Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Kozma Szilárd

/ #123

2016-01-17 11:20

És ha megértettük, hogy a posztmodern pszichológiának a két RÁKOSDAGANATA, tehát 1. a genderizmus neve alatt rejtőzködő feminizmus, és 2. a homoszexuálisok és a leszbikusok "szabadtéri" és provokatív jogegyenlőségi manifesztációinak a legalizálása érdekében létrehozott pszichológiai filozófia, mem más mind a tudományosság látszatát keltő közönséges politikai ideológia, lépjünk tovább.  

Vagyis, ha megértettük, hogy ez a különböző post-modern művészeteket is a maga képére változtatni képes politikai ideológia,  hogy ez, a magát tudományként feltüntető és ezen ál-tudományosság alapján, a társadalom minden rétegét és a szellemi - erkölcsi - kulturális élet minden dimenzióját megváltoztatni szándékozó eszme-rendszer, nem más, mint egy közönséges politikai ideológia,

akkor vizsgáljuk meg az emberi élet és az egyetemes létezés ősforrásánál található magyarázatát annak, hogy biológiai szempontból miért is fontos más alapvető-élet funkciókkal és ezeknek megfelelő fizikai- és "lelki-szervekkel" is, rendelkezniük a férfiaknak, mind a nőknek?

És, hogy ezen alapfunkciójuk miatt, miért van egymástól teljesen eltérő és más (De nem ellentétes!) rendeltetése a nőnek, mind a férfinak?!

Azt, hogy az egyetemes megnyilvánult lét előtti létben, az abszolút ősforrásban mi található és mi folyik végbe, még senki nem tudta megmondani. De még azt sem, hogy vajon miért is történik a teremtés, mi az, ami az önmagában tökéletesen meglevő meg nem nyilvánult létet arra készteti, hogy megnyilvánuljon és létrehozza mindazt, amiről tudjuk, hogy létezik, a szellem-világgal, vagyis az Istennel, amelyről már tudjuk, hogy spirituális alapjában két nemű, tehát, hogy Szeretet és Világosság egysége, és az egyetemes törvényekkel, és az ősi alapelemekkel, és a teremtő-erőkkel és a morfogenetikus erőtereivel (A mennyországgal) együtt, valamint az összes dimenziók szellemvilágával és bennük a fizikai léttel ("Az Univerzummal" :) ) és benne a Tejút-galaxissal és a Naprendszerrel és a földdel és a föld élővilágával és az emberrel együtt?
A Véda annyit mond róla, hogy A Brahman ("valamitől"...) elveszti az éberségét és el kezd álmodni és így még a teremtő Isten: a Brahma is (Figyelem: n nélkül a végén, ennyi a két fundamentális ősi létállapot leírása közötti betű-különbség!), már csak ennek az álomnak a megnyilvánulása. Innen ered a hindu lét-káprázat és maya-elmélet és ebből indul ki az egész Véda-filozófia, ami szerint az ember egyetlen fontos dolga az életben az, hogy a saját létének erre a káprázat-szerűségére rá ébredjen, és miután ez sikerül, arra meditáljon és azt a "tudást" erősítse magában, hogy tulajdonképpen és lényegében ő az abszolút lét, maga Brahman, csak "egyelőre" ebben a káprázat-(anyagi) formában kell élnie, és ez is csak arra való, csak annyi dolga hogy amíg itt van még, addig erősítse a Brahmani Én-tudatát. Mindaz, amit ezen kívül tesz, érez, gondol, vagy képzel üres káprázat, értelmetlenség.
Azon el lehet filózni, hogy ez mennyiben igaz, és hogy nem-e éppen a magukat az abszolútummal azonosító "kijózanodott" hindu mesterek és jogik, akiknek e magasztos filozófiája előtt az európaiak hasra szoktak esni, élnek káprázatban (Még a hírneves kollégánk, az ugyancsak pszichológusi végzettséggel rendelkező híres asztrológus: Kaló Jenő is szereti a maya-fátylát emlegetni folyton. És ha jól emlékszem a genderológia kérdésében is. De a konfliktuskerülő szokásához híven, talán mert ő is Brahmannak képzeli már magát, soha nem nyilatkozott arról, hogy minket tart-e káprázatban -élőknek, vagy a genderológus kollégáit?, hozzánk, keresztényekhez képest, mert ez a vita szerintem eldönthetetlen, de most nem ez az aktuális "meditációs" témánk.
A Názáreti Jézus is felvilágosítja az egyetlen "értelmiségi" tanítványát, Júdást az egyik Kumránban talált apokrif Evangélium szerint arról, hogy: "Azon az atyán túl, akit veletek meg ismertettem, van egy másik létezés, ami csupa arany-méz és határtalan boldogság. Én oda vágyok vissza." És állítólag azért, hogy oda, ebbe az abszolút létbe vissza juthasson "meggyőzi" Júdást, hogy játssza őt az ellenségei (A Nagy Szanhedrin) kezére, hogy azok öljék meg és ő így végre vissza juthasson oda, ahonnan ered. (Júdás evangéliuma, amit sikerült 90 százalékban restaurálni és aminek a tartalmát ugyanakkora arányban megfejtettek.)
Azt tehát, hogy az "abszolút egységben", a a megnyilvánult létnek a meg nem nyilvánult állapotában mit lehet találni, nem tudhatjuk, de arról, hogy az Isten, amivé elsődlegesen válik mindaz, ami belőle kiárad, illetve azok az ős-ideák amelyekből abból kiáradnak, a kínai ős-kozmogónia szerint pl. Jin és Jang, vagyis femin és maszkulin (Szeretet és Világosság) töltetűek. Mivel e kereszténységnek nincs külön kozmogóniája, hanem minden ontológiai állítását a zsidó ősmisztikából, illetve a Bibliának nevezett, ugyancsak jól megcenzúrázott mitikus-vallásos kézirat-gyűjteményből vesz át a beavató nagymester: Jézus után a tanítások emlékirataiból vallássá dogmásított, szekularizált kereszténység, mi is erre támaszkodva, megállapíthatjuk, hogy Jézus csak és csakis azért azonosította az Istent (Tehát a megnyilvánult teremtőt, a Brahmát) az Atyával, azért nevezte őt atyának, mert a szigorú patriarchális erkölcsi koncepciók szerint élő és gondolkozó korabeli zsidók, tehát meg a tanítványok is, mielőtt tanítványai lettek, máskülönben halálra kövezték volna.
Akár figyelembe vesszük ezt, akár nem, tény, hogy keresztényekként sem lehetünk semmivel ostobábbak másoknál, és a vallásos tradíciótól eltérően tehát, messze elismerjük, hogy a létünknek az abszolút egység-lét utáni, tehát az isteni alapjai semmiképpen nem lehetnek kizárólagosan "atyaiak" vagyis az nem lehet kizárólagosan maszkulin, hanem csakis anyai és apai, tehát női (Szeretet) és férfi (Világosság) princípium kell hogy álljon az életünk alapjainál. És persze, nem csak az ide vonatkozó kínai dialektikus teremtéstan (A Tao) teljesen logikus alaptételei miatt, hanem azért is, mert a kereszténységet dogmásító teológusokhoz képest, egy és mást megtanulhattunk fizikából, vegytanból és biológiából.

(Folytatása következik)