Tiltakozás a vasúti fő és mellékvonalak bezárása ellen.

Tisztelt Orbán Viktor, Vitézy Dávid, Tarlós István, Seszták Miklós Úr(ak)!

Sajnálattal olvasom, hogy júniusban a minisztérium "szünetelteti" illetve "csökkenti" a MÁV mellékvonalain a személyszállító szolgáltatást.

2007-ben (13 db) illetve 2009-ben (24 db) mellékvonalon szüntették meg a szolgáltatást. Akkoriban Önök ezt gyilkosságnak titulálták és megígérték, hogy amint hatalomra kerülnek ezeket a vonalakat újranyitják. Amikor hatalomra kerültek a nyilatkozataik módosult ("átvizsgáljuk a lehetőségeket"), de hogy szavahihetőségük megmaradjon újranyitottak a bezárták közül 10-et. De hogy ne folyjon el a pénz a kasszából csak pár vonat indult el. Erre Önök 12 vonalon csökkentett (napi 1 oda-vissza közlekedő vonat) illetve 22 vonalon a szolgáltatás szüneteltetését "tervezik". Ezt minek nevezzem? Sorozatgyilkosságnak?

Eltelt 10 év. Csupa sikerről számolt be a média, gyors autópályák kötik össze az országot, főképp a megyevárosokat és a határokat. 

A többi úton (egyszámjegyütől a többszámjegyű mellékútig) folt és kátyútenger van, de ezt az luxusautó/helikopterből nyílván nem látják, nem érzékelik, de ha mégis a sofőr/ellenzék a hibás. Ezeken az utakon ingázzon, utazzon a túrista, ottlakó kocsival vagy busszal, a lényeg az államnak minél kisebb fenntartási költsége legyen és minél több profitja a beszedett útdíjból vagy menetjegyből. Ki fog utazni azon az egy járaton, ha nem tud visszamenni ahonnan jött, mondjuk egy iskolába járó, vagy aki elmegy a városba orvoshoz? Akkor már tényleg a busz vagy kocsi (ha van). Biciklit még mindig nem lehet szállítani, egyik buszon sem, vonaton lehet.

A országban lakók használnák a vasúti szolgáltatást, ha fejlesztenék őket, a régmúlt rossz nyomvonal vezetést kijavítanák, közelebb hoznák a falvakhoz, kisvárosokhoz (lásd: Szombathely-Sopron vasútvonal), ahol meg nem lehet közelebb hozni, ott ráhordó busz szolgáltatást biztosítani kell!

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a 1968-as közlekedési koncepciót felülbírálni és bizonyos vonalakat újjáépíteni, illetve az uniós megállapodást válalva a magánszektort (pl.: Flixtrain, Leo Express, Regiojet magánvasutakat) beengedni. Angliában és Ausztriában ez a rendszer működik.

Nem én vagyok az első aki tiltakozik a jelenlegi és jövőbeli helyzettel például a Mátészalkaleaks, akik többször kérték a vasúttársaságtól/megyétől/kormánytól a lassújelek felszámolását. A MÁV megígérte, hogy megcsinálja. Azóta is várjuk.

Aki aláírja ezt a petíciót az változást szeretne. Nem akar olyan helyzetben lenni, mint az USA-ban vagy Szlovákiában, hogy csak autóval tudsz eljutni a-ból b-be és nem akar forgalmidugóban élni, mert a vasút hiánya ezt fogja okozni, ha tél vagy egy baleset elzár téged a célodtól, nem lesz alternatíva.

Aki egyetért velem és megértette az itt leírtakat, ezt a petíciót aláírja.

Tisztelettel:

egy sok közül 14631740030_7f2eef9c72_b.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Hedgehog petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...