Tiltakozás Balatonkenese Város Képviselő Testületének a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark beépítése ellen

Balatonkenese Város Képviselő Testületének alábbi határozata a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark, az úgynevezett nyúlvány parkosított terület előtti Balaton víz területet érintené: kep.png

"Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 314/2017. (X.26.) határozata Balatonkenese, 3705 hrsz. előtti partszakasz hasznosítása

1.  Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő Testülete úgy dönt, hogy a saját tulajdonában lévő Balatonkenese, 3705 hrsz. alatti ingatlan előtti Balaton partszakaszon a Balatonkenese vízpart-rehabilitációs szabályozási követelményekkel érintett területének lehatárolásáról és vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének elfogadásáról szóló 14/ 2005. (IV.21.) TNM rendelet folyamatban lévő módosítás kiegészítését kezdeményezi tervezett idegenforgalmi fejlesztéshez kapcsolódó szabad kikötő és infrastruktúrája létesítésének lehetősége érdekében.

2.  A Képviselő Testület felkéri Tömör István polgármestert, hogy a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Határidő: azonnal

Felelős: Tömör István polgármester"

A 2017. évi decemberi közmeghallgatáson a polgármester kérdésünkre közölte, hogy itt elektromos hajók kikötésére szolgáló létesítmény készülne betonból. Az építmény a partra merőlegesen indulna kb. 50 méter hosszban, majd ott balra, Balatonakarattya irányába fordulva folytatódna. A tervezet szerinti megvalósítás ellen többször tiltakoztunk. Jeleztük az illetékeseknek, hogy az elektromos hajó kikötő megépítését nem szándékozunk megakadályozni, de kérjük annak más helyen történő megvalósítását (pl. Széchenyi park mögöttes területen a móló mellett).

Nem engedhetjük meg, hogy a tervezett helyen, a „nyúlvány” területén egy sokadik balatonkenesei hajókikötő épüljön meg. Ezzel elvéve az egyetlen szép, nyitott vízfelületű balatoni panorámát, a horgászati és a vízi sportot kedvelők lehetőségeit. Még időben aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy a városvezetés számunkra elfogadhatatlan tervét megakadályozzuk.

Kérjük, hogy az alábbiakban nyilatkozzon Ön is a véleményéről. Akik ebben a témában már korábban a tiltakozásukat megtették, azoknak ez úton ismételten nem szükséges.  

Tiltakozom a Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 314/2017. (X.26.) határozata következményeként a Vak Bottyán strand és a Parti sétány 1. számú ház közötti közpark, az úgynevezett nyúlvány parkosított terület előtti Balaton víz területet érintő elektromos hajók kikötésére szolgáló létesítmény megépítése ellen.


Horváth József - Alsóréti Üdülő Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Horváth József - Alsóréti Üdülő Egyesület petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...