KATONÁK HELYETT PATRÓNUSOKAT AZ ISKOLÁKBA!

ISKOLAI GYERMEKVÉDELEM MAGYARORSZÁGON 2024-BEN!
 
A magyar állam 2024. július 31-én egyetlen tollvonással meg akar szüntetni egy Baranya vármegyében 18 éve sikeresen működő mentortanári programot, az Új Patrónus programot, amelynek célja a hátrányos helyzetű általános - és középiskolás diákok patronálása (tanulmányi felzárkóztatás, szociális beilleszkedés és pályaválasztás elősegítése, közösségfejlesztés). A jelenlegi program hirdetménye itt olvasható: https://www.kormanyhivatal.hu/download/c/37/c8000/M%C3%B3d_HIRDETM%C3%89NY-%C3%9AjPatr%C3%B3nusVIII_.pdf

A pedagógus vagy szociálpedagógus végzettségű mentortanárok teljes munkaidőben, heti 40 órában dolgoznak, a gyerekeknek szentelve a tudásukat és figyelmüket - a jelzőrendszer tagjaiként. 
A patrónus program egy országosan egyedülálló program. Azonban már eddig is, évről-évre bérköltség-támogatással, ún. pilot programként valósult meg, holott már régen az oktatási rendszer szerves részévé kellett volna tenni! 
 
Most azonban eldöntötték, hogy NEM FINANSZÍROZZÁK TOVÁBB, “NINCS PÈNZ“ a mentortanárok bérkompenzációjára, ezért inkább megszüntetik a teljes programot. MAGUKRA HAGYJÁK A GYEREKEKET, ÉS ÁLLÁS NÉLKÜL A SZAKEMBEREKET!
 
Ugyanakkor a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. tv. 2024. július 1-től hatályos új rendelkezései szerint, [4.§ (6)-(7) bek.] ha 55 év feletti honvéd vezénylésére kerül sor a tankerületi központhoz, a tankerületi központ a vezényeltet köteles fogadni, amennyiben a vezényelt az alkalmazási feltételeknek megfelel. Ha a tankerületi központ nem rendelkezik olyan betölthető munkakörrel, amely a vezényelt képesítésének megfelel, a tankerületi központ gondoskodik az álláshely betöltéséhez szükséges képzés biztosításáról. A képzés elvégzéséig a tankerületi központ vezetője határozza meg a vezényelt által ellátandó feladatokat. (!)

KATONÁK HELYETT PATRÓNUSOKAT ALKALMAZZANAK AZ ISKOLÁKBAN!
 
VÁLTOZTASSUNK KÖZÖSEN, TEGYÜNK EGYÜTT A GYEREKEINK JÖVŐJÉÉRT! Online petíciót indítok a Baranya vármegyei Új Patrónus mentorprogram fenntartása vagy azonos tartalmú új program kiírása, és egyben ORSZÁGOS MODELLPROGRAMMÁ alakítása, valamint a mentortanárokat megillető pedagógus bér érdekében!

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Ignácz Judit láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

A lakcímét nem tesszük közzé az interneten.

Az irányítószámát nem tesszük közzé az interneten.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Felhatalmazom Ignácz Judit, hogy az ezen az űrlapon megadott információkat átadja az alábbi feleknek:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...