Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Cassiodorus

#4 Cassiodorus

2014-04-14 05:38

A liberálisok máskor a különböző képességű gyerekek összeterelésének nagy-nagy hívei. Verik az asztalt, hogy együtt kell tanítani a zseninövendéket és a többször bukott gyereket az "esélyegyenlőség" jegyében. Erre most azt követelik, hogy majd minden gyerekre külön-külön tananyag és személyre szabott tankönyv legyen? Ha kalapja van az a baj, ha nincs kalapja, az a baj... szokásos kötekedő balliberális attitűd, ami miatt annyian megcsömörlöttek már tőlük.

Válaszok

Z

#11 Re: Cassiodorus

2014-04-14 13:40:59

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Valamit félreértesz. A hátrányos megkülönböztetés legjobb ellenszere, ha megszüntetik a szegregációt. Ha minden gyerek olyan osztályba jár, ahol az a normális, hogy a szülők dolgoznak, a gyerekek nem lopnak, délután pedig leckét írnak bandázás helyett, akkor az ugye szerinted is jót tesz azoknak a gyerekeknek, akik nem ilyen családból származnak?

A tankönyvválasztás viszont más kérdés. Mivel egy osztálynak általában csak egy oktatója és egyféle tanórája van, ezért nyilván nem is merülhet fel olyan lehetőség, hogy minden gyerek külön könyvből tanuljon. Ezt nem tudom, honnan vetted, de abban igazad van, hogy ez butaság lenne.

Viszont remélem azt is elfogadod, hogy rossz ötlet lenne egy felzárkóztató iskolában, ahol a diákok nagy részét még felső tagozatban is értő olvasásra kell tanítani, és egy egyetemre, diákolimpiára felkészítő gimnáziumban ugyanazt a tankönyvet használni.


Vendég

#12 Re: Cassiodorus

2014-04-14 15:10:47

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Uramatyám, ön nem ért semmit, a gyülölködés elhomályosítja a látást. Itt nem is volt szó a liberálisokról. Tankönyvekről van szó.

Npeter, TehetségSáv

#32 Re: Cassiodorus

2014-04-15 22:38:04

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Kedves Cassiodorus! Azt az oktatási módszert, ahol együtt és mégis személyre szabottan oktatnak különböző képességű gyermekeket, azt úgy hívják, hogy: differenciált oktatás. A szakirodalom sehol sem nem említi, hogy "kötekedő balliberális" szakemberek dolgozták volna ki.

Tom Benko

#52 Re: Cassiodorus

2014-04-16 10:42:37

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Nem. A liberálisok az ember szabadáságnak nagy-nagy hívei. Most például a szabad választás jogáé. Egyébként nem kötekedés, az a másik oldal szokása, mert nem tetszik nekik, hogy valaki ellent mer mondani.

Én egyébként kifejeztten azon a nézeten vagyok, hogy az osztályok helyett inkább tanulócsoportokat kellene alakítani, ahol nagyjából azonos képességű fiatalokat lehetne tanítani. A követelés pedig nem az, hogy minden gyeerkre személyre szabott könyv legyen, hanem az, hogy szakmai alapokon lehessen ledönteni, hogy ki melyikből dolgozik, és ne az állam újra megszavazott vízfeje böffentse ki magából, hogy mi a jó nekem.

Tapasztalt

#77 Re: Cassiodorus

2014-04-17 00:48:22

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Egy tankönyvből választhattunk Rákosi idején, a Kádár korszak végén már két tankönyvből is lehetett választani. Jelenleg egy tankönyv van Észak-Koreában is.....

A tankönyv piacban rejlő bevételi forrás érdekében söpörtek le minden szakmai érvet a ballibsiző -egyébként a felsorolásban szereplő diktátorok jól működő legaljasabb módszereit kiválóan alkalmazó- leghűségesebb tanítvány érdekhívei is. Cassiodorus fedőnév is csak egy ilyen szemellenző/gyűlölet generátor. Olyan, aki az általuk hozott erkölcsetel törvények alkalmazása során önmagával szemben végletekig liberális. Ez a forum tankönyvtartalmat -és a multat jól ismerő- nem a ballibsiző/kommunistázó szakmai oldal.

Cassiodorus legyen kedves szakmai érveket felsorakoztatni és nem keverni, nagy vezére pénzügyi érdekcsoportja kedvére.

Szent-Királyi István

#79 Re: Cassiodorus

2014-04-17 06:24:03

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Kedves Cassiodorus, ha nem ismered a liberalizmus és a liberális képzés alapjait sem (vagy csak annyira, amennyire a hszedből kiviláglik!!), nem kéne vele sem érvelni sem szidni.. hanem inkább utánenézni.. persze nem a "hivatalos lista" tankönyveiből, mert abban ilyesmik nincsenek.. Nem ártana neked sem - pontosaban neked használna elsősorban.. mert nem járatnád le magad tetszetős de hamis csacskaságok terjesztésével.. Üdvözlettel: SZent-Királyi István nyugger, aki tanított is..

Ikarus

#85 Re: Cassiodorus

2014-04-17 09:37:40


Vendég

#96 Re: Cassiodorus

2014-04-17 13:08:30

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Úgy vélem a tisztelt hozzászóló, aki a balliberálisokat szidta nem a lényeget ragadta meg a tiltakozásból. A TANKÖNYVEK MINŐSÉGÉVEL VAN KOMOLY PROBLÉMA.

A különböző képességű gyerekek együttnevelésének -- azaz az integrált oktatásnak --- pedig, azt javaslom, hogy olvasson utána, mielőtt elmarasztaló véleménnyel lenne róla, mert a hozzászólásából kiderül, hogy fogalma sincs az oktatásról.

Tisztelettel

egy pedagógus

gereblye

#123 Re: Cassiodorus

2014-04-20 08:37:03

#4: Cassiodorus - Cassiodorus

Úristen, neked fogalmas sincs az integrált oktatásról... :(

hjvb

#131 Re: Cassiodorus

2014-04-21 18:08:19