Schmitt Pál lemondásáért.

Quoted post

Dr-Dr.

#18 Diploma nélküli diplomás!

2012-03-29 10:40

Ma ahhoz, hogy diplomához jusson az ember, kell egy emelt szintű érettségi egy-de sok helyen már 2 nyelvvizsga, képzési hozzájárulás és tanulmányi szerződés ami= röghöz kötés!
A nyelvvizsga megszerzése sajnos plusz pénz, mert az általános-közép iskolai nyelvoktatás a béka feneke alatt van-főleg a vidéki kisvárosokban. A kolesz és albérlet szintén egy valag pénz! Arról nem is beszélve, hogy az oktatásért szintén fizetni kell! vagy képzési hozzájárulást, vagy utólag fizetsz, vagy itthon maradsz és dolgozol havi 47 ezerért x évig.
Ami a nyelvvizsgát illeti az a végzettek közel felét érinti, a diplomák fel vissza van tartva. És sokszor nem azért mert az illető nem beszél idegen nyelvet, hanem mert a nyelvvizsgán mindig lemarad néhány ponttal!
Arról nem is beszélve, hogy Pali bá ugyan olimpiai bajnok, de az emberek többségének se ideje, se pénze se lehetősége nincs a sportra!

És Ő ezek után másolt disszertációval -amit állítólag nem is ő fordított doktorit kapott! Sőt a bizottság is a javára döntött!

És ezek után azt az oktatási törvényt ami a fenti szigorításokat mind tartalmazza ő fogja majd aláírni!

Ehhez csak gratulálni tudok ennek az országnak.
-meg ahhoz is, hogy elmaradnak azok az emberek akik 2006-ban az öszödi beszéd után TV székházat gyújtottak, hetekre letáboroztak a Parlament elé, és elbarikádozták az Erzsébet hidat!

Válaszok

Diploma nélkül

#22 Re: Diploma nélküli diplomás!

2012-03-29 12:56:37

#18: Dr-Dr. - Diploma nélküli diplomás!

Ma több ezer olyan egyetemet végzett ember van aki a nyelvvizsga hiány amiatt nem jut diplomához, pedig becsülettel megírta a szakdolgozatát, letett minden szigorlatot, szakgyakorlatot, és mégsem tud a szakmájában elhelyezkedni és emberhez méltó fizetést, megbecsülst sem kap!

Ha Pali bának mégis visszavonják a doktoriját, Ő 20 éven át akkor is JOGTALANUL  kihasználta, felhasználta, igénybe vette a doktori címmel együtt járó előnyöket és kedvezményeket!

-és ezeket bizony nem lehet tőle utólag vissza venni- vagy legalábbis nagyon bonyolult folyamat lenne. Szerintem minden nyelvvizsga nélküli végzettnek adják ki a diplomáját 20 évre! -oszt, ha addig nem mutatja be a nyelvvizsgáját majd vegyék vissza, de addig is tudjon a szerencsétlen szakmájához méltó munkát találni és abból megélni! -nehogy már a nyúl vigye a puskát!


Vendég

#39 Re: Diploma nélküli diplomás!

2012-04-01 12:04:06

#18: Dr-Dr. - Diploma nélküli diplomás!  Akárhogy csűrjük, csavarjuk, itt értékrendi probléma va. Plagibá mondjon le, és a szeretteinek bizonyítsa be, hogy vissza tudja szerezni a dr címet. Lehet, hogy csak őket érdekli. A "zembereket" már nem! Ahogy eddig is írtam, aki Köztársasági Elnök, annak FEDDHETETLENNEK" kell lennie. Ez szolgálná Magyarország érdekét. Itt bedobhatja a "legjobb" tudását. Puha gerinén valamennyit keményítene ezzel a lépéssel. Nincs pótolhatatlan ember.