IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Quoted post

ngyptr

#120 Más vélemény

2011-12-20 22:04

Bocsi, lehet más vélemény?... Én nem engedtem volna egyetlen feleségemnek sem, egyetlen gyermekemnél sem, (5 feleségem volt, és 6 gyermekem született EGÉSZSÉGESEN) hogy otthon szüljön! Egyrészt mert szerintem egy lakóházban nem lehet tökéletes sterilitást biztosítani, másrészt bűnnek tartom megfosztani egy anyát, és gyermekét attól a biztonságtól, amit egy 1 percnyire lévő profi műtő, és profi, erre szakosodott orvosokkal jelent! Mert lehet egy bába bármennyire is jó, a tudása, és a lehetősége akkor is csak a töredéke egy profi műtűben készenlétben álló erre szakosodott orvosi teamnak, profi felszereléssel, és technikával! Aki ezt vitatja, az egy buta ember szerintem! És igenis, az én gyermekemnek, és az anyjának legyen lehetősége ezt igénybe venni, ha mégis megesik a baj! Mert a baj bármikor bekövetkezhet, ha akarjuk, ha nem! Mint ahogy az a Geréb Ágnesnél is bekövetkezett! Lám, lám... És ráadásul nem is egyszer! És ha megfigyeljük, hogy legtöbbször mi volt a baj, (pl. a szülőútban elakadt gyermek, akinek károsodott az agya az oxigénellátás megszűnése miatt) nos, ez a kórházban, vagy szülőotthonban egy azonnali császármetszéssel NEM KÖVETKEZETT VOLNA BE! Én osztom a Bocskor Gábor véleményét ez ügyben: egy anyának NINCS JOGA megfosztani a gyermekét ettől a biztonságtól csak azért, hogy esetleg ő jobban otthon érezhesse magát! Ráadásul ma már apás szülés is van, még csak az sem merülhet föl, hogy egyedül van... Én is ott voltam a legtöbb gyermekem születésénél!... - Hát, ez az én véleményem!... És jó lenne, ha a Geréb Ágnes is belátná ezt, és elmenne praktizálni egy profi szülészetre! Mindenki jobban járna vele! (Ja, bocsánat! Ő lehet, hogy nem... Mert akkor maximum hálapénzt kaphatna, és nem százezreket egy szülésért...) Hát igen, ilyen vetülete is lehet ennek a dolognak...

Válaszok


Vendég

#123 Re: Más vélemény

2011-12-20 22:26:12

#120: ngyptr - Más vélemény

Kedves Más Véleménnyel bíró embertársam! Javaslom, hogy nézz utána, hány gyerek károsodik/hal meg kórházi szüléseknél. Meg fogsz lepődni. A kórházi szülészeknek rosszabb a statisztikájuk mint Geréb Ágnesnek. Először én sem hittem el... De aztán utánanéztem. Ezt tanácsolom neked is. Szeretettel üdvözöllek!

Döme

#126 Re: Más vélemény

2011-12-20 22:53:26

#120: ngyptr - Más vélemény

Persze, hogy lehet más vélemény, csak mielőtt lebutázol embereket, érdemes volna végiggondolni, hogy vajon a  Bochkor Gábor műsorai képviselik-e azt az információs színvonalat, ami alapján érdemes megítélni egy ilyen kérdést :-)

Senkinek sem „kell” otthon szülnie, a dolog épp arról szól, hopgy lehessen választani. És talán te is jobban tennéd (tetted volna), ha rábízod a feleségedre, hogy ő hol érzi magát inkább biztonságban, mint hogy eldöntsd helyette, hogy mit „engedsz” meg neki. A biztonságról már sok szó esett itt is, ha előbb elolvastad volna a korábbi kommenteket, talán a felét le sem írod ezeknek.

Császármetszést, mondd, láttál-e már? Nem kell élőben nézni, találhatsz a neten is róla videókat. Nem olyan vészes látvány, a Bumeráng sokkal megterhelőbb, hidd el :-) Annyit azért elárulok, nem úgy zajlik, hogy be a mamát a műtőbe, nyissz, és kinn van a gyerek. Szép sorban, óvatosan föl kell vágni a hasi rétegeket, van jó néhány, míg eljutnak az anyaméhig, s benne a babáig. Beletelik legalább öt-tíz percbe, ha nem többe. Azalatt egy oxigénhiányos gyerek meghalhat. A vállelakadásosról nem is beszélve – tudod, a vállelakadásnál a baba feje már megszületett, kint van, azt előbb vissza kell tuszkolni (nem veszélytelen, és nem is hipp-hopp művelet!) ahhoz, hogy el lehessen kezdeni a csaászármetszést. Szóval ez nem olyan egyszerű dolog ám, mint ahogy elképzeled – vagy amilyen képet a „profi műtő” lehetőségeiről próbálnak kialakítani olykor…

Apás szüléshez külön gratula, remélem azt is tudod, hogy Geréb Ágnes volt az első szülész Magyarországon, aki beengedte az apákat a szüléshez, több mint harrminc évvel ezelőtt. Egy profi klinikán, ahol akkor dolgozott. És ahol már akkor sem fogadott el hálapénzt, és az otthonszülésekért sem, ezt több ezer magyar család tudja tanúsítani. No további jó informálódást.


Vendég

#361 Re: Más vélemény

2012-01-17 02:46:31

#120: ngyptr - Más vélemény

Tisztelt más véleményű!

A házasodásban és a gyermek nemzésben nagy gyakorlatot szereztél, és gyakorlott vagy az egysíkú és szemellenzős véleményalkotásban is. Ági nem azért tevékenykedik, hogy tiltsák be a korházban szülést, hanem legyen lehetőség a szülés természetes módját választani annak, aki ott érzi háborítatlannak azt.

Mi a feleségemmel a fiúnkat 1989-ben a szegedi női klinikán Dr. Geréb Ágnes segítségével szültünk. Felemelő, csodálatos élmény volt. Akkor tiltott volt az apáknak résztvenni a szülésen. Ági az állását kockáztatta azért, hogy együtt lehessünk a szülésnél. Az, hogy te már bemehettél szintén Geréb doktornőnek köszönhető. 17 évet dolgozott klinikán szülész-nőgyógyászként. Nem tapasztalatlanul kezdte el az alternatív szülés levezetést.

Az anyagiasságáról pedig annyit: mikor kifejeztük a hálánkat felé, egy csokor virággal és egy borítékkal, a borítékot visszaadta kibontatlanul, ha ebben pénz van azt szeretné visszaadni. Sajnos nem pénz volt benne, mert abban az időben nagyon nehezen éltünk, hanem egy fénykép a családról az újszülöttel, ezt természetesen elfogadta.

Akik százezreket keresnek, s ráadásul az állami tulajdonú épület, állami tulajdonú berendezéseivel és a fizetett munkaidejükben, azok a kórházi orvosok. Pont ezt féltik az otthonszüléstől. Ja Ágiék szülés levezetésért az utolsó információim szerint 50 000 Ft-ot kérnek. Nem állami felszereléssel és fizetett munkaidőben. Ebben benne van a felkészítő tanfolyam, a szülés kísérés és utánkövetés. Nagyon korrekt ár, és nincs semmi plusszban. A paraszolvencia egy szépítés, mert az igazánból megvesztegetés, korrupció. Börtönbe kellene zárni az elfogadó orvosokat.

Feleségem pedagógus, elképzeltem milyen következménye lenne, ha elfogadna, sőt kérne "paraszolvenciát", hogy a gyerekkel mondjuk igazságos, szeretetteljes legyen, s rendesen megtanítsa. Azt hiszem hamar lesittelnék, pedig kevesebbet keres, mint az orvosok, csak nem állítja be úgy, hogy miatta lesz sikeres a gyermek, pedig bizony sokban hozzájárul egy jó pedagógus a gyermekeink későbbi sikeréhez, de hát ez a dolga.

Geréb Ágnesre nem méltó ez az ország. Az egyetemen kellene, hogy tanítsa a tudását. Minden tiszteletem és hálám az övé. Sajnos számot fognak adni a tetteikről azok, akik igaztalanul meghurcolták.