Lakossági tiltakozás (petíció) a Nagykovácsi Kastelypark komplexum ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Önkormányzati konzultáció a Kastélypark kapcsán

2021-06-04 10:10:40

Kedves Aláíró!

 

Örömmel értesítelek, hogy a mai nappal elérhetővé vált NEM CSAK A NAGYKOVÁCSI LAKOSOK SZÁMÁRA is, egy kitölthető konzultációs kérdőív, melyben a Nagykovácsi Önkormányzat első sorban a lakosság - és nem utolsó sorban más, nem itt lakó polgárok véleményét/segítségét kéri a Kastélypark fejlesztése kapcsán.

Ez egy szuper hír, hogy eljutottunk idáig, így hát kérnélek titeket, hogy töltsétek ki ezt a konzultációt is, és juttassátok el lehetőleg mindenkihez akihez csak tudjátok, annak érdekében, hogy összefogásunk célt érhessen :)

A konzultáció az alábbi linken keresztül érhető el:

https://nagykovacsi.hu/kastelypark-konzultacio/elindult-a-konzultacio?fbclid=IwAR2nAY9sou-2YwqLE5pcSNjq7BYG6QasvcfEhLFF3DGAhGObw5v7nJoxMWU

 

Nagy köszönettel és szép napot kívánva:

Füzi Mónika


Füzi Mónika

Körvonalazódik a petíció korábbinál esetleg elérhetőbb célja...

2021-05-07 23:29:36

Kedves Támogató! 

Elsősorban hálás köszönet az aláírásodért, ez úton szerettelek volna tájékoztatni, hogy a pénteki napon elértük a 900 aláírást! Ez fantasztikus szám, olyannyira, hogy álmaimban nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül ez sikerülhet.

Arra az esetre, ha valaki nem feltétlen követné a kezdeményezés alakulását, szerettem volna tájékoztatást nyújtani afelől, hogy épp „hol tartunk”. 

Igyekeztem a lehető legtöbb segítőkész emberrel felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy információt gyűjtsek a témával kapcsolatban, ellenben sajnos egyre inkább világossá kezd válni számomra is a tény, mely szerint magát a beruházást teljes mértékben nem fog sikerülni megállítani.

Újragondolva hát az esetleges megoldási opciókat és végigolvasva azt a sok-sok építő jellegű gondolatot, javaslatot és véleményt, melyeket a legtöbben az aláírásotokhoz hozzáfűztetek (köszönet értük utólag is!!) egyre inkább kezd körvonalazódni a petíció valós és talán korábbinál elérhetőbb célja:

kerüljön valamilyen módon összhangba a petíció tárgyát képező tervezett beruházás Nagykovácsi eddig is nagy becsben tartott értékeivel:

- természetvédelmi látnivalók

- kastély-őspark és annak élővilága

- falukép

- nyugodt környezet. 

Mindezen értékek megőrzése úgy gondolom minden nagykovácsi lakos sajátja.

A Teleki-Tisza Kastély parkjának esetleges korszerűsítése és fejlesztése mellett szükséges megtalálni az „arany középutat” a tervezett beruházást illetően. Figyelembe véve az eddig nyilatkozó itt lakók véleményét bátorkodnék hát azt állítani, hogy mindezt első sorban a megfelelő infrastruktúra kialakításával lehetne elérni, ez által elkerülhetővé válna, hogy tovább generáljuk a már amúgy is jelentős forgalomterhelést; a településen- és közvetlenül kastély mellett élők nyugalmának megzavarását; a fák kivágását; az érintett élővilág bolygatását…és még sorolhatnám hosszasan.

Nagykovácsi Nagyközségnek jelenleg egy faluképbe illeszkedő Kastélya van, egy csodálatos parkkal. Szeretnénk ezt meg is őrizni a jövő generációja számára a maga valós, és nem szétrombolt, feldúlt formájában, elkerülve ez által a már eleve is érezhető feszültség tovább generálását az ügy kapcsán.

Köszönöm hát, ha esetleg egy megosztással tovább ajánlod Te is az ismerőseidnek, hogy támogassák ők is aláírásukkal ezt az elgondolást!

Köszönettel a petíció indítója,   Füzi Mónika


Füzi Mónika



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.



Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...