Közreműködés kérése Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszonytól a közoktatásért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Tájékoztatás átadásról

2022-12-20 21:32:08

 

20221220_155819.jpgTisztelt Támogatónk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy az aláírási kampány első körében összegyűlt támogatásokat levelünkkel együtt átadtuk ma a Köztársasági Elnöki Hivatal Titkárságán. Kezdeményezésünk helyességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tudomány fellegvára, a Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a mai napon kiadott állásfoglalásában így fogalmaz: "A meginduló folyamat sikeréhez elengedhetetlennek tartjuk az elbocsátott tanárok visszahelyezését eredeti munkahelyeikre. Kérjük ennek érdekében a köztársasági elnök közbenjárását." (forrás: mta)

Az aláírásgyűjtést természetesen folytatjuk mindaddig, amíg a pedagógus érdekképviseletek és a kormányzat közötti érdemi tárgyalásoknak köszönhetően a pedagógusok felhagynak a jelenlegi tiltakozási formákkal. Továbbra is számítunk Rátok, barátaitokra, ismerőseitekre, mindenkire, akit meg tudtok szólítani ebben a témában. Egyúttal az aláírók körét kiszélesítjük, ezentúl mindenkinek a támogató aláírását várjuk, aki értékközösséget tud vállalni a kezdeményezésünkkel.  

A kampányt mostantól további szülői munkaközösségek bevonásával, „Szülői összefogás a közoktatásért" néven folytatjuk, mivel az eredményes munkához nélkülözhetetlen még több középiskola, általános iskola, óvoda szülői közösségét is megszólítanunk.  

Tekintettel arra, hogy a végső célunk reálisan szemlélve még távolinak tűnik, ezért párhuzamosan az eredetileg felvállalt küldetésünkkel komoly munkát fogunk fektetni abba, hogy a helyi szinteken már jól működő és menedzselt szülői közösségek egy összehangolt, jól szervezett országos társadalmi bázissá integrálódjanak. Várjuk mindazok jelentkezését e-mail-ben a szulok.a.kozoktatasert kukac gmail.com címen, akik valamilyen szakmai területen (pl. jogi ismeretek, koordináció, közösségépítés, szervezeti menedzsment, médiakapcsolatok) szeretnének hozzátenni a kezdeményezésünkhöz.  

Bár sok örömre nincs okunk a közéletben, de bízunk benne, hogy az ünnepek alatt ezt a szűkebb családi körben megtaláljátok, és 2023-at teljes erővel és energiával tudjuk majd kezdeni. Békés, boldog ünnepeket kívánunk!  

Szülői összefogás a közoktatásért


Szülői összefogás a közoktatásért

Felhívás

2022-12-15 20:14:41

Kedves Szülők!

Első szó a köszöneté azok számára, akik már csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz! 
Nagyon hálásak vagyunk Nektek, hogy ezt megtettétek! 

A kezdeményezésünket mindössze három napja indítottuk el, és jelenleg 2000 feletti aláírásnál tart. Valljuk be, hogy ez a célközönségünk minimális hányada. Még nagyon hosszú út áll előttünk ahhoz, hogy a párbeszédért kiáltó hangunk egércincogás helyett oroszlánüvöltés legyen. Pedig mintegy 2 - 2.5 millió szülő van ebben az országban!

Mit kérünk most Tőletek?

  1. Ha megvan gyermeketek iskolájában a szülői munkaközösség bármely tagjának elérhetősége, akkor küldjétek meg nekünk üzenet formájában (privát felület) a petitciok.com oldalon ( név, e-mail cím, iskola neve, városa )
  2. Létrehoztunk egy facebook oldalt, hogy a kezdeményezésünk sorsát nyomon követhessétek.: "Szülők a közoktatásért" Itt olyan anyagokat fogunk megosztani, ami támogatja az aláírói bázis növekedését. Kérjük kövessétek és használjátok a cél érdekében a social media adta lehetőségeket, akár ismerőseitek meghívásával, vagy egy-egy poszt megosztásával!
  3. Vállaljatok aktív szerepet a környezetetekben az aláírók számának növelésében.

Beszéljünk őszintén az aggályokról is, merthogy érkeztek bőven, tartalmukat tekintve azonban szinte azonosak: "úgysem lesz semmi, mert ...." és itt egy elnöki tisztség függetlenségének megkérdőjelezése következik valamilyen formában.

Válaszunk egyszerű:

  • A tüntetések nem vezettek eddig eredményre, a pedagógus képviseletek és a kormány közötti patthelyzet nem változott több hónapnyi, évnyi erőfeszítéseket követően sem.
  • A kormány nem fog sem lemondani, sem nem fogják lemondatni.  

A következtetés egyszerű: együtt kell dolgozni. Ebben kérjük Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony segítségét, mivel erre szerintünk neki van a legnagyobb esélye.

Miért?

  • Mert államfői pozíciója, melyet a külföldi sajtó is figyelemmel kísér megköveteli a pártok, érdekképviseleti szervek felett állását. Azaz a függetlenségét minden egyes kérdésben.
  • Mert államfői programjának kiemelt eleme a családok, gyermekek támogatása. Már tárcanélküli miniszterként is ezért felelt. Egy ilyen programot hirdető közjogi méltóság álláspontunk szerint, nem engedheti meg magának, hogy egy a KSH idei adatai szerint 1,8 millió állami közoktatásban részesülő gyermek sorsát érintő kérdésben ne vállaljon segítő szerepet.
  • Mert háromgyermekes családanya, így vélelmezzük, hogy tudnia kell: szülőként felelősséggel tartozunk gyermekeink tudásáért és jövőjéért.
  • Mert úgy véljük, hogy családokért felelős tárcanélküli miniszterként jelentős lépéseket tett a gyermekvállalás ösztönzésére, amely gyermekek köztársasági elnöki ideje alatt kezdik meg majd tanulmányaikat a magyar állami közoktatásban.  Nyilvánvalóan tisztában van vele, akárcsak Ő, mi is szeretnénk gyermekeink számára a színvonalas oktatást biztosítani.

Ha nem sikerült meggyőznünk a fenti érveinkkel, már csak egy kérdésünk van:

Nem mellékesen: mennyiből áll aláírni?

  • Ti már tudjátok :), akik aláírtátok.
  • Ti, akik még nem, számotokra csak azt tudjuk őszintén mondani, hogy ezzel a két perccel a karosszékből, legalább annyi esélyt adunk az ügy előre lépésének, mint egy sok órás megmozdulással a hidegben állva.

Egy biztos, EGYÜTT kritikus tömeget alkotunk. Ha nem élünk ezzel sem, akkor mi közösen vajon megteszünk-e mindent a gyermekeink jövőjéért?

HALLASD SZÜLŐKÉNT A HANGOD, ÍRD ALÁ TE IS!

Köszönjük, hogy velünk vagytok és köszönjük, ha tovább segítitek a munkánkat!

a nyílt levél kezdeményezői  


EJG Szülői választmánya



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...