Szólaljunk meg! Az irgalmasság bátorsága.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

közös imasorozat a szabadságért

2017-11-22 18:47:53

Kedves Barátaink! 

Szeretettel Hívunk Titeket egy imasorozatra, melynek keretein belül együtt, különböző felekezetekhez tartozva imádkozhatunk a szabadságért, amely napról napra egyre nagyobb fenyegetettségnek van kitéve. A mindennapok aktív kiállása mellett imáinkban is tegyünk egy szebb, jobb, igazságosabb ország megvalósulásáért.

Részletek: https://www.facebook.com/szabadsagimak/

Szeretettel,

Bori, Orsi, Barbara


Barbara Csapody

Egy emberségesebb menekültpolitika reményében -- nyílt levél a keresztény egyházi elöljáróknak

2017-03-29 18:42:54

Kedves Barátunk!

2016 szeptemberében a menekültek befogadásáról szóló népszavazás előtti feszült és szomorú hetekben megfogalmaztunk egy állásfoglalást, melyben hitet tettünk az evangéliumi értékek mellett. Néhány nap alatt több mint ezren csatlakoztatok hozzánk.

Azóta a háborúk és a nélkülözés elől menekülő, nálunk biztonságot, védelmet kereső emberek helyzete tovább romlott. A mai naptól kezdve a széleskörű hazai és nemzetközi tiltakozás ellenére minden legális menedékkérőt zárt, őrzött konténerfogdába zárnak a déli határon - nőket, gyerekeket, betegeket is.

Néhány elszigetelt kivételtől eltekintve a magyarországi történelmi egyházak elöljárói hallgatnak a témával kapcsolatban. Az alábbi levelünkben (petíciós link) hozzájuk fordulunk, kérjük őket, hogy a krisztusi tanítás alapján hívják fel a dönteshozók figyelmét a menekültekkel szembeni emberséges bánásmód szükségességére. Levelünket Virágvasárnap szeretnénk az addig összegyűlt aláírásokkal eljuttatni az egyházi vezetőknek. Amennyiben egyetértesz a kezdeményezésünk céljával, kérünk, jelezd ezt aláírásoddal az alábbi linken:

https://www.peticiok.com/egy_embersegesebb_menekultpolitika_remenyeben

Egy emberségesebb Magyarország reményében:

Bori, Barbara, Orsi  


Barbara Csapody



Petíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

  • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
  • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
    1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
    2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
    3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.