Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!

Quoted post

la

#54 Re: Normafa petició

2013-10-02 13:52

#51: természetjáró vendég - Normafa petició

Kapard elő az általános iskolai kémia és biológia tanulmányaidat, mennyi oxigént termel egy fa ... Ha a város körüli, de akár csak a kontinensen levő fáktól függne az oxigénünk, már rég csak palackban adagolnák ... Szegény sivatai népek, fa nélkül, mind halottak volnának rég :D

Ti fejlesztésellenesek mind ilyen egybites, az iskolákat épp csak átbukdácsoló rossz tanulók voltatok??? Na, nem csoda, hogy a zöld demagógiára ilyen könnyen vevők vagytok ....

Válaszok


Vendég

#56 Re: Re: Normafa petició

2013-10-02 14:36:57

#54: la - Re: Normafa petició

Az lehet, hogy mi azok voltunk, de ők (MME, WWF, Greenpeace vezetők) biztos nem. Olvass egy kicsit: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/09/26/likvidalna-a-normafa-termeszeti-ertekeit-a-tervezett-beruhazas

természetjáró vendég

#69 Re: Re: Normafa petició

2013-10-02 22:06:06

#54: la - Re: Normafa petició

Külföldi tanulmányokkal  érvelhetnék az igazam mellett, de én úgy látom, hogy nem érdemes.

Nem kívánok vitába szállni, megmondtam a véleményem  a te nemtetszésed és gúnyolódásod  ellenére is! Szabad országban élünk egyelőre!

 

Felháborodott zuglói
Vendég

#78 Re: Re: Normafa petició

2013-10-03 09:40:38

#54: la - Re: Normafa petició

Tiszteletlen hozzászóló! Te biztos a számítógép előtt ülsz éjt nappallá téve, hogy ilyen hasonlatok jutnak csak az eszedbe. Biztos nem jártál még soha a Normafánál, pedig értékesebb időtöltés lenne. Mert lehet, hogy te nem bukdácsoltad át az iskolaéveidet, de erkölcsileg egy nulla vagy. Van egy volt miniszter itt az oldalon, aki épp a te fajtádat próbálná megnevelni, sípályák építésével. Hát nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne.

Másrészt a szegény sivatagi népek, fa nélkül és iskolázottság nélkül is értékesebbek mint te, aki csak a szemetet termeled és minden lélegzetvételed méreg a Földnek.

Üsd már fel kérlek, a tankönyvedet és nézd meg azt a részt, ahol a Földet, mint ökológiai rendszert tárgyalják. A sivatag fontos része az ökoszisztémának. És azért van ott oxigén, mert a rendszer megtermeli oda is. (A Rendszer, amit az ember nap mint nap gyengít.) Ahogy a Pestieknek a környező hegyek erdei tisztítják a levegőt. És tény, hogy a nappal előállított oxigén nagy részét éjszaka el is használják a fák, de mégis nem élhetünk nélkülük. Te ne tudnád ezt, okostojás, kockafej.

Zöld demagógia, milyen szótársítás ez?! Ez nem "fejlett nyugat"-centrikus hozzáállás. Mert ott már kezdik értékelni a zöld környezetet, csak az ide vagy húsz év múlva fog begyűrűzni. És tudod, hogy miért értékelik, mert a sajátjukat már tönkretették és most érzik a hiányát.

vendég

#86 Re: Re: Normafa petició

2013-10-03 14:36:41

#54: la - Re: Normafa petició

Kedves Hozzászóló!

Az említett  sivatagi népek az oázisokban,viszontagságos körülmények között próbálnak megélni.

Mindent megtesznek, hogy egy kis zöld területet varázsoljanak maguk köré. Vajon miért?

Nekünk örülnünk kellene, hogy  fővárosunkban még vannak hatalmas parkok, és tájvédelmi körzetek. Én azt gondolom,

hogy ezeket  mindenképpen meg kellene őriznünk mindenki örömére, a gyermekeinknek és az unokáinknak.

Én is a modernizáció híve vagyok, de nem mindenáron.

Üdv.