A szociális ágazat megfelelő anyagi és erkölcsi elismerése


Vendég

#1

2012-01-31 23:09

Sok sikert!

Vendég

#2

2012-01-31 23:16

Köszönjük!Bizakodjunk,hogy mielőbb erkölcsi,és anyagi megbecsülésre találunk!

Vendég

#3

2012-01-31 23:56

Már épp ideje lenne,h. hozzáértő szakemberek döntsenek már arról,h. nem csak a kórházakban dolgoznak/vagy nem/ ápolók.A szociális otthonokban csak és kizárólag jó szakmai felkészültséggel rendelkező ápolónők "maradnak" meg,mivel gyakran igencsak komoly felkészültség kell ahoz,h. helyes döntéseket hozzunk és sokszor magunkra vagyunk utalva. A kórházakban egy nővér az orvos utasításait követi,önállóan szinte semmit sem csinálnak.Saját tapasztalatból tudom,egy hashajtót nem adhatnak orvos nélkül....És akkor még nem írtam arról,h. az ápolás mellett mi + gondozói munkát is végzünk,ami nem könnyű. Ezzel szemben,a mi munkánkat csak a gondozottjaink,ill. a hozzátartozóik becsülik meg,míg a kórházakban még a segéd ápolók és beteghordók is megkapták/megkapják az anyagi juttatásokat.Ezen sürgősen változtatni kell,mert lassan az összes nővér,aki itt nem felel meg szakmailag,v. nem bírja a munkát a kórházakban fog kikötni./tapasztalat/. Ott ugyanis megfelelnek ők is.

Vendég

#4 Re: Ez IS a baj a mai magyar egészségügyi és szociális ágazatban

2012-02-01 12:19

Javaslom" T.Hozzászóló nem lebecsülni a kórházi ápolónőket mert sajnos őket is "csak" a betegek esetleges köszönömje tarja még a pályán ... Viszont tudom ,hogy egy maroknyi csoportjuk akik 3000 aláírásos Petíciót adtak már át a NEMFI-ben s mentek az utcára az egészségügyi-, mentési- és szociális ágazat munkavállalóiért érted is ... ők sem becsültek le téged sőt ...Ha nem fogunk össze és nem változtatunk a hozzáállásunkon ,szemléletünkön egymásiránt is akkor nem várhatjuk a csodát ! Én dolgoztam idősek otthonában három évig és a munka sajnos nehéz és monoton és az elmúlás az amit mindenki vár közben a maga egyéniségét adva próbálja megfényesíteni a gondozottak életét és minden tiszteletem a kolléganőimé , de túl képzett voltam azt mondták amikor kihívtam a mentőt ,orvost mert egy lakó rosszul lett :( Szakmailag és emberileg és anyagilag is többre vágyik az az ápoló aki vissza megy kórházba de anyagilag ott sincs már semmi plussz ... viszont olyan feltételeknek kell megfelelni melyről talán nem is tudsz ...?

Egy biztos nem ilyen úton - egymás háttérbe szorításával - lesz elismert egyszer a hivatásunk ... hanem ha megmutatjuk mekkora erő és kincs a Magyar Ápolónő és Ápoló ma Magyarországon dolgozzon bármely ágazatban ! és ha mindenkori döntéshozók nem döbbennnek rá ,hogyha nem  történik azonnal béremelés akkor külföldre mennek vagy teljesen el a pályáról :(

Üdv egy 25 éve Ápolónő:)

Ildikó

#5 Re:

2012-02-01 15:32

#1: -

Köszönjük! Kérek mindenkit, hogy osszátok meg minnél többen!

Ildikó

#6 Re:

2012-02-01 15:46

#3: -

Sajnos ismét előjött a szocis-egészségügyis ellentét!

Az ellentét régről fakad, de le kellene végre zárni!

A két terület merőben más - bár ezt sokan vitatják - így más a feladat, elvárás igénybevétel is.

Mindkét területen egyformán nehéz helytállni, csak a feladatok mások.

Mindkét területen dolgozó ápolók alulbecsültek, alulfinanszírozottak! Most nem azt kellene vizsgálni, hogy kinek a nehezebb, hanem végre ÖSSZETARTANI.

SZEMÉLY SZERINT TÁMOGATOM AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK BÉRIGÉNYÉT IS.

Remélem, ök is támogatják a mienket, és tőlük is érkezik aláíró.


Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#7 Re: Re: Ez IS a baj a mai magyar egészségügyi és szociális ágazatban

2012-02-01 15:55

#4: - Re: Ez IS a baj a mai magyar egészségügyi és szociális ágazatban

Ott voltam a petíció átadáson én is, mert az összetartásban van az erő.

 

Nézd el kérlek azoknak akik hasonló sérelmeiket itt osztják meg, mert mai napig tapasztalható sajnos a "szocis ápoló" lenézése. Az ilyen hozzászólások, védekezések csupán, de remélem rendeződik a fejekben, hogy a megosztottság gyengít minden féle érdekérvényesítést!

Köszönöm, hogy aláírtad, kérlek népszerűsítsd ahogy én tettem!

Várjuk az egészségügyisek támogató aláírasait is!

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#8 Re:

2012-02-01 16:00

#2: -

Kérek mindenkit, hogy népszerűsítse a petíciót az intézményben és az interneten is.

A facebook-on is megosztható:

http://www.facebook.com/pages/Szoci%C3%A1lis-szf%C3%A9r%C3%A1ban-dolgoz%C3%B3k/107927022587478

Köszönet minden aláírónak!

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#9 Megszívlelendő

2012-02-01 16:59

A petíciót a FACEBOOK-on megosztó személy kommentje:
"Támogassuk!!! Még mielőtt összeomlik a szociális rendszer... ezek az emberek azt nyújták, amit a család nem tud vagy nem akar... könnyítenek sok sok család életén, terhet vesznek le a vállukról, illő lenne meghálálni. Aki úgy gondolja, hogy ez fontos írja alá a petíciót, aki (még) nem látja a helyzet súlyosságát, annak javaslom olvassa el!!!"

A link:

http://www.facebook.com/profile.php?id=610289433

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#10 Anoním módon is aláírható!

2012-02-01 17:44

A petíciót bárki aláírhatja, aki egyetért a tartalmával, nem csak a szociális ágazat dolgozói!!!

A petíció a jelenlegi törvényi szabályozást sérelmezi, tehát nem a munkaadók ellen irányul. Ettől függetlenül aláírható úgy is, hogy a név nem jelenik meg nyilvánosan, tehát az aláíró anonim maradhat.

Népszerüsíthető a FACEBOOK-on az alábbi link segítségével:

http://www.facebook.com/pages/Szoci%C3%A1lis-szf%C3%A9r%C3%A1ban-dolgoz%C3%B3k/107927022587478

Minden aláírónak köszönet.

Vendég

#11 Re: Re: Ez IS a baj a mai magyar egészségügyi és szociális ágazatban

2012-02-01 18:12

#4: - Re: Ez IS a baj a mai magyar egészségügyi és szociális ágazatban

T.hozzászóló! Isten ments,h. lebecsüljem a kórházakban valóban becsületesen dolgozó embereket. Én magam is dolgoztam évekig belgyógyászaton,sebészeten,laboros is voltam,amikor épp arra volt szükség. Azóta azonban nagyon sokat változott a helyzet /sajnos/. Nemrég beteg voltam és bizony nem kívánom senkinek,amit EGYES nővérkéknél tapasztalta. Ugyan nem velem viselkedtek úgy,ahogy...De szörnyű volt látni is. Sajnos nagyon felhígult a "pálya". A "túlképzettség "probléma nálunk is,mindenütt meg van. Tehát a "megfelelési feltételekről" tudok. Egy azonban biztos. Akik,mint már korábban is írtam,nem feleltek meg nálunk,a kórházakban tárt karokkal fogadták,amit a mai napi nem értek. Itt a szakmai tudásra és természetesen az emberi,erkölcsi hozzáállásra gondolok.Tehát mégegyszer: NEM BECSÜLÖK LE MINDEN KÓRHÁZI ÁPOLÓT!Természetesen én is az összefogás híve vagyok és nagyo bízom benne,h. talán sikerülni fog! Azért még valami: mint említettem nagyon sokáig kórházban is dolgoztam,abban azonban egyáltalán nem értek egyet veled,h. az idősek otthonában a munka monoton.Demens betegekkel foglalkozom,valóban időnként fárasztó,de számomra sosem volt monoton. Az utolsó bekezdéseddel abszolut egyetértek,és ha "olyat" írtam,kérlek,ne haragudj,dühében sokmindent leír az ember. Köszönöm,h. írtál,további türelmet,jó munkát kívánok neked,és BÍZZUNK! Üdv::Tímea

Palika

#12 Re: Anoním módon is aláírható!

2012-02-01 22:20

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#14 Re: Re: Anoním módon is aláírható!

2012-02-01 23:10

#12: Palika - Re: Anoním módon is aláírható!

Igen, olymódon, hogy nem jelenik meg a neve nyilvánosan az interneten, csak majd a kinyomtatott listában!

Ez azért lényeges, mert sokan nem akarják, hogy bárki láthassa a témával kapcsolatbani pozitív véleményét.

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#15 Re: Kovács Lászlóné

2012-02-01 23:13


Vendég

#16

2012-02-03 00:20

Aláírtam!!!
Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#17 Re:

2012-02-03 00:44

#16: -

Köszönöm!

Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#18 követés

2012-02-03 09:33

Az alábbi facebook oldalon további információkat találhatsz a petícióval kapcsolatban:

http://www.facebook.com/pages/Szoci%C3%A1lis-szf%C3%A9r%C3%A1ban-dolgoz%C3%B3k/107927022587478

Térképen itt tekintheted meg a szavazatok alakulását:

http://g.co/maps/nh6mt

 


Vendég

#19

2012-02-04 22:57

Sok sikert!
Szent-Királyi István
Vendég

#20

2012-02-06 10:44

Javaslom, hogy az ügybe az ombudsmant (hivatalát) is vonják be a kezdeményezők (nem tudom, hogy a jelen szabályozás szerint az Alkotmánybírósághoz lehet-e fordulni a nyilvánvaló diszkrimináció miatt!! - de érdemes megpróbálni). Munkaügyi Bíróság??
A címmel kapcsolatban: pontosabb lenne "A szociális ágazatot érintő jelenleg hatályos diszkriminatív elemek megszüntetése iránti kérelem" - vagy valami hasonló.. mert az anyagi elismerési igény módot ad bizonyos hangulatkeltésre.. félreértelmezésre..


Vendég

#21

2012-02-06 19:07

Nagyon kellene a béremelés mert ezt a munkát á bérért nem lehet csinálni!Akkor kik fogják!
Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#22 Re:

2012-02-06 21:32

#20: Szent-Királyi István -

Tisztelt István!

Köszönöm észrevételeit.

A petíciót az első lépésnek szántam, és nem akartam ajtóstól rontani a házba. Tájékoztatásul közlöm, hogy egy hasonló tartalmú levelet elküldtem egy országgyűlési képviselőnek is, kérve, hogy tárja a törvényalkotók elé a jelenlegi diszkriminatív helyzetet, illetve támogassa annak megfelelő rendezését. A válasz még várat magára.

Amennyiben sem az államtitkárság, sem az országgyúlés nem fog a érdemben foglalkozni az ügyünkkel, a második lépésként az ombutsmanhoz, fogok fordulni, csatolva a petíciót.

A jelenleg érvényben lévő szabályok alapján, magánember nem fordulhat közvetlenül az Alkotmánybírósághoz, utólagos normakontroll kezdeményezéssel.

 

"2011. évi CLI. törvény az Alkotmánybíróságról

7. Az Alaptörvénnyel való összhang utólagos vizsgálata (utólagos normakontroll eljárás)

24. § (1) Az Alkotmánybíróság az Alaptörvény 24. cikk (2) bekezdés e) pontja alapján felülvizsgálja a jogszabályoknak az Alaptörvénnyel való összhangját.

(2) Az Alkotmánybíróság a jogszabály Alaptörvénnyel való összhangját az alapvető jogok biztosának határozott kérelmet tartalmazó indítványa alapján akkor vizsgálja, ha az alapvető jogok biztosának álláspontja szerint a jogszabály alaptörvény-ellenessége fennáll.

(3) Nincs helye az Alkotmánybíróság utólagos normakontroll eljárásának, ha az indítvány az Alkotmánybíróság által érdemben már elbírált jogszabály vagy jogszabályi rendelkezés vizsgálatára irányul, és az indítványozó az Alaptörvénynek ugyanarra a rendelkezésére, illetve elvére (értékére), és azonos alkotmányos összefüggésre hivatkozva kéri az alaptörvény-ellenességet megállapítani (ítélt dolog), kivéve, ha az Alkotmánybíróság döntése óta a körülmények alapvetően megváltoztak."

 

A Munkaügyi bíróság nem foglalkozhat érdemben az üggyel, mivel a hatásköre a munkaügyi jogszabályok megsértésére terjed ki, magát a jogszabályt nem minősítheti.

Az ajánlott cím, valóban jobban hangzik, de ezt most nem változtatom meg, - lehet, hogy nem is lehet -  mert ezzel írták álá már jó páran, így semmiféle változtatás nem lenne helyénvaló a dokumentumban.

Azonban, ha tovább kell vinni az ügyet az ombutsmanhoz, élnék a lehetőséggel, és az Ön által javasolt címmel íródna a beadvány.

Üdv:

 


Vendég

#23 Petrik Julianna

2012-02-07 11:24

aláírtam, remélem van foganatja

Vendég

#24

2012-02-08 11:07

Ezzel egyet értek jól van meg fogalmazva!!
Ildikó Nagy
A petíció szerzője

#25 Re: Petrik Julianna

2012-02-08 13:07