a hallgatói hat pont oktatói támogatása

Tisztelt Oktató Kollégák!

Az Oktatói Hálózat január 15-i tanácskozásán az alábbi petíció kezdeményezése mellett döntöttünk. Kérjük, támogassák aláírásukkal így segítve azt, hogy a parlament és a kormány úgy alakítsa át a felsőoktatás törvényi, illetve rendeleti szabályozását, hogy azt az érintettek is elfogadják a hallgatói hat pontban foglalt követelések teljesüléseként!

 

Petíció Magyarország törvényhozásához és kormányához

Az egyetemi-főiskolai hallgatók és a középiskolás diákok tüntetéseik során hat pontban foglalták össze követeléseiket. E hat pontot támogatásáról biztosította a felsőoktatási szféra hallgatói és oktatói érdekképviseleti szervezeteinek egészét átfogó Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum (tagjai: Magyar Rektori Konferencia, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Pedagógusok Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Oktatói Hálózat és Hallgatói Hálózat)

A hallgatók hat pontja

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

Mi, egyetemi és főiskolai oktatók aláírásunkkal szintén kifejezzük egyetértésünket és támogatásunkat a fenti hat pontot illetően annak érdekében, hogy nagyobb súlyt adjunk e mindannyiunk érdekét szolgáló követeléseknek a törvényhozási és kormányzati mérlegelés számára!

 

A petíció aláírható a


http://www.peticiok.com/a_hallgatoi_hat_pont_oktatoi_tamogatasa

helyen.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Oktatói Hálózat, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook