Legyen verseny a magyar média- és szórakoztatóiparban!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Megjött az EU-segély = beindul az NFI!

2023-12-20 16:36:03
 


 Jelenleg a totális összeomlás felé tartunk, mert amint jön a pénz az eu-tól, rögtön beindulnak a plakátgyárak, megemelik az mtva költségvetését, forognak a filmek és dübörög a nemzeti színház... /lehetne még sorolni/ ... az államkasszán hatalmas lék a film-, média- és szórakoztatóipar (a focitól és stadionoktól kezdve, a filmeken és tévécsatornákon át, egészen a legkisebb rádiókig és plakátokig). Ezekre költ szinte mindent az állam, rendkívül effektív piacromboló hatással a magyar szakmára és iparra, miközben már az utakon akkora kátyúk vannak, hogy lassan minden sarkon áll egy törött tengelyű személygépkocsi! /...és persze az eü, oktatás, közbiztonság, közhangulat, stb. stb./ 👎👎👎 Meddig akartok még várni? Győzzük meg nagyon sok aláírással a strasbourgi bíróságot arról, hogy a magyarok képesek látni az összképet, és hogy nem vagyunk idióták! Kaló-B. Péter & Galkó Kata

Két opció lehetséges:

2023-11-29 21:17:55

1. A magyar állam folytatja a magyar média- és szórakoztatóipar közpénzből történő üzemeltetését, de akkor csak nyereségesen, hogy az államilag támogatottak ne ártsanak azoknak akiket nem támogat az állam.

vagy

2. A magyar állam leáll a magyar média- és szórakoztatóipar közpénzből történő üzemeltetésével és elindul egy valódi verseny Magyarországon.

.

.

Lehetetlen helyzet, hogy amíg a magyar média- és szórakoztatóiparban dolgozó emberek kisebbik része kisajátítja az egész szakmát majd tönkre is teszik azt és végül a nagyobbik rész adójából jutnak előre miközben ez réteg küzdhet az életben maradásért azoknak köszönhetően akik közpénzből rombolják a financiális és minőségi nívót! Ez abszolút igazságtalan!


Kaló-B. Péter & Galkó Kata

Svájcban népszavazás tiltotta meg, hogy az állam közpénzből támogassa a médiát

2023-11-19 20:08:36

https://hvg.hu/vilag/20220214_svajc_kozpenz_media_nepszavazas

A megtorpedózott éves támogatásnak több mint a kétszeresét költjük itthon a közmédiára.

A svájci választók vasárnap leszavazták azt a kormányzati kezdeményezést, amely évi 150 millió frank (kb. 51 milliárd forint) közpénzzel támogatta volna a rádióadókat, a nyomtatott újságokat, valamint az online médiaportálokat – írja az AP.

A népszavazás résztvevőinek 56 százaléka voksolt a kormány szándékával szemben. A terv eredetileg még júniusban ment át a törvényhozáson, viszont az ellenzői sikeresen gyűjtöttek össze elegendő aláírást ahhoz, hogy népszavazásra bocsássák a kérdést. Álláspontjuk szerint a tervezet az adófizetők pénzének pazarlása lett volna csupán, és egyedül a nagy hírlapcsoportok és médiamogulok érdekeit szolgálta volna, ráadásul ezzel egyidejűleg sérült volna a média függetlensége is, hiszen az állami támogatásoktól függő sajtótermékek kevésbé lettek volna kritikusok a közhivatalnokokkal szemben.

 


In Ferus Film: Dobbantó Stúdió

Ez mindenkinek árt!

2023-11-17 16:42:04

Igazság szerint önmaguknak is ártanak azok akik közpénzből csinálnak médiát és szórakoztatóipart, mert amint megszűnik ez az állami forrás, Ők sem találnak majd magántőkés szponzort!


In Ferus Film: Dobbantó Stúdió

Ádin, egy debreceni életvidám és mosolygós kisfiú, akinél Duchenne-féle izomdisztrófiát (DMD) diagnosztizáltak. Neki gyűjteni kell miközben az állami média- és szórakoztatóipar milliárdokat emészt fel a közösből!

2023-11-07 22:30:21

Mi, független filmkészítők, előadóművészek és médiaszakembereket úgy gondoljuk, hogy sokkal több értelme lenne, ha közpénzből finanszíroznánk az egészségügyet és magántőkéből a médiát, filmipart, előadóművészeteket!
Mint Ádin esetéből is látható, jelenleg ez fordítva van Magyarországon, hiszen elindult egy gyűjtés: https://www.facebook.com/groups/www.adin.hu

 Míg a magyar közegészségügyben 140 milliárd forint hiány van, addig évente pontosan ugyanennyi pénzt költünk el a közösből csak az MTVA-ra (köztv)!
Ezen felül még vannak filmek, színházak, egyéb tv-csatornák, rádiók, újságok stb. stb. stb. ~1000 milliárd adóforint/év alsó hangon!

 

Végül Ádin és sok száz hasonló kortársa reménytelenül gyűjtögethet a kezelésére, adományoktól függ az élete! 

Független médigyártók, előadóművészek, szakemberek inkább vállalnánk, hogy koldulunk, de Ádin kapja meg azt ami szükséges és ne filmek, tv-k, színházak készüljenek közpénzből, hanem gyógyítsák meg a beteg gyerekeket!!!  

Együtt Ádin Kezét Fogva AlapítványSzámlaszám:10403428-50527076-84681003IBAN: HU18 1040 3428 5052 7076 8468 1003BIC (Swift): OKHB HUHBIn Ferus Film: Dobbantó Stúdió

S.O.S.

2023-10-19 16:17:01

Támogassák ügyünket financiálisan is:

patreon.com/inferusfilm 

Köszönjük! Minden fillér számít!


In Ferus Film: Dobbantó Stúdió

Érdeklődők számára létrehozott facebook csoport:

2023-08-20 20:14:02

In Ferus Film: Dobbantó Stúdió

Megjött az első válasz a Miniszterelnöki Kabinetirodától...

2023-08-15 10:25:49

Kedves Aláírók és Támogatók!

A csoportban elolvasható az amit írtak a petíciónkra: https://www.facebook.com/groups/mediavalsag.hungary

Ez elfogadhatatlan, nem is válasz lényegében... 


In Ferus Film: Dobbantó Stúdió

Legyen verseny a magyar média- és szórakoztatóiparban! FB csoport:

2023-07-07 21:11:13

Kaló-B. Péter

Újabb fejlemények

2023-06-12 12:16:27

a Legyen verseny a magyar média- és szórakoztatóiparban! csoportban: https://www.facebook.com/groups/mediavalsag.hungary


In Ferus Film: Dobbantó StúdióPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...