Tiltakozás a Békéscsaba Szarvasi út Jókai utca sarkán működő OMV benzinkút területén nagykapacitású gépi autómosó építése ellen

Békéscsabán a Szarvasi út Jókai utca sarkán, a víztorony közvetlen közelében a szomszédok tiltakozása ellenére 2000-ben egy benzinkút létesült. Rendkívül veszélyesnek tartottuk és tartjuk ma is, hogy a víztorony tövében üzemanyagtartályokat helyeztek el, ami adott esetben veszélyeztetheti a város teljes vízellátását. A benzinkút közvetlenül a lakóházak mellett épült, ami jelentős forgalomnövekedéssel és zajterheléssel járt, különösen a gépi autómosó működése idején.

Az OMV tuajdonában lévő üzemanyagkút területén, a 10 éve üzemen kívül álló autómosó helyére egy nagykapacitású, gépi szárítóval, január elsejét kivéve az év minden napján két műszakban működő új autómosó építését tervezik megvalósítani.

Jelenleg 11 autómosó működik Békéscsabán, amelyek közül sajnos kettő lakóházakhoz közel van, de mindkettő kézi mosó, ami nem jár a gépi szárító nagy zajkibocsátásával.

Követeljük, hogy Békéscsabán a Szarvasi út Jókai utca sarkán ne létesüljön autómosó, a régi autómosót bontsák le, és ültessenek fákat azok helyett is, amiket éppen mostanában vágtak ki!

Autómosót csak a város szélén, lakóházaktól távol - száz méterekre - üzemeltessenek!

KISEBB FORGALMAT, TISZTA LEVEGŐT, CSENDES, ZÖLD KÖRNYEZETET BÉKÉSCSABÁNAK!

Békéscsabai lakosok

 20240123_1017521.jpg

20240123_101854.jpg

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Kámán László láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...