4-es metró kontra 153-as busz

KÖZVETLEN JÁRAT Gazdagrét és a Móricz Zsigmond körtér között

A 4-es metró elindulásával megszűnt Gazdagrét 30 éve fennállt KÖZVETLEN buszjárata a Móricz Zsigmond körtérre. A közvetlen járat megszüntetésével a körtérre való eljutás hosszabb időt vesz igénybe, körülményesebb az átszállás(ok) miatt és alkalmi igénybevétel esetén többletköltséggel jár.

Sok gazdagréti lakosnak komoly problémát jelent az átszállás a mindennapokban különböző okokból kifolyólag (mozgáskorlátozottak, iskolába járó gyerekek, kisgyermekesek, idősek).

A régi 153-as járat megszüntetésével megszüntették a mozgássérültek ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜLI tömegközlekedését is a Pető Intézethez, ahova sokan minden nap járnak! Az új járatokkal csak átszállással tudnak eljutni oda, mely súlyosan megnehezíti a közlekedésüket!

A 153-as és a 153 A jelzésű buszok útvonala teljesen megegyezik a Gazdagréti tér és a Kelenföldi vasútállomás között. 2 járat közlekedik ugyanazon a szakaszon! Gazdagrétnek jelenleg 3 közvetlen járata van Kelenföld vasútállomásra (153, 153A, 108), viszont egy közvetlen járata sincs a Móricz Zsigmond körtérre, érintve a Pető Intézetet.

Aláírásommal támogatom azon kérelmet a BKK felé, hogy ismét tegye lehetővé az ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜLI, gyors felszíni tömegközlekedést Gazdagrét és a Móricz Zsigmond körtér között a Pető Intézet érintésével.

Várday Dorottya

Az aláírással engedélyezem Várday Dorottya, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.

3000 olyan embernek fogjuk reklámozni ezt a petíciót, akik más petíciókat megnéznek az oldalunkon, de ezt a petíciót még nem látták.