A magáncsőd intézménye bevezetésének követelése


Vendég

/ #14

2013-05-15 08:09

A magancsod intezmenyenek bevezetese egy civilizalt orszagban kotelezo. Ez nem csak gazdasagi hanem erkolcsi kerdes is. Manapsag adosok bortone mar nincs. Hazankban ezrek es ezrek kerultek az elmult evtizedben az adosok bortonebe, a racsokon kivuli bortonbe. Tomeges aldozata van a swissfrank hazkolcson fiaszkonak. A bankosok nemhogy figyelmeztettek volna a kerelmezoket, hogy abba belemaszni csak veszteseghez vezethet, hanem meg probaltak rabeszelni klienseiket, hogy belemasszanak a csapdaba. Mert ugyebar ahol az egyik fel veszit ott a masik fel nyer... ha az
ozlet nem tisztesseges. Jaj a szegeny becsapottnak aki szidta a svajciakat, amint hallottam!. Nem ertven, hogy ez csupan egy magyar(?) bank manipulacio es a svajciaknak semmi koze hozza, valoszinuleg nem is tudtak rola.
Ez nemcsak a nepidegen kormany beleegyezesevel hanem valoszinuleg a sugallatara tortent. Ugyanis nalunk erdekkonfliktus torvenyek meg nem leteznek. Legalabbis ez a latszat. Mert ha leteznenek akkor kormanytagok, miniszterelnok, szekesfovarosi polgarmester stb nem sibolhatnak ki az orszagbol a terminusuk elott es alatt osszerabolt vagyont. Mert ha a kinai kormany tudja manipulalni a CNY-t akkor a magyar milliardos fonokseg is tudta manipulalni a HUF-ot... megpedig a sajat azaz privat meggazdagodasa erdekeben. Szerintem ezert szuletett az egesz CHF alapu hazkolcson otlet. Ez egy igen sulyos vad de azert tartom lehetsegesnek mert a kormany kinek kotelessege lett volna, nem figyelmeztette a lakossagot vagy tiltotta meg a bankoknak a korrupt manipulaciot. A mai kormany probalja a legjobbat tenni utolagosan es segiti is a vesztesek kis toredeket de nincs eleg ereje, hogy a maffiat racs moge tegye. Sajnos. Egyebkent tudosaink is figyelmeztethettek volna a lakossagot a disznosagra. Financok, kozgazdaszok egyarant. Es ha tettek, nem irtak vagy beszeltek eleg hangosan, a nep nyelven, erthetoen.
Mindnyajan remeljuk, hogy mihamarabb bevezetik kishazankban a magancsod intezmenyet.
(A financlingot nem ismerem, ez a par sor a gyomorbol jon.)
Egy nyugdijas volt daruszerelo.