Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #6685 Re:

2016-06-10 17:31

#6684: -  

Igazad van, tisztességes országban, jogállamban ilyen nincs.

És -tisztességes országban, jogállamban- olyan sincs, hogyha valaki ellopta állampolgárok vagyonát, és ez már nyilvánvaló, azután még megengedjük, hogy a tolvaj két hétig tovább garázdálkodjon és kimenthesse a vagyonát (pontosabban a befektetők ellopott vagyonát).  És ha ezt valakik, visszaélve a hatalmukkal megengedték, akkor azokat is azonnal a tolvaj mellé zárjuk.

És -tisztességes országban, jogállamban- minekután a napnál is világosabb, hogy a tolvaljás vagy húsz éven át tartott és az állami felügyelet ezt nem fedte fel, akkor onnan azonnal kirúgunk mindenkit, és eljárást kezdünk a felügyelet munkatársaival szemben.

És -tisztességes országban, jogállamban- a tények ismeretében azonnali és teljes kárpótlást adunk a póruljárt befektetőknek, és nem a többi pénzügyi szolgáltató megsarcolásával, hanem az állam pénzéből, mivel a mulasztást az állami szerv követte el.

És ha már elvontuk a megnyorított, meglopott befektető vagyonának jó részét, és most már állami segítséggel, akkor legalább nem vágjuk a befektetők képébe nap mint nap és jó hangosan, hogy mindez a "helyes befektetői magatartásra nevelés" jegyében történik. És ez utóbbihoz még csak a jogállam se kell, elég lenne az emberi tisztesség is, azok részéről, akik a mi adóforintjainkból teszik mndezt!