Összefogás a dorogi zöldfelületek védelméért és a munkásszálló megépítése ellen

Alulírottak

- követeljük Dorog város zöldfelületeinek fejlesztését, növelését és a meglévő faállomány fokozott védelmét!

- követeljük a helyi építési szabályzat zöldfelületek kialakítására vonatkozó rendelkezéseinek szigorú betartatását és betartását olyan esetekben is, amikor az Önkormányzat a beruházó!

- követeljük egy teljes városi zöldfelület- és faadatbázis elkészítését, amely tartalmazza a tervezési, fejlesztési és fenntartási munkákat segítő információkat!

- követeljük egy átfogó települési zöldfelület-fejlesztési terv elkészítését a beépítésre szánt és a beépítésre nem szánt területekre egyaránt! Kiemelten fontos az utcafásítások és a sűrűbben beépített településrészek „zöldítésének” megtervezése!

- követeljük az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérséklése érdekében egy gyakorlatorientált települési klímaalkalmazkodási terv elkészítését a települési zöldfelület-fejlesztési tervvel összhangban!

- követeljük, hogy a fenti tervek megvalósítására rövid-, közép és hosszú távú programok készüljenek és induljanak el még 2019-ben!

- követeljük a meglévő és új zöldfelületek szakszerű fenntartását, létesítését, az ehhez szükséges személyi, tárgyi és anyagi feltételek biztosítását! Biztosítani kell a lakossági részvétel lehetőségét egyes létesítési és fenntartási feladatokban!

- követeljük, hogy a város vezetése a zöldfelületekre irányuló, illetve azokat érintő döntésekről informatív tájékoztatást nyújtson a lakosság részére még a cselekvések, beavatkozások, beruházások előtt!

- követeljük a zöldfelületeket érintő tervezés közösségivé tételének előmozdítását, az érintettek bevonását a tervezés folyamatába!

- követeljük, hogy az éves fatelepítések és fakivágások mérlegéről, valamint a zöldfelület-fejlesztési és klímaalkalmazkodási programok előrehaladásáról minden évben készüljön nyilvános jelentés!

- követeljük, hogy a tervezett munkásszálló helyett, a városvezetés tegyen meg mindent azért, hogy a kijelölt területen szociális lakások épüljenek a pályakezdő fiatalok számára, amely területen pótolhatóak lennének a kivágott fák is a HÉSZ-nek megfelelően!


Civilek a Fejlődő Városért Egyesület (Dorog)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Civilek a Fejlődő Városért Egyesület (Dorog) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...