Erdőkertes kóbor/kóborló kutyamentes közterületéért

Az Erdőkertes Béke út környékén lakók kezdeményezésére petícióit indítunk a kóbor, önsétáltató kutyamentes, élhető környezetért, gyermekeknek felnőtteknek és kutyáknak egyaránt biztonságosabb közterületért.

Ne feledjék a visszaigazoló emailt kinyitni, az aláírást érvényesíteni!!!Ha nem találnak ilyen levelet a postaládájukban, nézzék meg a spam fiókot, vagy ellenőrizzék, hogy a válaszlevelet nem szűrte-e ki tűzfal. Köszönjük!

Évek óta fennálló probléma a Kilencholdas utcában bizonyos harapós kutyák támadásai, rendszeresen közterületen csatangolnak, gazda nélkül, veszélyeztetve a gyermekekkel, kutyákkal sétálók biztonságát, az autós forgalom biztonságát, és nem utolsó sorban magáét a kóbor/kóborló állatét is.

Összefogásban kérjük a Polgármester Urat, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket, az ügy megoldásában!

Nem a kutyák ellen, hanem a felelőtlen gazdák miatt jött létre ez a petíció!

Sajnálatos, hogy az állatvédelmi törvény idén január 1-vel már nem tartozik a jegyzők hatáskörébe, de úgy gondoljuk, hogy az embereket meg kell óvni a veszélyes, utcákon át csatangoló állatoktól!

2020. március 1-vel a rendőrség és a kormányhivatal illetékese felé kell bejelenteni a kóbor/ló kutyákat. Kérdés, hogy a rendőrség milyen apparátussal rendelkezik az ország területén szabadjára engedett kutyák esetében. 

Részlet az Állatmentő Sereg FB bejegyzéséből:

"Dobpergés és cintányér-csapkodás mellett olvastuk a Magyar Közlöny 2020. évi 33. számát, mely szerint a 383/2016. sz. Korm. rendelet, amely az állatvédelmi hatóság kijelöléséről (is) szól, ismét tartalmazza a jegyzőt az állatvédelmi törvényben foglaltak végrehajtásának ellenőrzése feladatkörnél.

Hatályon kívül helyezte továbbá a jogalkotó a 245/1998. sz. Korm. rendeletet amelyben a települési jegyző állatvédelmi feladatairól esett szó, és ezeket a feladatokat áthelyezte a fenti, 383/2016. sz. Korm. rendeletbe (pl. az önsétáltató kutyák esetén sarkalatos kérdésnek számító kerítésépítésre-megerősítésre való kötelezést).

Vagyis két hónap szünet után újra van a jegyzőnek állatvédelmi hatásköre."

Több kutyatámadás történt a környéken, ami harapással is végződött, de hiába az orvosi látlelet, a kutyákat be kell azonosítani, ami természetesen nem egyszerű dolog. 

Mivel a kutyák állatorvosi chippel, egészségügyi könyvvel, veszettség elleni oltással kell rendelkezniük, ezért mindenképpen követeljük a "bizonyos" harapós kutyák állatorvosi vizsgálatát,  rendelkeznek-e  chip azonosítóval, az egészségügyi könyvükben szerepel-e a veszettség elleni oltás. Természetesen ez nem oldja meg, hogy a felelőtlen gazdát ne vonja az önkormányzat felelősségre, ne büntesse meg, amikor  szinte minden nap szélnek ereszti a kutyáit, amelyek támadnak és harapnak.

Írd alá, ha te egyetértesz ezzel!

Köszönöm az aláírást (anonim is lehet) és kérjük osztani is! 

Ne feledjék a visszaigazoló emailt kinyitni, az aláírást érvényesíteni! Ha nem találnak ilyen levelet a postaládájukban, nézzék meg a spam fiókot, vagy ellenőrizzék, hogy a válaszlevelet nem szűrte-e ki tűzfal. Köszönjük! 


Szekrényesi Imréné Bárdos Judit    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Szekrényesi Imréné Bárdos Judit, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook