Francia állami nevelésben szenved a magyar gyerek-Orbán Viktornak


Vendég

/ #7

2011-12-24 20:36

Mélységesen felháborító a történet. Megítélésem szerint a magyar hatóságok többrendbeli bűncselekményt követtek el, amiért felelősségre kellene vonni őket, s ez nem csupán az áldozatok érdeke, hanem mindnyájunké. Ha jól értelmezem, akkor egy bűnszövetségben elkövetett gyermekrablásról van szó, többrendbeli testi sértéssel és más törvénysértésekkel fűszerezve. Például leinjekciózni sem lett volna joguk, ez már önmagában is rendkívül súlyos bűncselekmény.
Javaslom az édesanyának, hogy sürgősen vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal, ők egy civil jogászokból, önkéntes alapon szerveződött munkacsoport, és biztos vagyok benne, hogy segítenek. A Strassbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnék, és soronkívüliséget kérnék. Mind a Magyar, mind pedig a Francia állam súlyosan megsértett több nemzetközi egyezményt is, pl. a Római Egyezményben deklarált kínzás tilalmát (is).
Javaslom továbbá, hogy az édesanya próbáljon meg a médiákban szerepelni, a közfelháborodás sokat lendíthet a hivatalok hozzáállásán.
A legjobb kívánságaimat küldöm a kislánynak és az édesanyának is,
Labant Csaba