Ultimátum

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Helyzetjelentés, szeptember 11.

2017-09-11 23:00:58

Kedves Aláírók! 

Az aláírások száma 2017. szeptember 11-én éjfélkor: 435. 
Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy hány aláírás született az egyes napokon:
grafikon1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A két csúcs magyarázata két média-szereplés
(egy-egy telefonos interjú a Klubrádió és az ATV délutáni betelefonálós műsorában).
Ami továbbra sem működik, az az aláírók további aláírókat hozó aktivitása. 
Pedig akkor és csak akkor lesz eredménye az Ultimátumnak, ha minden aláíró további aláírókat hoz.  
Aki még nem tette, most lásson hozzá!


  


Tamás Ökrös

Helyzetjelentés, szeptember 2.

2017-09-03 10:45:35

Kedves Aláírók!  

Köszönet, hála és tisztelet nektek, amiért (néhányan egzisztenciális kockázatot is vállalva) aláírtátok a petíciót. Aki azonban azt gondolta, hogy ennyi elég lesz, hogy ezzel „megcselekedte, amit megkövetelt a haza”, nos, az súlyosan tévedett. Az aláírók száma így alakult:

számok1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(29-én volt a telefonos interjú a Klubrádióban.)

Nem kell nagy matematikusnak lenni ahhoz, hogy azonnal lássuk: ha így mennek tovább a dolgok, egy szánalmas, hamvába holt kísérlet résztvevői leszünk. Az igazság az, hogy ha minden nap 100 új aláíró csatlakkozna hozzánk, akkor sem gyűlne össze annyi aláírás, amennyi ahhoz kellene, hogy a pártok komolyan vegyék a nekik adott ultimátumot. Az egyetlen lehetőség a kellő számú aláírás összegyűjtéséhez egy exponenciális növekedés. Ha például minden nap kétszer annyi aláíró csatlakozna hozzánk, mint a megelőző napon, akkor az aláírók száma így alakulna:

számok2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel ebben a hipotetikus táblázatban a 8. napnál tartunk, egy ilyen növekedéssel kevesebb mint két hét alatt több mint félmillió aláírás gyűlne össze. Bármily meglepő, de ehhez nem sok kellene, csupán annyi, hogy mostantól minden csatlakozó további két embert hozzon az aláírását követő napon.   A hangsúly itt azonban a „minden” szóra esik. Az pedig, hogy minden csatlakozónak kell hoznia további két embert, azt jelenti, hogy NEKED is! Ez a társadalom megszervezésének a munkája, ami nem spórolható meg, és nem váltható ki sem körlevelekkel, sem facebook-megosztásokkal, sem médiaszerepléssel, sem szórólapokkal. Beszélned kell a magad két emberével! Azok számára, akik túl azon, hogy elkötelezettek a petíció ügye mellett, úgy gondolják, hogy a szervező munkából is ki akarják venni a részüket, akár többet szeretnének tenni, mint megtalálni a maguk két emberét, létrehoztam egy weboldalt, ahol a következők találhatók:

·  a petíció szövege
·  gyakran ismételt kérdések, és az azokra adott válaszok
·  segédanyagok: szórólap, rádiós interjú hangfelvétele és ez a levél (aláírási matematika címen), hogy az utánunk csatlakozók is elolvashassák, hogy min múlik a dolog.  

Mert az ügy sikere, bizony, az aláírók személyes aktivitásán múlik. Úgy kell dolgoznunk, mint egy jól működő MLM rendszernek. Készíteni egy hatalmas listát rokonokról, barátokról, munkatársakról, szomszédokról és egyéb ismerősökről, és hozzálátni megkeresni őket. És persze emellett (de csak e mellett!) e-maileket küldeni, megosztani, posztolni a fb-on, szórólapokat terjeszteni postaládákba vagy utcán kézbe adni – kinek-kinek a maga tehetsége és vérmérséklete szerint.
Csak egy dolgot nem lehet: megpihenni, amíg nem végeztük el azt a munkát, amit el kell végeznünk, ha szabadságban és demokráciában szeretnénk élni.   

A weboldal linkje: www.ultimatum-2018.hu
És megszületett az Ultimátum fb oldala is:
https://www.facebook.com/ultimatum2018/

üdv.
Ökrös Tamás


Tamás Ökrös

Útmutatók

2017-08-24 14:27:09

Technikai útmutató  

Amikor a petíció linkjét elküldöd valakinek, vagy megosztod a fb-on, jelezd a címzetteknek, hogy ha a petíció oldalát valamiért éppen nem tudják elérni, ne adják fel, technikai problémák mindig lehetnek, ma reggel például másfél órán keresztül nem volt a szerver elérhető.  

Száz- és ezerszámra lehet úgy e-mailt küldeni és megosztani, hogy abból egyetlen aláírás sem lesz. Persze, ezeket küldeni kell, de bizonyosodj meg róla, hogy van legalább két-három ember a petíciót még alá nem írt ismerőseid között, aki alá fogja írni, és ő maga is hoz további két-három embert. Ne hajtsd álomra addig a fejed, amíg a magad két-három emberét meg nem találtad, amíg nem beszéltél velük, és amíg meg nem győződtél róla, hogy nem csak aláírták az ultimátumot, de ők is meg fogják keresni a maguk két-három emberét. Ez egy nehéz munka, de nem megspórolható. Ez a szabadság és a demokrácia ára. Erősen gondolj rá, hogy mit kapsz cserébe, s akkor talán nem is tűnik olyan soknak… :) 

Lélektani útmutató

Az egyik aláíró írta:
„Félek,hogy mi lesz, ha aláírom. De attól még jobban félek, mi lesz, ha nem írom alá.”


Tamás Ökrös



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.