Ne épüljön vasalt út (via ferrata) a móri Csóka-hegyen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Via ferrata - Itt az engedély, hol az engedély?

2021-06-27 15:04:30

Tisztelt Természetbarát!

Három egymásnak merőben ellentmondó tény a Csóka-hegyről:

1: "Az engedélyezés még csak folyamatban van, de a védett növények helyét szinte centiméteres pontossággal behatároltuk és ezek tudatában jelöljük ki a rögzítési pontokat a sziklán." (Kovács Tamás, a via ferratát építő cég tulajdonosa, Fejér Megyei Hírlap 2020. május 17.)

2: "Tájékoztatom, hogy a vasalt utak kialakítására, kiépítésére, valamint a mászóhelyekhez vezető ösvények kialakítására vonatkozó kérelem a mai napig nem érkezett meg a Kormányhivatalhoz, ezekkel kapcsolatban jelenleg engedélyezési eljárás nincs folyamatban. Az érintett területen végzett szabálytalan tevékenységgel kapcsolatban a Kormányhivatal természetvédelmi ellenőrzési eljárást indít." (A Fejér Megyei Kormányhivatal 2021. június 21-én kelt levele a "VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítványnak)

3: 2021. június 15-én beépültek az első elemek a kőfalba:HCS_1648.jpg

Ugye egyetértünk abban, hogy itt éppen egy törvénysértés zajlik?

Az építtető állítása szerint az Ön által is aláírt petícióban "nem helyes információkat tettek közzé, illetve néhol csúsztatások vannak a szövegben". A petíciónk szakmailag megalapozott, a Kovács Tamás által nem ismert növényfajok valóban ott élnek (vagy éltek az építkezés megkezdésééig), ezt a tényt lehet vitatni persze, ehhez mindenkinek joga van.

AHHOZ AZONBAN SENKINEK NINCSEN JOGA, HOGY VALAKI ÚGY DOBASSON LE SZIKLÁKAT EGY ORSZÁGOSAN VÉDETT KŐFALRÓL ÉS FÚRASSON BELE VASDARABOKAT, HOGY ARRA MÉG CSAK KÉRELMET SEM NYÚJTOTT BE!


"VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány

Via ferrata elleni petíció

2021-06-15 19:59:44

Tisztelt természetbarátok!

Köszönjük, hogy aláírásával jelezte: nem ért egyet a móri Csóka-hegyre tervezett vasalt út építésével. Az alábbi linken olvashat néhányat a 472 aláírást megerősítő megjegyzésekből.

https://volgy-hid.blogspot.com/2021/06/kiallas-csoka-hegyert.html

Köszönjük minden sziklamászó, természetbarát és természetvédő aktivitását! Aláírásaikat továbbítjuk az illetékes kormányhivatal felé.

Köszönettel:

Kovács Gergely Károly

"VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány


"VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.