ADÓKEDVEZMÉNYT AZ EPILEPSZIÁVAL ÉLŐKNEK!

A betegségekre járó adókedvezmény összege évről-évre változik. Szerencsére nem csökken, hanem nő. Az adókedvezmény havi összege mindig az aktuális minimálbér 5%-a. Mivel a minimálbért emelik évről-évre, ezért az adókedvezmény is növekszik.

Jelenleg azonban az EPILEPSZIA nem tartozik a tartós egészségkárosodások között nyilvántartott betegségek közé.

Ellenben a tejcukor (laktóz), illetve tejfehérje allergia, illetve a gluténérzéseknység esetében jár az adókedvezmény. 

(A petíció nem vitatja más betegségek jogosultságát az adokedvezmenyhez.)

Létezik veleszületett epilepszia és létezik szerzett idegi károsodás (különböző tratumák következtében szerzett epilepszia).

Az epilapszia tartós betegség, nem gyógyítható. Gyógyszeres kezeléssel tünetmentessé, illetve rohammentessé tehető állapot.  Azonban, némely esetben a gyógyszers kezelés sem garancia. Az epilepsziás roham következtében súlyos sérülések következhetnek be, sőt halálesetek is előfordulnak.

Törvénymódosítás szükséges ahhoz, hogy az OEP indokoltnak találja az Epilepsziát, mint tartós egyészségkárosodást elismerni.

Egy anoním betegtől: "22 éves lány vagyok . Epilepsziás. A gyógyszereket rendszeresen szedem és mondhatnám hogy tünetmentes is vagyok. hiába akarok dolgozni sehova nem vesznek fel és így jövedelmem sincs . Doldozni akarok már de sajnos nem tudok elhelyezkedni. Azt szeretném kérdezni hogy nem -e jár valamilyen pénz a betegségem miatt vagy valami pénzbeli juttatás mert igy nem tudok megélni."

Az epilepsziás terhes anya veszélyeztetett, mert az epilepsziás rohamok következtében létrejött oxigénhiányos állapot vetéléshez vezethet. Sőt, az esetek döntő többségében gyógyszeres kezelés nélkül be is következik. Mi ez, ha nem tartós egészségkárosodás, hiszen a magzat károsodásához illetve elhalásához vezethet.

Hátrányos megkülönböztetések sorával kell szembe néznünk, ugyanúgy mint pl. egy cukorbetegnek, nekünk is orvosi jóváhagyás szükséges pl. a jogosítvány megszerzéséhez. Ez azonban jogos, és elvárt biztonsági követelmény.

Azonban, míg egy cukorbeteget a munkahelyen nem disztkriminálnak, addig nem egy esetben az epilepsziával előt nem veszik fel munkahelyre, nem tud elhelyezkedni. A gyerekeket pedig nem minden óvoda vagy iskola veszi fel.

A szakorvos által, illetve EEG-vel igazolt epilepszia is legyen elismert tartós egészségkárosodás.

Kérjük, támogassa aláírásával a petíciót!

Érjük el, hogy megkaphassuk az adókedvezményt, amellyel némileg megkönnyíthetnénk életünket.