Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#4705

2015-11-23 20:22

Ahhoz képest megállás nélkül az mnb-t meg a felügyelet felelősségét említjük itt is ebben a petícióban és mindenhol. El kellene már dönteni, hogy mit akarunk. Egyik nap ezt mondjuk, másik nap azt. Kezd nevetséges lenni. 

Válaszok


Vendég

#4709 Re:

2015-11-23 20:27:56

#4705: -  

 Azt akarjuk, hogy legyen kártalanítás. Mindenki vegye tudomásul, hogy ehhez poltikai akart kell, ami a jelek szerint megvan. Kár lenne ezt eljátszani. Teljesen mindegy, hogy ki fizet - csatlakozva az előttem szólókhoz - , csak fizessen. Az eredeti tervek szerint BEVA tagok összedobják, Q vagyonból térül, ami térül, ami nem térül, azt leírják a bankadóból. Ez miért nem jó így? Miért kell, hogy az MNB fizessen? Mi az oka? Végős soron így is az állam vállalja majd a BEVA tagok felé a meg nem térült kárt, nem mindegy, higy MNB-nek hívjuk, vagy a Magyar Államnak? Így is, úgy is, közpénzből megy majd. Tényleg nem mindegy, hogy ki állja a végén a cehhet? A lényeg, hogy ne mi legyünk azok. Vagy nem jól gondolom?


Vendég

#4710 Re:

2015-11-23 20:33:26

#4705: -  

Így van, sokan kritizálják a pénzügyi felügyeletet, és nem is alaptalanul, ahogy az MNB alelnök is megmondta. De! És itt a de (hangsúlyosan): ez nem azt jelenti, hogy mi feltételeket szabunk, hogy ki fizessen nekünk. Nem vagyunk ebben a helyzetben. Örüljünk, hogy az AB határozat után új törvény lesz (és nem mondták azt, hogy oké, ennyi volt....), és marad a 30 milliós felső határ. Hogy ki fizet ki minket és hogyan, az a károsultak 99%-át egyáltalán nem érdekli, csak viszontlássa a pénzét (illetve annak a lehető legnagyobb részét). Nem kell hergelni azokat, akiktől függ a kártalanításunk. Másrészt még nem is láttuk a javaslatot, miért nem nézzük meg, és csak ha nem tetszik benne valami, akkor írogatunk (előre egyeztetve a lehető legtöbb károsulttal és nem csak az FB-n megbeszélve)? Miért kell előreszaladni?