Elég volt a nácikból

Gyöngyösi Márton a Jobbik országgyűlési képviselője pártja nevében azzal a követeléssel állt elő, hogy kerüljenek Magyarországon összeírásra a zsidók, mint nemzeti kockázatot jelentő tényezők, különös tekintettel arra, hogy ki zsidó az Országgyűlésben és a kormányban.  Pártja megtapsolta a vállalhatatlan kijelentését és mivel azóta sem zárták ki soraikból, nem határolódtak el tőle, egyértelművé tették ezzel, hogy amit elmondott az a Jobbik hivatalos álláspontjának tekinthető.

Egyszer már ebben az országban, sajnos a közelmúltunkban romákat gyilkoltak meg származásuk után, hajtóvadászatot rendezve ártatlan emberekre, hátba lőve 5 éves gyereket is. Ezen gyilkosságok bekövetkezésében is jelentős szerepe volt annak a rasszista uszításnak, amit a Jobbik folyamatosan elkövet. Gyöngyösi Márton kijelentése az utolsó csepp volt, a már eddig is túlcsordult pohárban.

Követeljük, hogy a kormányoldal és a teljes magyar ellenzék fogjon végre össze a politikai szélsőségesekkel szemben. Követeljük, hogy közösen szólítsák fel az ügyészséget, hogy az azonnal kezdeményezze a Jobbik feloszlatását, betiltását.

. A Jobbiknak, mint legitim pártnak , nem lehet helye Magyarországon.