A Klauzál utca megvédése

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A Klauzál utca megvédése petíció automatikusan generált fórumtémája

Péter

#1 De miéért?

2014-06-17 12:11

Undorítóan néz ki a Klauzál utca, szerintem örülni kéne ha bármilyen fejlesztés történik ott. A macskakő botrányos állapotban van. Ha fel is újítanák ekkora forgalom mellett két hét alatt ugyanígy nézne ki. Miért nem foglalkoztok inkább a Klauzál utca házaival? Láttátok már a Klauzál utca 9-et? Azt mi a fenének kellett műemlékké nyilvánítani? Vagy ha már műemlék miért nem érdekel senkit az állapota? Minden esőzésnél nagy darabokban omlik. Ha UNESCO felügyelet alatt van az utcakép akkor a Klauzál 11 hogyan kerülhetett oda, egyáltalán nem illik az utcaképbe. A Greenpoint szintúgy. És a parkolóudvarok? Azok odavalók? azzal miért nem foglalkoztok? Szóval legyen csak szépen felújítva az utca ahogyan a többi utca is a környéken egész jó lett (Kazinczy u, Síp u.) és felejtsétek el a macskakövet.
vidéki csávó

#2 sáros utcát a parasztnak

2014-06-17 13:11

Kertvárosi övezetben élők tizen, huszon éve várják, hogy aszfaltozza le az utcáikat az önkori. A Klauzál utcai zöldparaszt meg hőbörög, hogy nem kell neki aszfaltos utca. Akkor maradjon neki a szaros, hugyos macskaköves Klauzál utca, úgy, ahogy van.
ksan

#3 végre, hogy eltűnik a macskakő!

2014-06-17 13:36

Lehetetlen pihenni a lakásban, mivel az autók sokkal hangosabban közlekednek a macskakövön, mint az aszfalton. Gondolom aki védi, az soha nem lakott macskaköves utcában. Ismét az ugat aki ott sem lakik.
zulu

#4 Járdák állapota

2014-06-17 13:38

Az utca még hagyján, de ami engem még jobban elkeserít, hogy 2014-ben a járdákat valami elképesztően igénytelen módon, fekete színű, kaviccsal teleszórt aszfalttal (bár leginkább szurokra hasonlít) építik újjá, funkcionálisan ugyan megfelelő, esztétikailag azonban egyáltalán nem illik egy történelmi belvárosba (lásd Nagy Diófa utca felújított része, vagy Rumbach Sebestyén utca). Én úgy gondolom, hogy a Dob, illetve Kazinczy utcában alkalmazott megoldásokkal kellene mindenhol élni...
Norbert Tóth
A petíció szerzője

#5 Re: De miéért?

2014-06-17 14:12

#1: Péter - De miéért?

Nem az a gond, hogy felújítják, hanem az, hogy milyen módon. Újítsák csak föl, de vegyék figyelembe az utcaképet, illetve a környék jellegét, ha már az UNESCO védi. Használjanak a felújításhoz például vágott kockakövet, ami kerékpár- és autósbarát, és megőrzi az utca hangulatát.

A többi dolog, amit említettél szintén az Önkormánzat ilyen hozzáállása miatt született meg. Az, hogy "csak" annyi nem oda illő épület került a környékre, az a civilek ellenállásán múlott. Mi most a kockakövek eltüntetése ellen küzdünk, remélem, sikerrel.

Norbert Tóth
A petíció szerzője

#6 Re: sáros utcát a parasztnak

2014-06-17 14:13

#2: vidéki csávó - sáros utcát a parasztnak

Igen, mi is szeretnénk felújítást, de olyat, ami beleillik a védett utcaképbe.

Norbert Tóth
A petíció szerzője

#7 Re: végre, hogy eltűnik a macskakő!

2014-06-17 14:16

#3: ksan - végre, hogy eltűnik a macskakő!

Én pont a Klauzál utcában lakok. A jelenlegi macskakő azért hangos, mert egyrészt puklis és, rázza a kocsikat, másrészt a Klauzál térről iszonyat sebességgel (nem ötvennel)  érkeznek az autók. A vágott kockakő lapos, nem ráz, így sokkal halkabb is, illetve ha a vezetőkkel be tudnák tartatni a sebesség korlátot, az szintén sokat segítene.

Norbert Tóth
A petíció szerzője

#8 Re: Járdák állapota

2014-06-17 14:20

#4: zulu - Járdák állapota

A felújított utcák esztétikájáról megoszlanak a vélemények. De az biztos, hogy nem volt koncepció a felújítások mögött, ezért néz ki a környék annyi féle képpen. Szeretnénk, ha végre elkészülne a terület Kezelési terve (majd erre alapozva a Rendezési tervek módosítása), hogy olyan egységes képet mutassanak az utcák a felújítások után, amik illeszkednek az UNESCO elvárásaihoz.

Péter

#9 Re: Re: Járdák állapota

2014-06-17 14:44

#8: Norbert Tóth - Re: Járdák állapota

" Szeretnénk, ha végre elkészülne a terület Kezelési terve (majd erre alapozva a Rendezési tervek módosítása)" Ez most mi? Csak a Klauzál utcára vonatkozna vagy az egész környékre? Most lett felújítva a Kazinczy, Síp, Dob, Kertész utca, pár éve a Dohány utca. Tényleg most kell nekiállni tervezni amikor kb. az utolsónak hagyott Klauzál utcát kezdik felújítani? Vagy azt szeretnétek, hogy a Klauzál másmilyen legyen? A Kazinczy utcai felújítás miért nem jó, miért kell minden utcának máshogyan kinézni a környéken?

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-06-17 15:10


ittlakó

#11

2014-06-17 18:49

A macskakő tíz decibellel emeli meg egy autó által okozott zaj szintjét, ez hatalmas különbség, és akkor a rezgésről még nem is esett szó! Az éjszakai zaj növekedése - minden szakirodalom szerint, nézzetek utána - rombolja az egészséget, koszorúérproblémák, stressz, stb. Mi itt lakunk az utcában. Miért akarják olyanok, akik nem is itt laknak a mi egészségünket tovább rombolni? Szebb lenne biztosan díszburkolattal vagy részben díszburkolattal, de az belátható, hogy az jóval drágább lenne.
Norbert Tóth
A petíció szerzője

#12 Re:

2014-06-17 20:41

#11: ittlakó -

Én is a Klauzál utcában lakok, pont ott, ahol az autók a térről beszáguldanak az utcába. Ahgy fentebb említettem, van a vágott kockakő, ami sima, tehát nem rázza az autókat, így sokkal csendesebben lehet ranta közlekedni. Plusz lehetne kezdeni valamit az autók sebességével is, mert sokszor látom, hogy nem ötvennel érkeznek az utcába.

Norbert Tóth
A petíció szerzője

#13 Re: Re: Re: Járdák állapota

2014-06-17 20:46

#9: Péter - Re: Re: Járdák állapota

Pont most néz ki minden utca máshogy, mert hiányzik az egységes utcaképre vonatkozó koncepciója az Önkormányzatnál. Ha megnézed a Kazinczy utcát, jelenleg három különböző arculata van (térkő, macskakő, aszfalt). A Síp utcát lerakták térkővel, de a kettővel arrébb lévő Nagy Diófát már aszfaltozták. Szóval ezért lenne szükség arra, hogy az Önkormányzatnak legyen egy egységes és UNESCO kompatibilis elképzelése a területről.

vidéki csávó

#14 ez van

2014-06-18 06:25

Diktatúra van, gyerekek! Ez van, ezt kapjátok! Tetszettek volna másra szavazni!