22-23 FOKOT A PÁPAI ÓVODÁKBA, BÖLCSŐDÉKBE!

Kedves Szülőtársunk, Nagyszülők, Keresztszülők!

A kezdeményezés célja, hogy a fenntartó Pápa Város Önkormányzata vállalja és garantálja a Pápai Városi Óvodák minden tagintézményében, hogy bármilyen hónapok is jönnek, az önkormányzati bölcsődékben és óvodákban a hőmérséklet nem csökkenhet a gyermekek és nevelőik egészségének megőrzéséhez szükséges 22-23 fok alá!

310977590_109537485270971_1664128364854617756_n1.jpg

Ahogy a sajtóban is olvasható országszerte egyre több település önkormányzata dönt úgy (belátva, hogy a gyermekeink egészségének védelme kiemelt fontosságú kérdés), hogy saját hatáskörben és saját forrásból 22-24 fokos hőmérséklet biztosítását vállalja.

Ehhez kapcsolódva Pápa Város Önkormányzata is garantálja, hogy a Kormány által előírt minimum 18-20 fok helyett a gyerekek számára optimális és az energetikusok szerint az otthoni hőmérséklettel jobban egyező 22-24 fokos, az eddigi években megszokott hőmérsékletet biztosítani fogja az alábbiak szerint:

• az óvodákban minimum 22-23 fokot
  • a bölcsődékben legalább 23 fokot

Amely hőmérséklet a PADLÓTÓL A GYERMEKEK ÁLTALÁNOS 90CM-ES MAGASSÁGÁIG, hétfőtől péntekig az intézmények nyitásától annak bezárásig teljes mértékben rendelkezésre áll. Tehát már az első gyermek reggeli érkezésekor is ez a hőmérséklet várja és az utolsó gyermek elviteléig ez a hőmérséklet garantált.

Különösen fontos a magasság és hőmérséklet összefüggése is, mert a gyermekek a padlón játszanak, ülnek, illetve 20-30cm-rel a padlószint felett alszanak, ezért az ő "életterükben" szükséges mérni a hőmérsékletet.

Tekintettel arra, hogy Pápa Város Önkormányzata a parkolási területek növeléséből, illetve a parkolási díjak emeléséből jelentős többlet lakossági finanszírozáshoz, azaz többlet bevételhez jut javasoljuk, hogy ennek a többlet beételnek egy részét fordítsa arra, hogy a legkisebbek számára megfelelő hőmérsékletű fűtést garantál: azaz a Pápán élők gyermekeinek egészségét a tél folyamán az intézményi hőmérséklet is segít megőrizni.

Amennyiben ez nem elegendő forrás, úgy az Önkormányzat csökkentse azon intézményeinek nyitvatartási idejét, amelyek nem tartoznak az alapellátások közé, azaz a helyi lakosság és gyermekeik számára nem egészségbe vágó: ilyen például a múzeumok, a Várkastély, a sporttermek, edzőtermek, az önkormányzat tulajdonában álló vállalkozások (pl Pápai Platán Nonprofit Kft., Pápai Városfejlesztő Kft. stb.) nyitvatartási idejének csökkentése, valamint a munkatársai munkavégzésének otthoni távmunkában történő módosítására.

Kérlek írd alá a petíciót, hogy mielőbb meleg fogadtatásban legyen része a gyermekeinknek.

Köszönjük: pápai szülők, nagyszülők egy csoportja

Egy Jobb Pápáért Mozgalom    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Egy Jobb Pápáért Mozgalom petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.