Baumagkárosultak peticioja

Quoted post


Vendég

#19

2016-08-12 13:16

Más államokban mitgondolsz ez hogyan zajlik:      az állam kártalanít, és behajtja a kár okozóján. Nincs más lehetőség, illetve van, restituciós törvény létrehozása. 

Mi valamennyien megpróbáluk a fa. kezéből kivenni az ingatlan vagyont hogy valós tulajdon birtokosai lehessünk és azt üzemeltessük,  hogy minden károsult teljeskörű elégtételben részesülhessen. azonban ehhez 10-évi pereskedés is kevés volt. Az eredmény ismert, öngyilkosságok tömege, visszafejlődés, társadalmi hanyatlás a károsult családok önálló életet sohs többet nem élhetnek, kitűzött céljaikat el nem érhetik. Az alapvető emberi jogok nem tudnak érvényre jutni.

te mégis hogyan képzeled el a kártalanítást?

A pénz a bankba születik és oda is tér vissza, a károsultakt pénze is. csak visszakéne adni.

egy biztos  a kártalanítás gazdasági stabilitást, fejlődést, belső fizetőképes keresletet hordoz magában keresle- kínálat közötti egyensúlyt teremt.

bár a kárt szenvedett családok a lelki traumát soha, vagy csak hosszú évek multán fogják kiheverni.

az elhunytakat ki fogja feléleszteni?!  az ősz hajuaknak ki fogja visszaadni a fiatalságukat?! gyermekeink elvesztegetett éveit ki fogja vissza-adni?!

Ezmár réges-rég nem adófizetői kérdés, hanem az állam erkölcsi, és elemi érdeke, és egyben kötelessége is, ahogy 25-éve is ez lett volna a kötelessége.

Válaszok


Vendég

#20 Re:

2016-08-12 14:54:07

#19: -  

Más államokban nem is lehetne az ilyen típusú csalásokat folyamatosan csinálni 25 éven keresztül.

Csak mindig változtatnak egy kicsit az elnevezéseken, egyszer ingatlan befektetési szövetkezetnek, máskor brókercégnek keresztelik a gyereket, hogy a gyanútlan polgár pénzét különböző, legálisnak feltűntetett pénzfialtatás címén tudják végül elszedni.

Persze utólag egy csomó szabálytalanság kiderül évekre visszamenőleg, de addigra már a pénz eltűnt, és természetesen mindenki mossa kezeit.

Az emberek tudatos kifosztása a cél!

Persze, ha ezt írnák a kirakatba, hogy "Hozza ide a megtakarításait, mi garantáltan ellopjuk!" nem lenne olyan hülye, aki odavinné a pénzét, nem?

Hát nem is ez volt a hívó szó!