REFORMOKAT ÉS PREVENCIÓT A GYERMEKVÉDELEMBEN!


Vendég

#1

2015-02-27 11:24

Egy kicsit átestek a ló túlsó oldalára.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-02-27 15:26


27

#3 Re:

2015-02-27 15:28

#1: -  Mindenkinek érdekel a véleménye, kérem mondja el melyik részt érzi túlzásnak és miért! Köszönöm.

 


Vendég

#4 Re: Re:

2015-03-03 10:36

#3: 27 - Re:  

 Mondjuk a családtagok pszichiátriai vizsgálatát. Egy normális családnál egy ilyen tortúra megalázó lenne.  Ez a sok "legyen kötelező" pedig durva beleavatkozás a családok életébe.

27
Vendég

#5 Re: Re: Re:

2015-03-04 17:50

#4: - Re: Re:  

 Értem, szerintem egy pszichológiai vizsgálatba még nem halt bele senki, egyetlen alkalomról lenne szó a terhesgondozás részeként és segítő beszélgetésről...szerintem ez nem durva beavatkozás a család életébe, viszont nagyon jól szűrhetné a szülők pszichés alkalmasságát...az én családom szerintem normális és egyáltalán nem okozott volna gondot egy ilyen vizsgálat és beszélgetés.


Vendég

#6

2015-03-04 17:51

Jó lenne, ha a gyermekvédelem éls gyermekjog nem csak papíron létezne, nem a paragrafusokat lapozgatnák, hanem amikor jelzések vannak legalább akkor intézkednének, nem évekig hagynák a gyerekeket szenvedni!
27

#7 Re:

2015-03-04 18:41

#6: -  

 Teljesen egyetértek! Azt is büntetni kellene, aki nem intézkedik hatékonyan mikor segítséget kérnek tőle...akkor biztos komolyabban venné mindenki a munkáját..

Igaz mondó

#8 Ez megin a bűnöző hivatalokat védené ha alá írnánk.

2015-03-04 19:41

Itt nincs gyermek sem család védelem!!!

A rendszerváláskor mindent tönkre tettek a ""rendszerváltók"" de hol is volt rendszerváltás Magyarországon nem! ott a családok eltaposása volt a cél, és mind a mai napig az folyik, ezért is engedélyezik a védőnői szolgálatokat,  a család segítőket , a gyermekvédelmi szakszólgálatokat, a gyámhivatalokat,, a nagy szart ezek mind hivatali bűnözők akik anyagi haszon szerzés céljábol mindent elkövetnek, hogy a családokat lehetetlen helyzetbe, földönfutóvá tegyék őket, engedély nélkül kutakodnak az ember magánéletébe.

Akkora a korrupció a hivatali bűnözés csak senki nem akarja ezt tudomásúl venni.

A családok nem tudnak sehova fórdúlni mert nincs aki segítsen nekik a hivatali bűnözőkkel szemben.

Nem a családokkal van a probléma , hanem az országban uralkodó korrupt hivatali bűnözőkkel akiket senki nem vizsgál felül, nem számoltatják el őket stb...

Nagyon sokat lehetne írni ezekről!

 

Ezt a petícíót nem lehet nem szabad alá írni mert nem a gyerekek a családok érdekében készűlt!!

Magyarországon nem család és gyermek védelem folyik, ha nem a magyarság kiírtása folyik!!!


Vendég

#9 Re: Re: Re: Re:

2015-03-05 10:31

#5: 27 - Re: Re: Re:  

 A petícióban nem csak a szülőkről van szó! Mindenkinek joga van a magánszférájához, vannak itt sokkal nagyobb problémák is. Lehet, hogy inkább a pedagógusok pszichikai alkalmasságát kéne vizsgálni.


Vendég

#10 Re: Ez megin a bűnöző hivatalokat védené ha alá írnánk.

2015-03-07 17:03

#8: Igaz mondó - Ez megin a bűnöző hivatalokat védené ha alá írnánk. 

 Kedves Igaz mondó!

 

Megértem hogy elégedetlen a hivatalokkal, teljesen jogosan mert nem végzik kellő lelkiismeretességgel és hatékonysággal a munkájukat nagyon sokan...ez emberi mulasztás...A petícióban erről is van szó, és arról, hogy legyenek számon kérve azok akik nem végzik jól a munkájukat. Csak azt nem értem, hogy ha Ön szerint minden gyermekvédelemmel foglalkozó hivatali szervet be kellene zárni, akkor mégis hogyan valósulhatna meg a gyermekvédelem Magyarországon? Ez a petíció az Ön téves elképzeléseivel ellentétben igenis a gyermekek és családok érdekében íródott a legjobb szándáékkal...ha Ön ezt letagadja (nem is ismeri az íróját, de máris ítélkezik), akkor hazudik. Válaszát előre is köszönöm...


Vendég

#11 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-07 17:05

#9: - Re: Re: Re: Re:  

 A petícióban a gyermekkel születése után egy háztartásban élőkről van szó...akikkel élni fog...a pedagógusok szűrése nem témája ennek a petíciónak.


Vendég

#12

2015-03-10 22:31

Szinte hihetetlen hozzáállás tapasztalható a ,,gyermekjóléti,gyermekvédelmi" szerveknél!Még kö-szönő viszonyban sincs a gyermek jogaival, egész- séges lelki-érzelmi fejlődésével.Szerintem kérés nélkül kéne minden bejelentést, az ügyben érintett személyeket, barátot,óvoda-iskola pedagógust, szomszédot vagyis mindenkit meghallgatni akinek tapasztalata vagy rálátása van/volt a kialakult állapothoz.A teljes kórkép ismerete nélkül,egy-szeri családlátogatás nem lehet mérvadó a gyermek jövője szempontjából.A gyermekjóléti közalkalma-zott egyműszakos munkaidőben végzi a munkáját.És még az sem kizárt, hogy Ő maga is hasonló problé-mákkal küzd, ezért a szerveknél foglalkoztatott személyeknek rendszeres pszichikai teszten kéne átesniük! A gyermekek családi élete kora estétől zajlik és a váratlan családlátogatás tisztább képalkotást eredményezne a tények megítélésében. A bíróság munkáját is könnyítené ha a valós,mindenre kiterjedő és pártatlan iratanyagot kellene párosítani a törvényben foglaltakkal a gyermek elhelyezési ítéletekben. A rosszul alakult gyermeksorsok tettesei, döntéshozói soha ne részesüljenek elévülés miatti felmentésben. Csak így tudunk tenni a szeretett utódok és a saját jövőnkért!Gondolkodjunk csak, napi hírek: megfojtotta, leszúrta, kirabolta, kábítószert túladagolta, megerőszakolta, családját,ismerősét, jótevőjét,szomszédját de az is lehet, hogy pont azt aki a sorsa alakulásában felelőtlenül ténykedett.Szebb életet Mindannyiunknak!

Vendég

#13 Re:

2015-03-11 06:56

#12: -  Igen teljesen egyetértek, döneni felelősséggel kellene, a gyerekek sorsa sajnos a bíróságokon, de sokszor a gyámhatósági ügyintéző  döntésén múlik. A szakértői vélemények is sajnos sok esetben feltételezések és nem valós élethelyzetet takarnak.  Például két év, de van olyan is, hogy  több  év eredménytelen védelembevétel után,  még újabb esélyt adnak annak a szülőnek, aki évek alatt nem változtatott azon, hogy a  problémák megszünjenek?  Pedig lenne lehetőség mert  van különélő szülő, hozzátartozó akinél a gyermek elhelyezhető lenne. Meg kellene adni az esélyt a gyereknek arra, hogy a sorsa jobb irányba forduljon, sokszor már késő bármilyen intézkedés is, mert annyira eldurvul a helyzet, hogy intézetbe kell vinni a gyerekeket.  Véleményem továbbra is az, hogy a gyermekvédelem és gyermekjog csak papíron létezik, a gyakorlat mást mutat sajnos, igen a hírek naponta erről szólnak!