Apa és dúla együttes jelenlétének lehetősége a vajúdás, a szülés és az aranyóra alatt a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

Kedves Olvasó!

Petíciót indítunk annak érdekében, hogy a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán egyszerre lehessen az anya mellett a vajúdás, a szülés és az aranyóra ideje alatt az apa (vagy az anya által választott más személy), és egy dúla.

"Minden szülés egyedi, és egyformán fontos. Nőként, anyaként szükségünk van gyermekünk édesapjának támogatására a szülés ideje alatt. Emellett egy dúla, aki már ismer minket, a párunkat, fél szavakból is megérti a kéréseinket, nagyon sokat tehet egy szép szülésélmény eléréséért."

Fontos, hogy a szülés a szülő nő számára biztonságosan tudjon lefolyni, lehetőségekhez mérten egy természetes, szép élményként valósuljon meg. Ehhez a megfelelő kórházi körülmények mellett szükség lehet nemcsak az apa/más választott kísérő jelenlétére, hanem egy dúlára is. Bizonyított tény, hogy a vajúdás és a szülés alatt a dúla jelenléte, érzelmi és fizikai támogatása drasztikus mértékben csökkenti az egészségügyi beavatkozások szükségességének mértékét, a császármetszéssel végződő szülések arányát, és jelentős pozitív hatást gyakorol a gyermekágyi időszakra nézve is.

Köszönjük, ha aláírásoddal támogatod ezt az ügyet!

Lukácsné Vígh Marianna    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Lukácsné Vígh Marianna petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.