Az Oktatói Hálózat petíciója

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az Oktatói Hálózat tiltakozik a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak tervezett megszüntetése ellen

2018-08-14 20:30:53

Oktatói Hálózat

Orvosvita 2016 Meghívó és program

2016-10-16 20:39:12

Kedves Barátunk!

Az Oktatói Hálózat „Mi lesz veled, értelmiség?”című vitasorozata a magyar értelmiség, közelebbről egyes veszélyeztetett értelmiségi szakmák, egyetemi és akadémiai közösségek helyzetét tekinti át. A Filozófusvita, a Történészvita, a Közgazdászvita, a Jogászvita, a Pedagógusvita és az Egyetemvita után ezúttal az orvosi szakma gyakorlásának hazai feltételeivel, az egészségügy helyzetével és kilátásaival foglalkozunk.

Az eseményre egy nap eltéréssel a Petőfi Kör 1956. október 23-i Orvosvitájának  60. évfordulóján kerül sor. 

 

 

 

 

    2016. OKTÓBER 24, HÉTFŐ, 17H

    Helyszín:

    ELTE BTK Gombocz Zoltán terem 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A. fszt.47.

 

 

MEGHÍVOTTAK:

DR. ÁLMOS PÉTER pszichiáter, „1001 orvos hálapénz nélkül”

DR. GYŐRFFY ZSUZSA szociológus

DR. HEGEDŰS ZSOLT ortopéd sebész, a RESZASZ alelnöke

DR. KINCSES GYULA egészségügyi szakértő

DR. KOVÁCSY ZSOMBOR egészségügyi szakjogász

DR. LÉNÁRD RITA belgyógyász, „1001 orvos hálapénz nélkül”

DR. LOVAS ANDRÁS aneszteziológus, „1001 orvos hálapénz nélkül”

DR. NAGY PÉTER sebész, orvos-igazgató, János kórház

DR. SÁNDOR JUDIT jogász, CEU

DR. WELTNER JÁNOS sebész főorvos, SE I. Sebészeti klinika  

MODERÁTOR: DANÓ ANNA szakújságíró                                               

 

 

PROGRAM:

1. Orvosnak lenni a mai Magyarországon (pódiumbeszélgetés)

            Résztvevők: dr. Álmos Péter, dr. Lénárd Rita, Győrffy Zsuzsa, dr. Sándor Judit

 •   Az orvosi identitás és az orvosi szerepek változásai az utóbbi 50 évben
 •   A magyar orvosképzés és orvos-továbbképzés állapota
 •   Az orvos és a beteg(társadalom) viszonyának változásai
 •   Veszélyeztetett orvosok: túlterheltség, stressz, betegségek, kiégés, korai halálozás

2. A magyar egészségügy helyzete, az orvosi szakma gyakorlásának intézményes akadályai

            Előadó: dr. Weltner János

 •   Milyen folyamatok eredményeként alakult ki a jelenlegi válságos helyzet és mi tette az utóbbi években    különösen törékennyé a magyar egészségügyi rendszert?

3. Kik és hogyan tehetik jobbá az egészségügy és az orvosok helyzetét ma Magyarországon? Felelősségek, cselekvési pespektívák, kitörési pontok (pódiumbeszélgetés)

            Résztvevők: dr. Hegedűs Zsolt, dr. Kincses Gyula, dr. Kovácsy Zsombor, dr. Lovas András, dr. Nagy Péter, dr.   Weltner János

 •   Milyen kormányzati intézkedésekre volna szükség a magyar egészségügy válsághelyzetének kezelésére?
 •   Hogyan értelmezhető az egészségügy aktuális állapotában az orvosok egyéni és kollektív felelőssége?
 •   Mit vár a társadalom az orvosoktól? Milyen támogatást várnak az orvosok a társadalomtól, az állampolgároktól? 
 •   Mi a feladata a szakmai érdekvédelmi szervezeteknek?    

 

Reméljük, az Orvosvita 2016 programja felkeltette az érdeklődését és részt vesz eseményünkön.

Részvételét jelezheti az esemény facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/293335511053259/

Üdvözlettel,

Oktatói Hálózat            

http://oktatoihalozat.hu/

 

 


Oktatói Hálózat

Az Oktatói Hálózat júniusi hírlevele

2016-06-07 08:30:47

Kedves Barátunk!

Számítva a felsőoktatás iránt továbbra is fennálló érdeklődésére, figyelmébe ajánljuk az Oktatói Hálózat 2016. júniusi Hírlevelét.

Az OHA is csatlakozik a Tanítanék mozgalom június 11-re meghirdetett országos "bizonyítványosztó és tanévzáró" tüntetéséhez, amelynek célja, hogy értékelje a kormány ezévi - lesújtó - oktatáspolitikai teljesítményét.

Kérjük, keresse meg az esemény facebook-oldalán a lakóhelyéhez legközelebb eső tüntetés helyszínét és csatlakozzon a pedagógusokhoz.

A budapesti tüntetés résztvevői szombaton 14h-kor a Március 15. téren gyülekeznek, ahonnan  a tömeg a Várkert Bazárhoz vonul. Önt is várjuk az OHA molinója alatt!

Üdvözlettel,

Oktatói Hálózat

 

 


Oktatói Hálózat

Az Oktatói Hálózat felhívása: csatlakozzanak az egyetemek is az iskolák egyórás tiltakozásához!

2016-03-25 18:52:49

2016. március 30-ára a Tanítanék mozgalom egyórás tiltakozási akciót hirdetett a tanítás szabadságáért. A polgári engedetlenségi akció célja, hogy radikális irányváltásra kényszerítse az oktatási kormányzatot, amelynek szakmailag megalapozatlan, korszerűtlen és túlcentralizált oktatáspolitikája kaotikus helyzetet, működésképtelenséget, a gyerekek és a tanárok számára elviselhetetlen terheket és minőségromlást eredményezett a közoktatásban.

Az Oktatói Hálózat már korábban támogatásáról biztosította a Tanítanék mozgalom és a Civil Közoktatási Platform követeléseit, amelyekhez mi is csatlakoztunk az Oktatók 5 pontjával. Most a március 30-i polgári engedetlenségi mozgalomhoz való csatlakozásra hívjuk fel a felsőoktatási intézményeket, az ott dolgozó oktatókat és hallgatókat is. Kérjük kollégáinkat, hogy március 30-án a helyi lehetőségeknek megfelelően szervezzenek szolidaritási akciót saját intézményükben!


•    reggel 8 és 9 óra között szervezzenek villámcsődületet az intézmény bejáratánál vagy udvarán, és ott olvassák fel a CKP 12 pontját valamint az OHA 5 pontját.
•    a nap során tartsanak fórumokat az egyetemeken, ahol oktatók és hallgatók megvitatják a közoktatás és a felsőoktatás helyzetét és követeléseit.
•    az oktatók a nap során tartott óráik alatt tartsanak rövid polgári engedetlenséget, „szolidaritási csendet”: az óráik alatt néhány percig szüntessék be az oktatást.
•    ha másra nincs lehetőség, akkor jelenlétükkel támogassák valamely közoktatási intézmény előtt a reggel 8 és 9 között tartandó polgári engedetlenségi akciót, és jelezzék, hogy a felsőoktatás is hasonló nehézségekkel küzd, mint a közoktatás!

Javasoljuk azt is, hogy március 30-án ismét hordjunk kockás inget!Budapest, 2016. március 24.                                                                         Oktatói Hálózat

                                                                                                                      http://oktatoihalozat.hu/
                                                                                                                      https://www.facebook.com/oktatoihalozat/


Oktatói Hálózat

Oktatói Hálózat hírlevél

2016-03-09 15:55:39

Kedves Barátunk!

Ön 2015. november 28-án aláírásával támogatta az Oktatói Hálózat petícióját, amelyben versenyképes béreket, európai színvonalú finanszírozást, méltó munkafeltételeket követeltünk a felsőoktatásban.

Számítva a felsőoktatás iránti továbbra is fennálló érdeklődésére, figyelmébe ajánljuk az Oktatói Hálózat 2016. márciusi hírlevelét.

Ha Ön aktív vagy nyugdíjas oktató, kutató vagy esetleg PhD hallgató, és egyetért céljainkkal, szívesen látjuk tagjaink között. A belépéshez kérjük, hogy írjon nevének, beosztásának és munkahelyének feltüntetésével egy levelet az oktatoihalozat@googlegroups.com címre.

Amennyiben Ön nem kíván belépni az OHÁ-ba, de szeretné velünk tartani a kapcsolatot, kérjük, hogy – ha még nem tette volna meg -, írjon az oktatoihalozat@gmail.com címre és adja meg nekünk e-mailcímét.  

 

Köszönettel,

Oktatói Hálózat

http://oktatoihalozat.hu/

https://www.facebook.com/oktatoihalozat/

 

 

 


Oktatói Hálózat

Az Oktatói Hálózat petíciójának aláíróihoz

2016-02-11 11:29:51

Kedves támogatónk!

Köszönjük, hogy aláírta a petíciónkat. Az oktatás helyzete alap-, közép- és felsőfokon továbbra is nagyon kritikus helyzetben van. Ezért az Oktatói Hálózat csatlakozik a február 13.-ára hirdetett országos tüntetéshez. Itt olvashatja erről szóló felhívásunkat.
Reméljük, hogy Ön is csatlakozik a tüntetéshez. A Kossuth téren az oKtatói Hálózat nagy kék molinójával fogunk felvonulni, ott személyesen is csatlakozhat hozzánk.

A Peticiok.com nem tárja fel a csatlakozók email cimét, ezért, ha szeretne továbbra is kapcsolatban maradni az Oktatói Hálózattal, kérjük, küldjön egy emailt az OHA cimére:

oktatoihalozat@gmail.com

 

Óvodától egyetemig


Az Oktatói Hálózat (OHA) csatlakozik a február 13-ára meghirdetett országos tüntetéshez, amelyet a pedagógusok sztrájkbizottsága szervez a fővárosi Kossuth térre a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve. Részvételével jelzi, hogy támogatja a tüntetés szervezőinek követeléseit, köztük a tananyagcsökkentést, a tanulók kötelező óraszámának és a tanárok munkaterhelésének mérséklését, a tankönyvválasztás szabadságát, az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállítását, a tanügyi igazgatás mértéktelen központosításának felszámolását és a köznevelésben dolgozó tanárok és segítőik bérének rendezését.
Az Oktatói Hálózat reméli, hogy a szombati tüntetésen az oktatási rendszer minden érintett csoportja képviselteti magát és közösen ad hangot követeléseinek. A minőségi felsőoktatás nem képzelhető el minőségi alap- és középfokú oktatás nélkül. Az oktatás a magyar társadalom közös ügye, óvodától egyetemig.


Oktatói Hálózat
http://oktatoihalozat.hu/

https://www.facebook.com/oktatoihalozat/

 

 


Oktatói HálózatPetíció megosztása

Segítsd ezt a petíciót, hogy több aláírást érjen el.

Hogyan lehet népszerűsíteni egy petíciót?

 • Ossza meg a petíciót a Facebook oldalán és a petíció témájához kapcsolódó csoportokban.
 • Vegye fel a kapcsolatot a barátaival.
  1. Írjon egy üzenetet, melyben részletezi, miért írta alá ezt a petíciót. Ez segít másoknak megérteni, hogy milyen fontos ez a téma, így valószínűbb, hogy ők is aláírják a petíciót.
  2. Másolja ki és illessze be a petíció webcímét az üzenetbe.
  3. Küldje el az üzenetet e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram és LinkedIn használatával.