Virág Csaba építész Budavári Országos Villamos Teherelosztó épületének megmaradásáért

Hozzászólások

#3

volt szerencsém járni az épületben, akkor értettem meg miért fontos része az építészetünknek, az ott hallottak alapján irreálisan drága lehet a bontása

Roland Fajcsi (Budapest, )

#8

Egyetértek kollégáimmal!

László Puskás (Budapest XII. , )

#9

mélyen egyetértek

zsófia csomay (budapest, )

#11

Virág Csaba munkássága és épületei mindig inspirációként hatottam rá mág egyetemi éveim alatt is, nagyon sajnálnám ha épületeit indokolatlanul bontásra ítélnék. A villamos elosztó épülete véleményem szerint az egyik legjobban sikerült alkotása, ha tehetném minimum helyi egyedi védelemre terjeszteném fel.

Zoltán Galina (Budapest, )

#18

A bontás felesleges szemetet termel, pusztítja a környezetet és feleslegesen generál új építést! Kulturálisan sem indokolt a bontás.

Laszlo Szeker (Budapest, )

#21

Véleményem szerint megfér egy ilyen modern, szoborszerű épület, a vári környezetben- különösen a toronyszerű részével együtt, nagy kár, hogy ilyen elhanyagolt, mert a jelenlegi állapota csak elősegíti a negatív vélemények indukálást. Természetesen nem illene több hasonló modernista épülettel fellazítani a vári szövetet. De elbontását nem támogatom.

ágnes kravar (budapest, )

#22

Aláírom, mert teljesen egyetértek a petícióval!
Bálint Ágnes

BÁLINT ÁGNES (Budapest, )

#25

civilizációnak hívják!!!!

Borza Endre (Pécs, )

#31

Teljes mértékig egyetértek a petícióval, nem tartom elfogadhatónak a szakma kizárását egyes kérdésekben. Az építészeti értékek, műemlékek semmibevétele, az azokkal kapcsolatos szakemberek és szakmai szervezetek mellőzése, vagy akár megszüntetése, a laikus és percérdekek szerinti kezelése véleményem szerint bűn...

Mária Gajdosné Gács (Budapest, )

#38

Aláírom, mert fontosnak tartom ennek az ikonikus épületnek a megőrzését!

Zsuzsanna Károlyi (Budapest, )

#43

Kultúránk fontos elemének tartom a házat.

Kovács Dávid (Veszprém, )

#60

téboly hogy ez nem egyértelmű

Áron Farkas Lévay (Solymár, )

#67

Aláírom,mert egy ilyen épület nem méltó az elbontásra és igenis foglalkozni kell ezekkel a korszakokat meghatározó, legyűgöző épületekkel.

Csenge Virág Molnár (Eger, )

#72

Egyetértek a petíciót indítók indokaival

József Barta (Aszód, )

#73

Minden jelentős építészeti alkotás elbontása előtt - még ha az kortárs épület is - egy szakmai zsűri véleményét ki kellene kérni. Már nagyon aktuálisnak tartanám, hogy a magas építészeti minőségű épületek, építmények - mint építészeti alkotás - kerüljenek megkülönböztetésre az építészeti értéket nem képviselő épületektől, és csak ezek élvezzenek szerzői jogi védelmet, amit meg is kellene követelni. Minden egyéb épületre pedig az "építészeti alkotás" minősítés ne vonatkozzon automatikusan! Sajnos ma már műemlékeket is simán lebontanak következmények nélkül. Ennek véget kellene vetni!

Tamás Portschy (Szombathely, )

#81

Aláírom, mert az épület a Budai Vár, valamint az ország emblematikus épülete, Virág Csaba építészeti munkásságának öröksége.

Edit Kaszás (Dombóvár, )

#91

Hatalmas hibának tartom ennek a kiemelkedő épület elpusztítását, és még mindig meglepődöm azon az általános vélekedésen is, amely a korszak építészetével szemben a mai napig uralja a közfelfogást.

Dorka Bartha (Budapest, )

#98

Az épület arányait jobban eltalálni egy új szerkezettel sem lehetne jobban. Környezettudatos szempontok alapján a szerkezeti anyagok tartósak, életciklusuk nem járt le. A romlandó, elöregedő elemek korszerű cseréjével csinos, illeszkedő házat kapnánk.

Rita Varga (Noszvaj, )

#101

Értékes épületnek tartom.

Mária Rácz (Budapest, )

#107

Kivételes és megismételhetetlen alkotás!

Anna Karsai (Budapest , )

#111

Egyetértek a MÉSZ állásfoglalásával!

Gergely Krizsán (Budapest, )

#118

Kultúránk fontos elemének megszüntetése történelemhamisítás.

Hadas László (Pécs, )

#119

Igen aláírom, mert e végtelenül arrogáns, önkényeskedő, erőszakos hatalommal szemben muszáj kiállni, más lehetőségünk sajnos nincs. Álkozultációkat folytatott eddig is a szakma képviseletével a hatalom, nem érdemi párbeszédet! Gajdos István

István Gajdos (Budapest, )

#126

mert építészként szeretem ezt az épületet, korának fontos dokumentuma a mai is modern és érdekes épület.

Rita Kovács (Budapest, )

#132

"...Meggyőződésünk, hogy megtartása szükséges – új funkcióval való újjáélesztése és felújítása a mai kor technikai elvárásai szerint kötelező..."

Györgyi Tóth (győr, )

#133

Aláírom, mert kedves épületeim egyike, és meggyőződésem, hogy értéket képvisel, ill. tanúskodik egy már vissza nem hozható kor gondolkozásmódjáról, viszonyairól, értékeiről.

Péter Lasztóczi (Budapest, )

#136

Aláírom, mert az építészet történelmünk jelentős alkotása.

Péter Hegedűs (Budapest, )

#138

A 20. századi magyar építészet meghatározó alkotása. Illeszkedése a történeti környezetbe példaértékű. Az épület szellemi megnemértettsége, annak állagromlásából adódik. Elbontása légüres teret képezne, mely nem képes befogadni sem erőltetett kortárs választ, sem hazug nosztalgiát.

Dávid Kálna (Budapest, )

#139

Aláírom, mert a magyar modern építészet egyik legfontosabb épületének megtartása nagyon fontos lenne. Könnyű lesz új funkciót találni neki.

Sándor Makrai (1116, )

#147

Aláírom, mert a kiemelkedő szellemi és művészeti alkotások védelme - ideértve az építészeti alkotásokat is - kiemelt közérdek.

István Fiala, dr. (Budapest, )

#196

Meg kell őrizni az ikonikus modern épületeket.

János Csongrádi (Budapest , )

#197

az épület védendő érték

Norbert Hideg (Siófok, )

#199

Egy Magyar örökség aminek hűlt helye szégyenfolt lenne Magyarország szívében!

Alex Peruzzi (Kőszeg, )Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...