlenül hogy filmet néz vagy csak  E-mailt ír így is úgyis lebonyolítja az adatforgalom felső határát.Azzal hogy valaki bekapcsolja az intenetet az nem tud úgy működni hogy ne bonyolitson forgalmat.1 Gigabájt olyan nevetségesen alacsonynak számít ha nem lenne határa hogy havonta könnyedén  maga az adó többe kerülne mint a havi előfizetés.Szélsőséges példaként 3000ft lenne az internet pluszban az adó alapján kijönne egy 20.000-30.000ft os számla.Tehát ez alapján a mérce alapján maga a az adó többe kerül mint az egész szolgáltatás.Ez kb olyan mint ha azt mondanám az ivóvízért ezentúl literenként 20ft plusz adót kell fitetni de 500ft a felső határ.Tehát aki egy fürdőkádat vagy egy medencét tölt fel ugyan úgy eléri a felső határt.Másrész azzal nem is számoltunk még hogy 1megabájtnyi adat átvitele nem 1 megabájt forgalmat generál mert még elér az egyik ponból a másikba  ott csomagok újraküldi elvesznek stb.

Egres Béla- JGE

#258 Nyilatkozat

2014-10-27 09:59

Tisztelt Szervezők!

A tegnapi megmozdulás megmutatta, hogy az internet -napi facebook és pornó adag megléte- mindennél fontosabb és ezért bármilyen eszközzel képesek hadakozni, akár a törvényes kereteket is áthágni, kockára tenni testi épséget és anyagi krt okozni másoknak. Az elmúlt időszakban több olyan intézkedése is volt a kormánynak, mely ellen sokan felemelték a szavukat az interneten, de érdemi lépéseket nem kívántak tenni. A tegnapi napon ez az internet adó miatt megváltozott. Ékes bizonyítéka annak, hogy az ország apraja-nagyja nem szeret dolgozni, ellenben a különböző jóléti szolgáltatásokat és szórakozási lehetőségeket ingyen kívánja igénybe venni. Ennek tükrében a Jövő Generációja Egyesület támogatja az internet adó bevezetését, sőt további szigrításokat. Ha a jónépnek ennyire fontos a napi pornó letöltés és a több órás facebookozás akkor ezt az adót is meg fogják fizetni.
Ami jó dolog kisülhet ebből az adónemből, hogy az emberek több időt fognak szentelni saját munkájukra és családjukra, az állam költségvetése meg jobban egyenesbe jön. Remélhetőleg az új adónam végre kiszűri és ellehetetleníti a hazug és népbutító ellenzéki magyar ellenes internetes felületeket is.

Tisztelettel: Egres Béla és Lovászi Fruzsina
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b
http://www.facebook.com/egres.bela

Egyesület vezetősége


Vendég

#259

2014-10-27 12:40

Nem kérünk internetadót!!!!!!!
ELÉG

#260 (Internet)-adó

2014-10-27 12:48

Nem kellene végre azon is gondolkodni, hogy ennek a korrupt társaságnak, SEMMILYEN ADÓT nem fizetünk ki!

Adószakértő

#261 Egy adószakértő véleménye

2014-10-27 20:03

Annyira bájos amikor az emberek kikelnek magukból, és foggal-körömmel védik a saját kis igazukat. Nyugaton és a Távol-Keleten éltem éveket, aktívan dolgoztam, tanultam, de ez a fajta hozzáállás ott teljesen elképzelhetetlen. Az emberek fegyelmezettek, és tisztában vannak azzal, hogy az Állam fenntartása sok-sok pénzbe kerül. Nem azon rugóznak, hogyan kellene "adót nem fizetni", hanem azon gondolkodnak, hogy jó állampolgárok legyenek, és az adófizetésen felül önkéntességgel, meg sor más módon legyenek hasznára a közösségnek, az államszervezetnek. Ilyen társadalmi morál az egész világon nincs... de ezért jöttem haza, mert ez annyira mulattató, ahogy az emberek egymásnak esnek 700 Ft-on, és tízezrek-százezrek képesek a közösségi portálokon erről vitatkozni, teljes átszellemült beleéléssel. Ez az igazi magyar virtus. Nincs az az Internetadó amiért itthagynám. Imádom :)

egy internetező

#262

2014-10-27 21:15

abcdef abcdef

Én ajánlok internet forgalom mérő programot van többféle és ingyen letölthető.Itt van Pl a Networx elég jó statisztikát vezet.

 

http://csillagpor.hu/remek/programok/networx

 

Ezután döntse el mindenki maga hogy mennyire lopás.De ajánlom minden pártolónak akinek van a mobiltelefonján internet kezdje el most használni az adatforgalom után díjaz pont mint a tervezet.Mesélje el mennyi pénzt szedett le róla.Aki mobiltelefont használ és a Skypot is ismeri már a mobiltelefonálásért amit elkérnek lopásnak mondható.Nem használják az emberek csak ha nagyon fontos mert a bőrt is lehuzza róluk.Akár melyik embert aki számitástechnikával foglalkozik és ebben benne van mind megmondja hogy maga ez az adó rombolni fog. Munkahelyeket embereket tesz tönkre lehetetlenít el emelett az internet fejlődését is visszafogja.Ébredjetek fel elverik ellopják a pénzeteket.Befizetnek az emberek bizonyos célokra borsos pénzeket aminek a fele nem jut el oda hanem a zsebekben landol.Gazdag orszákokban jóval kevesebb adóból mindent megcsinálnak.El se jut a pénz a célig mert ellopják.Nem azt fizetjük hogy nekünk jó legyen ébresztő!Aki havonta több százezret rak el ne hogy már az ossza az észt itt!

egy internetező

#263 Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-27 21:45

#261: Adószakértő - Egy adószakértő véleménye 

 Igen de meséje el a kedves adószakértő egy hónapban mennyit keres 70-80 ezret?Ugye nem.A tisztelt politikusainkról meg már ne is beszéljünk.Nem tudom ön az adóügy mely területén dolgozik de maga sem gondolhatja komolyan amiket mond.Nem a többségnek kell alkalmazkodni a kissebséghez.Akik a parlamentben vannak nekem se a többségnek nem fönököm nem istenem  függetlenül hogy kicsodák.Ahogy élnek már most az emberek egyszer csak azon kapják magukat hogy úgy kisemmizik az embereket hogy nem tüntetni fognak hanem kirángatják a kényelmes villáikból és meglincselik őket.

Atya gatya

#264 Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-28 13:41

#261: Adószakértő - Egy adószakértő véleménye 

 Kedves Adószakértő!

Szívesen önkénteskednék, de mikor?
-12 órás műszakban dolgozom sokszor hétvégén is. A családomat lassan már csak fényképről ismeem.
Szívesen fizetnék 90% adót is, ha havi 2 milla lenne a fizetésem. Lassan a gatyám rá megy a számlákra adókra és nem nem iszom vagy játszom el a pénzt, sőt nagyon is a fogamhoz verem, de így is ép, hogy kijövök. Az egyetlen amivel a régi barátaimal rokonokkal tudom tartani a kapcsolatot az az internet.


Vendég

#265

2014-10-28 21:04

mindenre adózunk már lassan erre csak egy vmit lehet mondani ami nem sérti a nyelvet :) PATHETIC
Azistenküldöttje

#266 Peticio

2014-10-28 21:05

ötven giga= 978ft ? :S


Vendég

#267

2014-10-29 15:49

NEM KELL INTERNETADÓ!!!!!!
B

#268 Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-29 17:06

#261: Adószakértő - Egy adószakértő véleménye 

 Kedves "Adószakértő!"

Hadd én legyek az, aki elküldi a jó kurva annyába!

Ez a nép nem elég balga ahhoz, hogy 150 Ft-ot fizessen egy tetves rühes gigáért.

Mehet a cinizmus maga részéről, bánhat lekezelően mással egyszerűsége miatt, viszont feltehetően maga nem tudja milyen az, mikor hónap végére már az ember nem tudja mit adjon a gyerekének, mert a sok adó miatt nem tudja fenntartani a családját.Betelt a pohár.Manapság csak túlél a magyar, és nem ÉL!

 

Javaslom hogy hagyjon fel ezzel az adószakértős badarsággal.

 

Köszöntem

Adószakértő

#269 Re: Re: Egy adószakértő véleménye

2014-10-29 18:04

#268: B - Re: Egy adószakértő véleménye 

Kedves B!

Azért ezt a kommentjét inkább ne mutassa meg a gyermekének... inkább tanuljon meg tőle helyesen írni, ha ennyire fontos Önnek az Internet, és a saját véleményének közzététele.

Kulturált vitát nyilván nincs értelme folytatni az ügyről kulturálatlan emberekkel, így ezzel nem is próbálkozom. Téved, amikor azt gondolja nem ismerem azt az érzést, amikor üres az ember zsebe. Ez azonban nem ok az indulatokra, arra meg főleg nem, hogy kimenjek az utcára és ostobaságokat skandáljak, meg kütyüket hajigáljak. Ez egy primitív indíttatású, szánalmas tüntetés, ami még egy adag sértődött politikai viselkedéstől sem mentes.

Az Internetadó nem fog megjelenni érdemben a számlákban, mivel ahogy írtam is már, a társasági adó mértékéig eleve nem is kell megfizetniük a szolgáltatóknak. Nem részletezem, mert annyira bonyolult, hogy erre itt nincs szükség. A lényeg, hogy igazából nincs mi ellen tiltakozni, mert ez egy technikai jellegű adó, és nem jelent többletterhet a háztartásokra...

Ellenben kívánok további kellemes öblös üvöltözést minden tiltakozónak. Engedjék ki a gőzt, barátkozzanak a futballhuligánokkal. Hamarosan úgyis belefáradnak, és akkor lesz más, amiről írhatnak az újságírók, és amiért lehet Budapesten kínlódni az utcán. Olyan ez, mint az az akármilyen emlékmű... milyen hangos rikoltozás volt az ügyben, ma meg már arra sem emlékszünk, hogy egyáltalán volt ilyen ügy. Pedig alig néhány hét telt el azóta :)

 


Vendég

#270

2014-11-11 13:46

Mivel a kereskedelem jelentős része folyik interneten keresztül, ezért valószínűleg a különböző kategóriájú termékek (élelmiszer, műszaki cikkek, meg minden más is) ára a duplájára fog ezzel az adóval nőni.
Újabb nagy lenyúlás!

Vendég

#271

2014-11-13 10:32

Ez felhàboritò mit csinàl a kormàny ha meg merri adoztatni atom bombàt dobokrà.

Emberek figyeljetek !!!!!!
Ezt ne engedjétek a net adòd !!!!
1gb 15 ft ez akkor is sok és mivan ha vki alig van pénze az hogy netezik 144p youtube videòt nézz nane .
Enyi errővel dvd meg TV meg minden szar ra vissza térünk . Nekem az internet kikapcsolodàs szerintem nektek is 70/90 % nak . Emberek ne engedjétek ezt hogy meg adòztatsa.

Vendég

#272 Re:

2014-11-16 12:08

#271: -  

Atombomba helyett inkább tanulj meg helyesen írni kedves #241. Amikor az már megy, majd gyere ide vissza, és akkor írkálj... akár butaságokat is. Abban úgy látom profi vagy:)

WASP

#273 :)))))))))))))

2015-01-21 00:08

#12: Hw -  

 Jajajaja xD , Jöhet még karboxil-adó (szappan), jöhet még a komplex vitamin adó .....

tká

#274 Re:

2016-01-28 16:42

#229: -  

 ja

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Facebook