Fákat a Pilisbe, ne bányát! - tiltakozás a Pilisvörösvár mészkő II. bánya újranyitása ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ellenállás 2.0

2019-08-28 11:23:51

Kedves Aláírók!

Óriási köszönet Nektek, lassan 20 000-nél jár az aláírások száma, és hiszem, hogy lesz ez még 50 is, hisz alig 48 órája kértünk Tőletek segítséget a Pilis megvédésében. 

Biztosan hallottátok már, hogy a bányát újranyitni készülő C&C Property Holding Zrt. az utolsó pillanatban kérte a környezetvédelmi hivataltól az engedélykérelem szüneteltetését, így képviselőik a 27.-i közmeghallgatáson sem jelentek meg sajnos. Pedig lett volna jónéhány kérdése az ott összegyűlt, rendkívül dühös 300 embernek. Ezt persze jó hírként is tekinthetjük, hiszen első körben - úgy tűnik - meghátráltak. Ez azonban lehet stratégiai húzás is. Megvárják, amig kicsit elülnek az indulatok, csökken a média- és közfigylem, illetve lemennek az önkormányzati választások és utána újra, új stratégiával folytatják gyalázatos tervüket. 

Ezért NAGYON FONTOS, hogy nem dőlhetünk hátra mi sem! Ahogy Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere is mondta: a békére kell készülnünk, de szárazon kell tartanunk a puskaport. Arra kell törekedjünk, hogy az emberek továbbra is foglakozzanak az üggyel, még többen aláírják a petíciót, és a nagypolitikában is terítéken legyen az ügyünk - amire több ígéretet is kaptunk - és törvényileg mondják ki, nem lehet bányát nyitni vagy újranyitni a helyi önkormányzatok és lakosok teljes konszenzusa nélkül.

Semmilyen anyagi érdek nem lehet fontosabb, mint az emberi- és környezeti egészség és utódaink jövője!

A jövőben szeretnénk minden, a bánya-tiltakozással kapcsolatos kommunikációt egy helyen intézni, ezért létrehoztunk egy Facebook oldalt, ahol csak az üggyel kapcsolatos információk és hírek szerepelnek. Kérlek, amennyiben használsz ilyen platformot, kövesd az oldalt: https://www.facebook.com/fakatnebanyatapilisbe/

Higgyétek el, együtt baromi erősek vagyunk!

Köszönettel, 

McMenemy Márk, Pilisszántó, Föld bolygó, 2019.


McMenemy MárkPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...