A baba nemének megválasztásáért

Dr. Czeizel Endre életében támogatta, hogy Magyarországon engedélyezzék a magzat nemének művi megválasztását, mely bizonyos országokban már engedélyezett, feltételekhez kötött eljárás. Hazánkban jelenleg csak akkor van rá lehetőség, ha a családban ismert betegség áll fent, melyet csak az egyik kromoszóma hordoz. Mindenki számára a magzat egészsége a fontos, felmérések alapján azonban az olyan családok, akiknek már van két fiuk, szívesen vállalnának harmadik babát, ha biztosan tudják, hogy az kislány lesz - vagy fordítva.

A kormány napjainkban a családok bővülését szorgalmazza, ezt az eljárást azonban egyelőre mégsem engedélyezték. Kérem az érintett szülők aláírásukkal támogassák, vagy segítsenek azoknak, akik kislányra vagy kisfiúra vágynak.

Az aláírással engedélyezem Tóth Andrea, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.