Szeged, Orvosi Avató

 Tisztelt Végzős Orvostanhallgatók! Tisztelt Orvosok, Leendő Kollégák! Minden kedves támogató!  

Az orvossá válás meghatározó pillanata, amikor kezünkbe fogjuk a diplomát, és végre letehetjük a Hippokratészi esküt. Megesküszünk, hogy az orvosi hivatásunkhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítunk. Legfőbb törvénynek tekintjük a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését.  

Jelenleg a járvány helyzetre hivatkozva az avatás meg nem tartását tervezi a Szegedi Tudományegyetem. Hivatásunkat úgy kellene megkezdenünk, hogy diplomáinkat postán kapjuk meg, vagy a tanulmányi osztályon vesszük át, eskünket pedig, valószínűleg késve tesszük le.    

Indokolatlannak érezzük a méltatlan lezárást, hogy az avatásunk elmarad, miközben például több szabadtéri rendezvény megtartható, miközben a stadionokban a meccsek folyhatnak, miközben a szórakozó helyek nyitva lehetnek. Indokolatlannak érezzük, hiszen június 16-án megszűnt a rendkívüli állapot, még az államvizsga előtt.  

6 év megfeszített kemény tanulás után… 6 év gyakorlat, 6 év várakozás után…. Nem érezzük indokoltnak, hogy megszakadjon egy több mint kétezer éves hagyomány. A Szegedi Tudományegyetem vezetése több kreativitással, és javaslataink meghallgatásával egész biztosan találnána megoldást az ünnepélyes doktorrá avatás megrendezésére, ahogyan talált a többi orvosi egyetem is, a járványügyi szabályok betartása mellett.

Hasonló tartalmú kérvényt juttattunk el a Rektori hivatalnak, melyre a mai napig nem érkezett válasz.

Kérek minden kedves orvostanhallgatót, minden orvost, leendő kollégát, és mindenkit, aki egyetért velünk, hogy járuljanak hozzá az aláírásukkal a petíciónk sikerességéhez, és így kifejezhessük, milyen fontos pillanat is ez az életünkben, és hatást tudjunk gyakorolni az egyetemünkre.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Orvostanhallgató petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...