ADJÁK VISSZA A SÉRÜLT KUTYÁK ADÓ 1%-ÁT! VASÁRNAP FELVONULÁS!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

KÖZLEMÉNY!EZT MINDENKINEK OSZTANI KÉNE!

2022-09-25 17:24:56

EZT MINDENKINEK OSZTANI KÉNE!

307961313_8226658657405156_7483137865878456350_n.jpg

Hosszú lesz a szöveg, de kérlek olvasd el.

Mindent meg fogsz érteni. Mindent.

Történet a magyar állatvédelem gonoszságáról, elvtelenségéről, amiben 150 ártatlan kutya élete került veszélybe.

Túlélik?

Túléli a 150 árva kutyánk, vagy áldozatául esnek majd egyes állatvédők kicsinyességének?

Ti, akik itt vagytok velünk, a végsőkig küzdeni fogtok értük, velem.

Tudom. Érzem.

A legesélytelenebb kutyák, a sérült kutyák élete is fontos, ne engedjük őket!

Megkérhetlek, hogyha megtiszteltél és elolvastad, akkor a poszt alá, annyit beírnál,

hogy

megértettem

Jöjjön egy levél, ami sokakban alapjaiban fog megváltoztatni mindent.

Ne ijedj meg, ha az eleje még nem tiszta, a végére mindent megértesz.

És különben is, nem a szöveg hossza lesz az ijesztő, hanem maga a történet.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.

Minden leírt szóért, a nagy nyilvánosság előtt, akár az illetékesek bevonásával, vállalom a felelősséget.

Tudom, hogy kevesen merték volna ezt megtenni én megtettem.

Nem magamért.

Hanem, Értük, árva, megmentett kutyáinkért.

És egy picit értetek is.

Értetek! Segítő, állatszetető emberek.

Jöjjön a NAV-nak küldött levelem.

Tisztelt NAV!

A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) törvényes képviselőjeként

kérek tájékoztatást az alábbi ügyben.

2022. szeptember 15.-én elektronikus levelet kaptunk Önöktől, hogy visszatartják, felfüggesztetik az idei adó 1 %-átutalását, árva kutyáink részére, akik közül sokan sérültek, betegek.

Jogosultak vagyunk rá, az Adó 1%-ra mégsem kaphatjuk meg, egyelőre nem.

Ennek okaként a Kormányzati Ellenőrzési

Hivatal

(továbbiakban: KEHI) ellenőrzésére hivatkoznak, azaz, hogy a KEHI kérte önöket erre.

Alapítványunk kuratórium tagjait, vezetését, támogatóit,

ledöbbentette a váratlan hír, mivel, tudomásunk szerint, 2022. 09.23. napjáig

Alapítványunknál Sem NAV, sem KEHI ellenőrzés jelenleg nincs

folyamatban.

Először azt hittük valami félrértés történt, majd sajnos kiderült, ez minden csak nem félreértés.

Elektronikus kapcsolattartásra kötelezett közhasznú alapítványként kijelentjük, hogy Alapítványunk ügyfélkapujára semmilyen vizsgálatra-ellenőrzésre vonatkozó hatósági megkeresés nem érkezett az elmúlt több mint másfél évben,

sem a NAV-tól, sem a KEHI-től.

Hivatalos levél formájában sem kaptunk vizsgálatra, ellenőrzésre, adatbekérésre, tájékoztatásra, egyeztetésre, újonnan megkezdett vagy folyamatban lévő eljárásokra vonatkozó megkereséseket egyik hatóságtól sem az elmúlt másfél évben.

Így megállapítható, hogy az elmúlt másfél évben, semmilyen vizsgálat, ellenőrzés nem volt a NAV és KEHI részéről szervezetünknél, a NAV mégis hivatkozási Alapként azt írja levelében, hogy a KEHI előtti eljárás okán, a KEHI megkeresésére függesztette fel az ADÓ 1% kiutalását Alapítványunknak, sérült, beteg árváink számára, úgy, hogy az elmúlt években, a törvényi feltételek betartásával, az adóhatóság felé történő el és beszámolói kötelezettség teljesítésével, végig jogosultak voltunk Adó 1% gyűjtésére, minden évben gyűjthettünk! 2021-ben is kiutalta a NAV az adó 1%-kat, idén, 2022-ben azonban, a KEHI megkeresésére visszatartja az Alapítványunk részére felajánlott összeget.

Sérelmezzük, hogy sem az adófizetők, azaz támogatóink, sem mi, azaz szervezetünk, a mai napig nem kapott semmilyen tájékoztatást a kiutalás előtt álló Adó 1% összegéről, amire jogosultak vagyunk, nem tudjuk hányan és milyen összeget ajánlottak fel segélyszolgálatunknak, miközben a többi állatvédelmi szervezet már tájékoztatva lett erről!

Folyamatban lévő vagy felfüggesztett eljárásról, eljárásokról sem beszélhetünk, hiszen azokról a a jogszabályi előírásoknak megfelelően értesíteni kellett volna szervezetünket, azokról tudnánk.

A KEHI legutóbb 2021. áprilisában kért be adatokat Alapítványunktól, további

adatbekérés ezt követően nem történt, 2021 szeptemberében az Adó 1% kiutalása megtörtént Segélyszolgálatunk részére, ez azt jelzi, hogyha bármilyen szabálytalanságot vagy törvénytelenséget állapított volna meg a KEHI Alapítványunknál, akkor nem várt volna közel 2 évet a szükséges intézkedések megtételére, hanem már 2021-ben kérte volna a NAV-ot az adó 1% kiutalásának felfüggesztésére, a szükséges vizsgálatok lebonyolítására.

2021 áprilisát követően a KEHI semmilyen megkereséssel nem élt Alapítványunk felé,

további adatokat így nem gyűjtött.

A NAV, legutóbbi, 2020-as évi novemberi jogkövetési vizsgálatán Alapítványunknál

❗️mindent rendben talált, megállapította, hogy a beérkező adományokat cél szerint, a kutyákra használjuk fel❗️

Ha a KEHI bármilyen jogszerűtlenséget talált volna másfél évvel ezelőtt, 2021

áprilisában, a korábbi adó 1%-ok felhasználását illetően, akkor azon idézett

jogszabály értelmében, amivel most megkereste az Önök hatóságát, nem másfél

évvel az adatbekérést követően, hanem a vélelmezett jogsértő állapot észlelésekor

tett volna megállapításokat és kereste volna meg az illetékes hatóságot, a NAV-ot, a

2021-es évi ADÓ 1% folyósításának felfüggesztése céljából.

A fent leírtak alapján valamint annak tükrében, hogy jelenleg sem a NAV, sem a

KEHI részéről nincs vizsgálat Alapítványunknál, azt kell mondjuk, hogy maga az

eljárás Alapítványunknál jogellenes, megalázó, méltatlan!

Vélelmezzük, hogy a NAV, önhibáján kívül, egy olyan jogszerűtlen és megalapozatlan eljárás részese

az adó 1%,-ok idei kiutalásának felfüggesztésével, amiben a KEHI-nek eljárási joga

sincsen, lévén több mint másfél évvel ezelőtt, a Kormányrendelet vonatkozó

rendelkezéseit teljes mértékben figyelmen kívül hagyva, megállapítások, felfüggesztés, további egyeztetések, megkeresések nélkül zárta

le vizsgálatát és azóta sem jelentkezett további adatbekérésre Alapítványunknál.

Abban az esetben, ha időközben a KEHI újabb ellenőrzést indított alapítványunknál,

amiről szervezetünket ezidáig nem tájékoztatta, akkor kérjük, erről tájékoztatni

szíveskedjen a jogszabályok előírásainak megfelelően.

Elgondolkodtató és elszomorító is egyben, hogy egy olyan koncepciós eljárás részesei vagyunk, aminek tulajdonképpen nem is vagyunk részesei, hiszen azt az információt leszámítva, hogy visszatartják az adó 1% kiutalását, egyéb információval nem rendelkezünk.

Az adó 1% kiutalásának felfüggesztéséről sem értesítettek korábban bennünket, nem is tudtunk róla, hogy nem fogják közzé tenni Alapítványunkat az adó 1% felajánlásában részesült listában, azaz, hogy nem kapjuk meg az adó 1%-ot, már csak utólag, kaptunk tájékoztatást a NAV-tól, azt követően, hogy egy állatvédőkből álló Alapítványunk ellehetetlenítéséért létrehozott gúnycsoportban előbb kitették azt a hivatalos iratot, minthogy kuratóriumunk és támogatóink értesültek volna eme szomorú tényről.

Sérelmezzük azt is, hogy a 1%-os felajánlásban részesült civil kedvezményezetti lista megjelenése előtt sem értesítettek bennünket, hogy nem leszünk fent a listán!

Az ügy ezen részében is súlyos joghátrány ért bennünket, azt pedig, hogy egy alapítványunkat érintő, hivatalos NAV dokumentum adatai, jogszabályi hivatkozásai, amikről később beigazolódik, hogy jogalapja jelen eljárásnak, egy ilyen kényes dokumentum, zsarolási potenciálként, "megjelenhet egy állatvédőkből álló gúnyoldal nyilvános csoportjában, súlyos törvényességi, adatvédelmi kérdéseket vet fel, erősítve annak gyanúját, hogy hatósági vagy kormányzati segítséggel, törvénytelen eszközökkel igyekeznek tönkretenni Alapítványunk állatvédelmi munkáját.

Erősíti továbbá azt a gyanúnkat is, hogy egy hivatali hatalmával

visszaélő kormányzati képviselő szorosan együttműködik állatvédők eme csoportjával.

Jelen eljárás túl azon, hogy maximálisan elfogadhatatlan, több ponton is törvénybe ütközik!

Semmilyen hatóság(értjük itt, KEHI) nem élhet vissza jogkörével és minimum elvárás, hogy ne

rosszhiszeműen, hanem tisztességesen, a jogszabályok keretei között, a

szakszerűség követelményeinek megfelelően járjon el!

A törvényes és tisztességes eljáráshoz való jog, mindenkit megillet, minket is!

Jelen koncepciós eljárás komoly aggodalmat és félelmet ébreszt bennünk, a törvényesség súlyosan sérül.

Szeretnénk azt hinni, hogy ennek a koncepciós eljárásnak, -ahol mindenki tud mindent, mi semmit- a NAV nem része.

Az elmúlt években, a többi állatvédelmi szervezethez képest jóval több hatósági vizsgálaton esett át alapítványunk, amely a megterhelő, sokszor lélekölő mentési, gondozási feladatok mellé, jelentős többletterhet rótt ránk, szervezetünk mégis együttműködő és szolgálatkész volt a hatóságokkal.

A korábban lefolytatott NAV vizsgálatai erősíthetik bennünk, a NAV részéről történő elfogulatlan, korrekt hozzáállást.

Tisztelt Adóhatóság!

Kérem tájékoztatáson arról, hogy a 355/2011. (XII.30.) Kormányrendelet

(továbbiakban: Kormányrendelet) 15 §-a alapján milyen megbízólevéllel indult meg a régi valamint

az új

KEHI ellenőrzés, ami alapján az adó 1% kiutalást felfüggesztették.

Nekünk nincs semmilyen információnk

erről.

❗️Kérem az ügyünk soron kívül történő kivizsgálását❗️

Több mint 100 árva, sérült vagy lebénult kutya ellátását vállaltuk fel, rengeteg új mentést is bevállaltunk, hiszen joggal számíthattunk, lévén a jogosultak között vagyunk az adó 1% kiutalására.

A jelenlegi jogsértő állapot

nemcsak a kutyáink életét veszélyezteti, hanem közhasznú feladatot ellátó

Alapítványunk cél szerinti működését is.

A jövőnk került veszélybe!

Ezúton is szeretném jelezni, hogy bármilyen NAV, KEHI vagy egyéb hatósági

ellenőrzés esetén, ahogy eddig mindig, a továbbiakban is számíthatnak

együttműködő közreműködésünkre.

Kérem az elbírásnál a fentieken túl, vegye figyelembe azon magyar adófizetők, támogatóink

akaratát, önrendelkezési jogát, akik az adott évben, azaz 2022-ben adó 1%-ra jogosult, a törvényi feltételek

előírásainak megfelelően működő szervezetnek, vagyis Alapítványunknak ajánlották

fel adójuk 1%-át.

Utólagos illetve jogilag erősen megkérdőjelezhető vizsgálatok megindításával, nem veszélyeztethetik egy Közhasznú Alapítvány társadalmi megbecsültségét, állatvédelmi munkáját.

Zárásként, amiben benne van minden!

Az elmúlt másfél évben egy okirat keletkezett, az is utólag, 2022. szeptember 15-én, ami nem más, minthogy a KEHI kérésére felfüggesztik az adó 1% 2022 évi folyósítását, úgy, hogy jogosultak vagyunk rá.

Nem értjük, hogy az elmúlt másfél évben, 2022. szeptember 15-ig miért nem kaptunk semmilyen hivatalos dokumentumot ADÓ 1%- kal kapcsolatosan, sem a KEHI-től, sem a NAV-tól, most pedig utólag küldenek egyetlenegy értesítést, hogy a KEHI kérésére visszatartják kutyáinktól a felajánlott adó 1%-ot.

Az Alapítvány társadalmi megbecsültsége is súlyosan sérül, azt a hamis látszatot keltve, hogy valamit titkolunk, az üggyel kapcsolatos releváns információkat hallgatunk el!

Ezt már most kikérjük magunknak és az utólagos feltételezéseket már most visszautasítjuk.

Az Alapítvány elnökeként büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy 2021 áprilisától- 2022 . szeptember 15-ig, sem a NAV, sem a KEHI részéről hivatalos megkeresés nem érkezett hozzánk, semmilyen megindított eljárásról nincs tudomásunk.

Egy demokratikus jogállamban ilyennek nem

szabadna megtörténnie, hogy előbb büntetnek, szankcionálnak, feltéteznek bűnösséget, majd utólag indítanak vizsgálatot vagy vizsgálatokat, a bűnösség alátámasztására, mert valószínűleg ezt fog történni jelen koncepciós eljárásban.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy 2021. áprilisától- 2022. szeptember 15-ig, jelen ügyre vonatkozóan, sem személyem, sem Alapítványunkkal szemben büntetőjogi eljárás nem volt folyamatban értesítést, hivatalos megkeresést NAV-os vagy KEHIS büntetőüggyel kapcsolatosan nem kaptam.

Az egész eljárás már most jelentős érdeksérelmet okoz számunkra, az ügy hátterében, azon állatvédők aknamunkája áll, akik találtak maguk mellé, "valakit", valakit, aki visszaél hivatali hatalmával és jogellenes eljárást vagy eljárásokat produkál.

❗️Túl sok adó 1% érkezhetett hozzánk, jóval több mint a korábbi években, ez a fő motiváció az állatvédők ellehetetlenítési szándéka mögött, aminek a jogi keretét utólag dolgozzák ki, amiről utólag értesítenek bennünket az ügy jogalanyát❗️

Kérem az ügyben eddig keletkezett valamennyi okirat részünkre történő megküldését, kérjük a jogsértő állapot megszüntetését és annak figyelembevételét, hogy Alapítványunk mindig a törvényi előírásoknak megfelelően járt el.

Segítségét előre is köszönöm,

Üdvözlettel:

Vegera György

Kutya-segélyszolgálat Alapítvány-elnök

Lehet, hogy egy kép erről: kutya

Kutya-segélyszolgálat Alapítvány

Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

• Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.