TARTSÁK FENN az iskolák normális működését!

Kérjük Magyarország Kormányát, hogy NE vezessen be távoktatást a köznevelésben, és NE zárja be az óvodákat, mert...

1. A távoktatás hatékonysága messze elmarad a jelenléti oktatásétól, különösen az általános iskolákban
  2. Sajnálatos módon a diákok nagy része a tavaszi távoktatásos időszakot "összetévesztette" egy előrehozott nyári szünettel: nem sajátította el a tananyagot, nem vett részt az online órákon, nem készítette el a kiadott feladatokat, a dolgozatokat pedig elcsalta. Meggyőződésünk, hogy ez egy újabb távoktatás esetén sem lenne másként
  3. A fertőzöttségi adatok és az EMMI közlése alapján kijelentő, hogy az iskolák nem  járványügyi gócpontok
  4. A gyermekre nézve a koronavírus nem veszélyes
  5. Az óvodás és alsó tagozatos gyerekek állandó felügyeletre szorulnak, ezért ezeknek az intézményeknek a bezárása sok szülőnek okozna problémát, családok megélhetése kerülne veszélybe
  6. Mint ahogy Miniszterelnök úr is hangsúlyozta, a középiskolások akkor sem maradnának otthon, ha átállnának digitális oktatásra
  7. Azokban az országokban, ahol már bezárták az iskolákat (pl. Csehország), nem lassult a járvány terjedése
  8. Az egyik legnagyobb online szülői közösség, az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete is ellenzi az oktatási intézmények bezárását

NEM TAGADJUK a vírus létezését, sem annak vészelyességét, DE nem engedhetjük meg, hogy tönkretegye a mindennapi életünket!

Kérünk mindenkit, hogy támogassa a kezdeményezést!

Az aláírással felhatalmazom STOP iskolazár petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.