Szólaljunk meg! Az irgalmasság bátorsága.

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Egy emberségesebb menekültpolitika reményében -- nyílt levél a keresztény egyházi elöljáróknak

2017-03-29 20:42

Kedves Barátunk!

2016 szeptemberében a menekültek befogadásáról szóló népszavazás előtti feszült és szomorú hetekben megfogalmaztunk egy állásfoglalást, melyben hitet tettünk az evangéliumi értékek mellett. Néhány nap alatt több mint ezren csatlakoztatok hozzánk.

Azóta a háborúk és a nélkülözés elől menekülő, nálunk biztonságot, védelmet kereső emberek helyzete tovább romlott. A mai naptól kezdve a széleskörű hazai és nemzetközi tiltakozás ellenére minden legális menedékkérőt zárt, őrzött konténerfogdába zárnak a déli határon - nőket, gyerekeket, betegeket is.

Néhány elszigetelt kivételtől eltekintve a magyarországi történelmi egyházak elöljárói hallgatnak a témával kapcsolatban. Az alábbi levelünkben (petíciós link) hozzájuk fordulunk, kérjük őket, hogy a krisztusi tanítás alapján hívják fel a dönteshozók figyelmét a menekültekkel szembeni emberséges bánásmód szükségességére. Levelünket Virágvasárnap szeretnénk az addig összegyűlt aláírásokkal eljuttatni az egyházi vezetőknek. Amennyiben egyetértesz a kezdeményezésünk céljával, kérünk, jelezd ezt aláírásoddal az alábbi linken:

Egy emberségesebb Magyarország reményében:

Bori, Barbara, Orsi

Barbara Csapody