Apa és dúla együttes jelenléte vajúdás és szülés alatt a Szent János kórház szülészetén

Kedves Olvasó!

Petíciót indítunk annak érdekében, hogy az Észak-Budai Szent János Centrumkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán egyszerre lehessen az anya mellett a vajúdás és a szülés ideje alatt az apa (vagy az anya által választott más személy), és egy dúla.

"Minden szülés egyedi, és egyformán fontos. Nőként, anyaként szükségünk van gyermekünk édesapjának támogatására a szülés ideje alatt. Emellett egy dúla, aki már ismer minket, a párunkat, fél szavakból is megérti a kéréseinket, nagyon sokat tehet egy szép szülésélmény eléréséért."

Fontos, hogy a szülés a szülő nő számára biztonságosan tudjon lefolyni, lehetőségekhez mérten egy természetes, szép élményként valósuljon meg. Ehhez a megfelelő kórházi körülmények mellett szükség lehet nemcsak az apa/más választott kísérő jelenlétére, hanem egy dúlára is. Bizonyított tény, hogy a vajúdás és a szülés alatt a dúla jelenléte, érzelmi és fizikai támogatása drasztikus mértékben csökkenti az egészségügyi beavatkozások szükségességének mértékét, a császármetszéssel végződő szülések arányát, és jelentős pozitív hatást gyakorol a gyermekágyi időszakra nézve is.

Köszönjük, ha aláírásoddal támogatod ezt az ügyet!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Czuczor Noémi petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...