A kis- és középvállalkozások védelméért a koronavírus idején

Fáber Tamás vagyok, a Fáber Team autószerviz tulajdonos cégvezetője.
A kis- és középvállalkozások védelméért a koronavírus idején, véleményem szerint az alábbi megoldásokat lenne érdemes preferálni.

Több ország már lépett, hogy a koronavírus miatti intézkedések következtében az összeomlás előtt álló kis és középvállalkozói réteget megmentse. Röviden bemutatom, hogy az Egyesült Királyságban milyen döntések születtek:
1. KKV-k, amelyek nem tudják az adókat, járulékokat kifizetni, megállapodhatnak az adóhivatallal későbbi fizetésben.
2. Elengednek egyes helyi adókat, mint pl. az ingatlan adót, a leginkább érintett vállalkozásoknak. Ilyen vállalkozások elsősorban a kereskedelem, vendéglátás, szabadidős tevékenységek területén működnek.
3. Támogatást adnak a legkisebb vállalkozásoknak, hogy fedezni tudják a költségeiket. 700.000 vállalkozás kap 3.000 fontot. Ezt úgy kalkulálták ki, hogy kb. 3 havi bérleti díját fedezi egy átlagos kis boltnak.
4. A kockázatos hitelek után az állam garanciát vállal. A hitelek 80%-át garantálja, hogy az állam megfizeti, ha egy KKV fizetésképtelenné válna a koronavírus miatti helyzetben.
5. A KKV-k jogosultak a betegszabadságra ment munkavállalóik 14 napi költségét visszaigényelni, maximum 200 font értékben. Azt is írták, hogy ez a mechanizmus még nincs kialakítva, ezért az ilyen visszatérítésre valószínűleg hónapokat kell még várni. Azt szeretnénk elérni, hogy a magyar kormány is haladéktalanul gondoljon a KKV szektorra, ahol az egyes vállalkozók piaca gyakorlatilag eltűnt. A magyar munkavállalók többsége a KKV szektorban dolgozik és nem minden szakterületen adott a lehetőség az otthonról történő munkavégzésre. Ezek a vállalkozások most gyakorlatilag ellehetetlenülnek. Közös társadalmi összefogásra van szükség, nem csak annak érdekében, hogy az egészségünket megóvjuk, de annak érdekében is, hogy a gazdasági összeomlást elkerüljük. Segítsd a KKV-kat egy aláírással, hogy a kormány is meghallja és gyors döntések szülessenek, mielőtt még késő lesz!


Fáber Tamás - A Fáber Team autószerviz tulajdonos cégvezetője    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Fáber Tamás - A Fáber Team autószerviz tulajdonos cégvezetője, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook