Közvécéket Budapestre!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petícióátadás! Közvécétlen évnyitó

2017-09-18 11:17:16

Kedves Barátaink!

Nagyon szépen köszönjük, hogy az interneten és papíron összesen 3300-an aláírtátok a petíciónkat azért, hogy Budapesten és az egész országban legyen megfelelő száma, tiszta, akadálymentes és ingyenes közvécé. A közvécé közügy és ezt ti világosan megüzentétek a döntéshozóknak.

A petíciót 2017. szeptember 20-án szerdán délelőtt adjuk át a Fővárosi Önkormányzatnak, a Belügyminisztériumnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Ha szeretnétek csatlakozni az átadáshoz, nagy szeretettel várunk titeket szerdán 10 órakor a Fővárosi Önkormányzat elé (Budapest V. ker. Városház utca 9-11.), ahol egy randhagyó évnyitó keretében nyújtuk át az aláírásaitokat és a követeléseinket a döntéshozóknak.

Az eseményről itt tudhattok meg részletes információkat: https://www.facebook.com/events/2032407503647632/

A munk a petíció átadásával sem ér véget, ha követni szeretnétek további tevékenységeinket és a kampány alakulását, lájkoljátok ezt az oldalt: https://www.facebook.com/kozveceketbudapestre/ vagy A Város Mindenkié Facebook oldalát: https://www.facebook.com/AVarosMindenkie/

Várunk titeket szeretettel!

A Város Mindenkié csapata


A Város Mindenkié

HÚZZATOK BELE! MEGMOZDULÁS A KÖZVÉCÉKÉRT

2017-07-05 15:09:51

Kedves Barátaink!

Köszönjük, hogy támogatjátok kampányunkat a közvécékért.

Budapesten alig 80 db közvécé van több mint másfél millió emberre. Ennyi nem elég! Ráadásul nagyon kevés, ami felújított, akadálymentes.   Az Alapvető Jogok Biztosa 2017 márciusában felkérte a Belügyminisztériumot, hogy fontolja meg a jogszabály-módosítást, hogy kötelező feladat legyen a közvécék üzemeltetése. Emellett felkérte a főpolgármestert, hogy vegye a fontolóra, hogy a helyzet rendezéséig önként vállalja a közvécék üzemeltetését.   Azóta nem történt semmi! Velünk pedig – másfél millió sorstárunkkal együtt – továbbra is előfordul, hogy pisilnünk kell az utcán.

Azért, hogy a döntéshozók is meghallják a hangunkat, akciót szervezünk, ahova titeket is szeretettel várunk!

Lerójuk hát tiszteletkörünket a Belügyminisztérium és az EMMI előtt (előbbi szerint utóbbi feladata a közvécék üzemeltetése...) hátha sikerül velük érzékeltetni, hogy közvécékre szükség van! A Belügyminisztérium előtt lesz kis demonstrálás, vécétérkép, totó és játékok, ünnepi versmondás és meg sok-sok bili. Végül pedig átsétálunk az EMMI-hez,hogy nekik is megmutassuk, kellenek azok a vécék, úgyhogy húzzanak bele! 

 

Mikor? 2017. július 12. (szerda) 10 óra

Hol? Belügyminisztérium, Budapest 1051 Szécsenyi István tér 3.

 

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1384796151606221/

A Város Mindenkié vécé kampányáról: http://avarosmindenkie.blog.hu/tags/wc

Közvécéket Budapestre! www.facebook.com/kozveceketbudapestre/

 

Üdvözlettel,

A Város Mindenkié


A Város Mindenkié

Minél többen vagyunk, annál erősebb a nyomás!

2017-06-20 15:59:48

Kedves Barátaink!

Köszönjük szépen, hogy aláírtátok a petíciónkat azért, hogy Budapesten elegendő számú ingyenes, akadálymentes és tiszta közvécé legyen. Most abban kérjük a segítségeteket, hogy minél több emberhez eljusson a petíció és sikerüljön több ezer aláírást gyűjtenünk.

A legnagyobb segítség az lenne, ha minden aláíró legalább egyszer (de akár többször is :-) megosztaná a petíciót a Facebook oldalán és egy személyes üzenettel bíztatná a barátait a csatlakozásra. A petíció linkje: https://www.peticiok.com/kozveceket_budapestre

Ezen kívül, még a következő módokon támogathatjátok még a kampányt:

Kövessétek a Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/kozveceketbudapestre/

Ha szeretnétek velünk aláírást gyűjteni vagy segíteni a kampány szerevzésében, írjatok emailt ide: avarosmindenkie@gmail.com és egy pár napon belül válaszolunk, hogy megbeszéljük, miben tudnátok/szeretnétek részt venni.

Ha magatok szerveznétek aláírásgyűjtést, töltsétel le a petíciót és az aláírt íveket adjátok le a találkozási pontunkon (minden pénteken 15-17h Blaha Lujza tér) vagy küldjétek el nekünk postán! (postacím: A Város Mindenkié, Budapest 1026 Pasaréti út 101)

A petíció nyomtatható változata innen letölthető

Ahol közvécé, ott szeretet!

A Város Mindenkié és az Utcajogász csapata


A Város Mindenkié



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.