Vonják vissza a lúgos orvost mosdató Dr Nyulasi lovagkeresztjét!

F977FFFE-963F-474E-96FF-CE24A8B42899.jpeg

Tisztelt Novák Katalin Köztársasági Elnök!

Tiltakozunk az ellen, hogy a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát idén Dr. Nyulasi Tibor orvos is megkaphatta. A díjra úgy erkölcsileg mint szakmailag érdemtelen, az igazságszolgáltatást megvezetni próbáló orvos semmi esetre sem tekinthető példaképnek. 

Dr. Bene Krisztiánt, a "lúgos orvost" 2014. augusztus huszadikán, másfél hónappal az ellene folyó nyomozás megszüntetése után, Magyar Érdemkereszttel tervezték kitüntetni. Mivel az ő kitüntetésére az illetékesek bölcs döntése nyomán végül nem került sor, bízunk benne, hogy Dr. Nyulasi esetében is számíthatunk hasonló belátásra Elnök Asszony részéről.

Ne lehessen lovagkeresztje annak, aki orvosi hivatásával visszaélve, a bíróságon igyekezett akadályozni az igazságszolgáltatást az elmúlt évtizedek egyik, a közvéleményt leginkább megrázó perében!

Bízva Elnök Asszony belátásában a közerkölcs és közbizalom megóvásának előrébbvalóságát illetően,

tisztelettel:

az aláíró magyar állampolgárok

 

„Az összegyűlteket váratlanul érte, hogy a védelem aznap egy újabb igazságügyi orvos szakértői véleményt nyújtott be. A vádlott családjával egyébként szoros barátságot ápoló Dr. Nyulasi Tibor – aki tagja a Pharma Kupa – Doktor Regatta néven futó vitorlásversenynek (a Pharma Kupa alapítójaként), amelynek szintén aktív résztvevője Mikola Bálint, Mikola István és Bene Zsuzsanna testvére – szakvéleménye új bizonyítéknak minősült, így a bíróság a tárgyalást újra megnyitotta. Hamar kiderült azonban, hogy dr. Nyulasinak, aki egyebek mellett azt állította, hogy a sértett azzal okozta magának a sérüléseket, hogy forró kamillateával öblögette a hüvelyét, valójában nincs is megfelelő igazságügyi orvos szakértői akkreditációja, legalábbis olyan nincs, amivel életveszély megállapítására jogosult és amiről jelen esetben nyilatkozott. Ezzel nyilvánvalóan maga is tisztában lehetett, mivel a „szakértői” észrevételeit sima orvosi pecséttel látta el az igazságügyi szakértői helyett, így nem követett el egyértelmű visszaélést.
A próbálkozásnak nem lett következménye, a bíróság csupán (Gál András jelzése nyomán) egy megállapítást tett, miszerint bár Dr. Nyulasi igazságügyi szakértő, arra nincs kompetenciája, hogy életveszélyt megállapítson. Ezért a nyilatkozata a továbbiakban nem szakértői, hanem okirati bizonyítékként szerepel."

(Mérő Vera: Lúg, Felhő Café könyvek, 2022)

 

„Megkapta a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát Dr. Nyulasi Tibor orvos, aki a Renner Erika elleni támadás egyik orvosszakértőjeként a többiektől eltérő álláspontot képviselt.

"Semmi szakmán belüli visszhangja nincs a Szent János Kórház nőgyógyásza, Nyulasi Tibor úgynevezett szakvéleményének, aki Bene Krisztián, a lúgos orvos elleni perben képes volt azt leírni, hogy a kábultságból ébredő nő valamilyen forró folyadékkal (akár kamillateával is) leforrázhatta magát. Az igazságügyi orvos szakértők korábbi álláspontja szerint csak a szerencsén múlott, hogy az áldozat életben maradt" - írta 2018-ban a Magyar Narancs Renner Erika és az őt megtámadó "lúgos orvos" ügyéről.

Az ügyben Bene Krisztiánt, a budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria 2018-ban, amiért arcát eltakaró biciklis sisakban volt szeretőjének lakására ment, és ott a nőt szakszerűen, injekcióban adagolt szerekkel elkábította, majd lúggal súlyos, másodfokú-harmadfokú égési sérüléseket okozott intim testrészén.

A büntetőügyben orvosszakértőként résztvevő, az idei nemzeti ünnepen magas állami díjjal kitüntetett Nyulasi Tiborról 2017-ben a Magyar Nemzet azt írta: az elküvető védőügyvédje az ítélethirdetés előtt újabb bizonyítási indítvánnyal állt elő, és "csatolt egy általa készíttetett orvosszakértői véleményt – Nyulasi Tibor aneszteziológus tollából –, amely ellentmond a Zacher Gábor és Molnár Miklós által előzőleg előadottaknak."

Az esetről szóló, Lúg című könyv honlapján elérhető jegyzőkönyv szerint Nyulasi 2016-os szakvéleménye azt állította: nem az áldozat elaltatásához használt fecskendőt foglalta le bizonyítékként a nyomozó hatóság.

2018-ban, a többször megismételt eljárások után (az Ítélőtábla megállapította többek közt, hogy korábban, a Fővárosi Törvényszék eljárása és ítélete több ponton hibás volt), a jogerős ítélet kihirdetésekor, öt évvel a bűncselekmény után azt írtuk: Renner Erika "a mai napig orvosi és lelki segítségre szorul"." (hvg.hu, 2023.03.15.)

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Vera Mérő petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...