Lakossági fórum összehívása az izbégi közlekedésbiztonság teljes körű felülvizsgálata érdekében

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Meghívó Izbégi Közlekedésbiztonsági Fórumra

2019-05-28 10:32:42

Meghívó Izbégi Közlekedésbiztonsági Fórumra

A Mária utca és Szentlászlói út közlekedésbiztonságával kapcsolatos lakossági kérdések felvetésére, és a szakértői válaszok megtalálása érdekében lakossági fórumot tartunk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, izbégi lakót, óvodai és iskolai szülőt!

Időpont: 2019. június 3. (hétfő) 18:00
Helyszín: Izbégi Általános Iskola (lenti ebédlő épület)
Cím: Szentendre, Mária utca 1.

Gyalogosvédelem, közvetlenül a főút mellett lévő óvoda és lakóépületek védelme, forgalomlassítás, sebességmérés, térfigyelés, akadálymentesítés, közvilágítás, Mária utcai visszafordulás, Izbég városközponti parkolás, közterület takarítás, fásítás, stb-stb: ezek mind olyan kérdések, amelyekre a válaszokat az itt lakókkal, az arra közlekedőkkel és az önkormányzattal közösen - az útkezelő, a Volánbusz, a rendőrség, az iskola és az óvoda bevonása mellett - együtt kell keresnünk és megtalálnunk!

Beszéljünk róla és tegyünk érte közösen, hogy megelőzhessük a további baleseteket!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/370623887131048/

plakat_2019.png

 

Izbégi Baráti Kör (Pilis Dániel)

Ismételt levél a Polgármester Úrhoz

2019-04-30 07:22:55

Tisztelt Polgármester Úr!

Mint arról a múlt szombati hírekből talán Ön is értesült, városunk egyik köztiszteletben álló tagját (az Árvácska Állatmenhely egyik vezetőjét) 2019. április 27-én súlyos közúti baleset érte Izbégen, a Szentlászlói út belterületi szakaszán. Már önmagában ez az egy baleset is túl sok, de az elmúlt évben számos nyugtalanító közúti baleset (gyalogosgázolás, fejreállás, kerítésbe-, támfalba-, árokba hajtás, táblatarolás, gyorshajtás, cserbenhagyás, stb.) történt a Szentlászlói út izbégi szakaszán.

Az izbégi lakók, valamint az ottani iskolás és óvodás szülők, különböző lakossági fórumokon és beadványokban már hosszú évek óta kérik az önkormányzattól, a választókerületi képviselőtől – és személy szerint Öntől is – a Szentlászlói út különböző pontjain általuk tapasztalt közlekedésbiztonsági problémák orvoslását. Az elmúlt hetek történései – az Izbég városrész központjában észszerűtlenül bevezetett, majd részben feloldott teljes parkolási tilalom, valamint a mostani szörnyű baleset – is mind arra mutatnak rá, hogy a városvezetésnek komolyan kellene vennie a lakosság által jelzett problémákat, és fel kellene vállalnia a nyilvános párbeszédet az Izbégen átrohanó Szentlászlói út teljes közlekedésbiztonsági felülvizsgálatáról.

Mivel Dombay Zsolt (Fideszes választókerületi képviselő) – a városi kommunikáció állításaival szemben, és sokunk személyes tapasztalata szerint – sem az utóbbi évek közmeghallgatásain, sem a városi honlapon közölt elérhetőségein nem áll az Izbégen lakók rendelkezésére, ezért ismételten és sokadszor fordulok közvetlenül Önhöz az alábbi kéréssel:

Kérem a Szentlászlói út Izbégen áthaladó teljes szakaszának – a Szent András templom, az Izbégi Óvoda, Iskola, Posta, ABC, és a buszmegállók környékének, valamint a sportpályától gyorsforgalmi útként használt külső szakaszának – teljes és átlátható módon történő közlekedésbiztonsági felülvizsgálatát az Önkormányzat, a Magyar Közút, a Volánbusz, a Rendőrség és az izbégi lakosság széles körű bevonása mellett, aminek első lépéseként kérem a témában azonnali lakossági fórum összehívását!

Kézenfekvő helyszínként javaslom erre az Izbégi Iskola valamelyik termét, kezdési időpontként pedig a legtöbbek számára elérhető 18 órát, a péntek kivételével bármelyik hétköznapon!

Tájékoztatom továbbá Önt az alábbiakról:

1. Magyarné Braunsteiner Márta – az Izbégi Iskola jelenlegi igazgatója – megkeresésemre arról tájékoztatott, hogy közérdekű lakossági fórum megtartására saját hatáskörben tud termet biztosítani.

2. A 2019. április 1-én Önöknek a Városházán írásban is kézbesített – az Izbégi Iskola és Óvoda körüli közlekedésbiztonság, valamint a Mária utca és csomópont átépítésével kapcsolatban kért lakossági fórumról szóló – levelemre ez idáig sem Öntől, sem a választókerületi képviselőtől nem kaptam választ.

3. Ugyancsak a közlekedésbiztonsági felülvizsgálat témájában tartandó izbégi lakossági fórum összehívása érdekében 2019. április 6-án elektronikus aláírásgyűjtés indult, melyet az alábbi címen lehet megtekinteni és aláírni: https://www.peticiok.com/signatures/izbeg_varoskozponti_parkolas_korlatozasanak_azonnali_feloldasa

4. 2019. április 18-án a Polgármesteri Titkárságon fogadóórára jelentkeztem be Önhöz ugyancsak az izbégi közlekedésbiztonság felülvizsgálata témájában, melyet Nagy Dorottya titkárságvezető arra hivatkozva, hogy "Ön idén már járt Polgármester úrnál", levélben utasított el.

Továbbra is várom az ügyben szíves válaszát!

Kelt: Szentendre, 2019. április 30.

Üdvözlettel,
Pilis Dániel
Izbégi Baráti Kör
izbegibaratikor@gmail.com


Izbégi Baráti Kör (Pilis Dániel)

Parkolás korlátozásának rövid távú, kompromisszumos megoldása

2019-04-11 02:08:15

Az önkormányzat közleményt adott ki, mely szerint a Forgách utca és a Szerbkereszt körüli parkolási tilalmat feloldják, viszont a támfal melletti 100 méteres szakaszon továbbra is tilos a parkolás.

Idézet a közleményből: "A 2+800 kilométerszelvényben, jobb oldalon (a Forgách utca előtt), továbbá a szelvényezés szerinti baloldalon kihelyezett tilalmi táblákat bevonták. A tilalom a 2+825-2+925 kilométerszelvények között, a szelvényezés szerinti jobb oldalon továbbra is érvényben marad, és a jelzőtáblák alá „Elszállítás” (H-048) kiegészítő táblákat helyeztek ki."

Ez a mai szabványok szerint 18 db eddigi parkolóhely megszüntetését jelenti, ami rövidtávon megoldás az adott szakaszont történő biztonságosabb közlekedés szempontjából, viszont hosszútávon továbbra is megnehezíti az Izbég városközpontban található intézmények (iskola, óvoda, posta, gondozási központ) és kisbolt megközelíthetőségét, amire megoldást az amúgy is omladozó támfal, valamint a forgalomlassítás szerepére alkalmatlan terelősziget átgondolása jelentheti.

Éppen ezért továbbra is fontos és aktuális a petícióban megfogalmazott kérés, amiben a Szentlászlói út Szent András templom és Izbég ABC közötti szakaszának teljes és átlátható módon történő közlekedésbiztonsági felülvizsgálatát kérjük az Önkormányzat, a Magyar Közút, a Volánbusz és a lakosság széles körű bevonása mellett.

Az önkormányzati közlemény teljes szövege a városi honlapon olvasható: https://szentendre.hu/szentlaszloi-uti-parkolas-kompromisszumos-megoldas/?fbclid=IwAR3W9lqJtVbzZvdopGCZGrP5SWYO1fbFlEkYgeN5GW6qQ-YPTN1JkDNDZYw


Izbégi Baráti Kör (Pilis Dániel)



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.