Kötelező helyett választható oltásokat!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

A European Forum for Vaccine Vigilance (Oltás Éberség Európai Fóruma) európai szintű petíciója

2015-05-06 15:56:29

Kedves Aláíróink,

  

A European Forum for Vaccine Vigilance (Oltás Éberség Európai Fóruma ) 1 hete petíciót indított „Az oltásokkal kapcsolatos, tájékoztatáson alapuló beleegyezés szabadságának tiszteletben tartása, előmozdítása és védelme Európában” címmel.

Ez nagy előrelépés ebben a témában, amelyet az oltások tekintetében szabadabb és felvilágosultabb  európai országok képviselői indítványoztak.

A cél minimum 7 EU országból legalább 1 millió aláírás összegyűjtése annak érdekében, hogy Brüsszelben érdemi vita induljon a témában. Most meg tudjuk ragadni a lehetőséget és segítségünkkel, aláírásainkkal a petíció közelebb kerülhet célja eléréséhez, amely a magyarországi jogszabályozás pozitív változásához, változtatatásához is vezethet.

Az Európai Petíció szövege magyarul és angolul is olvasható honlapunkon, valamint onnan is aláírható:

https://www.valaszthato-oltas.hu


Angolul  közvetlenül is elérhető ás aláírható az alábbi linkről:  

https://www.change.org/p/european-parliament-european-commission-council-of-the-european-union-respect-promote-and-protect-freedom-of-informed-vaccination-consent-throughout-europe

Kérjük, hogy aláírás után osszák meg minél több helyen, illetve ismerőseik körében, hogy a kívánt számot mielőbb elérhessük.

Köszönettel:

Kovács Katalin

 

Álljon itt az Európai Petíció létrehozóinak levele:

Kedves Barátaink és európai EFVV Partnereink!

Az EFVV (European Forum in Vaccine Vigilance (http://www.efvv.eu) képviselője és társ-titkára vagyok.

20 Európai ország képviseletében (beleértve EU tagállamokat és nem EU tag országokat is) kérjük, hogy a hiteles tájékozódás érdekében tekintsék meg weboldalunkon az ’Organisations’ menüpontot, hogy megbizonyosodhassanak listáink pontosságáról és aktualitásáról. Az Önökkel való halaszthatatlan kapcsolatfelvétel oka, hogy pár napja elindítottuk az alábbi petíciót:

„Az oltásokkal kapcsolatos, tájékoztatáson alapuló beleegyezés szabadságának tiszteletben tartása, előmozdítása és védelme Európában”

Mindezt azért most tettük, hogy egy időben jelenjen meg a WHO Európai Védőoltási Hetének 10. évfordulójával, amelyet április 20-25-én rendeztek. Az EFVV ezzel a cselekedettel az ünneplés ellenpontját képviseli.  Mindez remélhetőleg magára vonja a média figyelmét és érdeklődését, ezért nagy előrelépés lenne, ha minél előbb és minél többen meg tudnák osztani mindezt a sajtó képviselőivel. Egymillió aláírás legalább 7 EU országból vitát tudna indítani Brüsszelben, bár addig még hosszú utat kell megtennünk. Szükségünk van arra, hogy erőfeszítéseinket különböző csatornákon keresztül megismerhessék az emberek, s ez a petíció nagyszerű lehetőség arra, hogy terjesszük a témával kapcsolatos tudatosság fontosságát. Egy évig gyűjtöttük a petícióban rögzített jogi és etikai érvekre való hivatkozásokat, melyek hasznára válhatnak bárkinek, aki az oltásokkal kapcsolatos tájékoztatás területén dolgozik. Van egy nagyszerű sajtóközleményünk is, melyben a céljainkat támogató EFVV tagok, kortesek, jogászok és egészségügyi dolgozók szólalnak meg.

Mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy petíciónk terjedjen és életben maradjon. Segítene Ön is?

Minden megosztás 1-100 újabb aláírást képes generálni. Az alábbiakban ehhez ajánlunk segítséget.

1.       Osszák meg az EFVV weboldalát, mely elnavigál a kezdő oldalon közzétett petícióhoz. http://www.efvv.eu

2.       Osszák meg a Change.org oldalán található linket: https://www.change.org/p/european-parliament-european-commission-council-of-the-european-union-respect-promote-and-protect-freedom-of-informed-vaccination-consent-throughout-europe

3.       Osszák meg a saját Facebook olalukon, csoportjaikban vagy személyes e-mail kapcsolataikon keresztül.

4.       Posztolják ki a linket – a csatolt logo segítségével - a saját weboldalukon, blogjukban, mely elvezet az efvv.eu oldalára.

5.       Küldjenek hírlevelet tagjaiknak és kérjék a petíció megosztását és aláírását.

6.       Osszák meg twitteren, követőikkel, egészségügyi újságírókkal, a rövidebb efvv.eu linket használva.

7.       E-mailen juttassák el a mellékelt sajtóközleményt a saját nyelvükre lefordított összefoglalóval (vagy az egész szöveg lefordításával) a médiának.

8.       Az elküldés után hívják fel a sajtó megcélzott képviselőit, hogy megkapták-e az anyagot.  

KÉREM, hogy lépjenek kapcsolatba velem, amennyiben bármilyen további információra van szükségük, vagy bármit szeretnének velünk megosztani. Mindig örömmel fogadjuk új tagok jelentkezését – az idei éves rendes találkozónk és konferenciánk Bécsben lesz 2015. október 23-25-én.

Szervezője Claudia: claudia_millwisch@chello.at

Köszönjük, hogy elolvasta mindezt – bizakodva várjuk az aktív, kezdeményezésünket fellendítő aláírókat egész Európából, hogy teljesítsük a kitűzött célt: napi 1000 új aláírás megszerzését, továbbra is úgy, ahogy az az első két napon történt. Minden jót kívánva,

Anna Watson

http://www.efvv.eu/

http://www.arnica.org.uk/

 


Kovács Katalin

Köszönet

2014-12-09 07:35:09

Kedves Aláíróink!

Köszönjük, hogy támogatták Petíciónkat, melyet november 18-án átadtunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárának és az Egészségpolitikai Főosztály vezetőjének.

Minderről bővebben honlapunkon tájékozódhat.

Az aláírásgyűjtést folytatjuk, míg beadványunkra választ nem kapunk.

Ezért, kérjük segítségüket a Petíció további népszerűsítésével barátok, ismerősök között. 

Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy ténylegesen mozgósítható „aktivistákat” keresünk. Olyan személyeket, akik szívesen részt vennének előadás szervezésében, hírek, kiadványok terjesztésében, stb.

Amennyiben úgy érzik, hogy szívesen segítenének országos méretű mozgalmunk további kiszélesítésében, kérjük, jelentkezzenek a beszelgessunk.az.oltasokrol@gmail.com e-mail címen.

 

Támogatásukat köszönjük.

 Békés Boldog Ünnepeket kívánunk,

 

„Kötelező helyett VÁLAsZTHATÓ” mozgalom ügyvivői


Kovács Katalin



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.