Mondjunk nemet a gyermek agressziónak!

BMX-banditák vertek félholtra egy kisfiút a Népkertben

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata egyelőre csak ennyit árult el: „Budapest XVII. kerület, Népkert területén lévő ugratópályán 2013. szeptember 28-án 9 óra 30 perc körüli időben négy, eddig ismeretlen fiatalkorú fiú bántalmazott egy 13 éves budapesti fiút. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja az eset körülményeit.” Részletesebb információt későbbre ígértek.

Mindenkit megdöbbentett a hír, hiszen egy 13 éves gyereket talán el lehet engedni fényes nappal otthonról, biciklivel!

A fenti eset rádöbbentett arra, hogy közösen kell kérnünk a kerületi vezetéstől, hogy a Népkertben rendőri vagy közterület-felügyelői járőrözést rendeljenek el!

Persze nem lehet minden fa mellé egy rendőrt állítani, de ez a terület a gyerekek, fiatalok központi találkozóhelye (az új Skate park rengeteg gyereket és fiatalt vonz), ahol e miatt nagyobb az esélye egy esetleges konfliktus kialakulásának.

Ezen kívül tarthatatlan, hogy a parkban tizenévesek dohányoznak és alkoholt fogyasztanak, így kérjük a Polgármester Urat, hogy a parkot dohánymentes övezetté nyílvánítsák, ezzel is óvjuk gyermekeink egészségét!

A Facebookon az alábbi bejegyzés terjed szombat óta az esetről, vasárnap délutánra már több ezren megosztották:

Segítség! 4 darab XVII. kerületi Népkertnél ismerős biciklis fiút keresünk, akik mai napon fél 10 körül belekötöttek egy 13 éves kisfiúba mert nem tetszett nekik a biciklije, a fiú szó nélkül továbbtekert, de ezek az állatok biciklivel utána mentek majd brutálisan megverték. A gyereknek több csigolyája megrepedt, agyrázkódása lett és az orvosok azt mondták hogy a sérülései rugdosás miattiak (egy földön fetrengő gyereket rugdostak!!!) több hétig kórházi ápolásra szorul. Kérem, hogy aki bármit tudna esetleg, ha ezek a férgek bárhol hencegnének a tettükről értesítsen vagy engem vagy a rendőrséget. A kisfiú tőlünk ment haza, a testvérem barátja. Kérem, hogy aki érez magában annyit, ossza a posztot. Köszönöm!

A megvert fiú édesanyja, Nyilas Krisztina, elmondta: fia szombat reggel fél 9 körül tekert el egy bicikliboltba, de mivel nem tudta megvenni, amit akart, elindult hazafele. A Népkert nevű parknál jómódúnak tűnő BMX-es fiatalok kezdték el cikizni a biciklijét, ő azonban nem reagált rájuk. A támadók utánamentek, egyikük lerángatta a bicikliről, és ütni-verni kezdte őt, még akkor is, amikor már a földön feküdt. A többiek a beszámolója szerint biztatták a kegyetlenkedő fiút. Miután elmentek, egy hajléktalan ment oda segíteni, megkérdezte, hívjon-e mentőt. A fiú még elvonszolta magát a patakig, ahol végleg összeesett, egy arra járó ismerőse hívott végül mentőt. Az orvosok szerint 6-8 hétbe is beletelhet, mire a fiú felépül.

Kérem, ha egyetért azzal, hogy a Népkertben rendőri vagy közterület-felügyelői járőr teljesítsen szolgálatot és Ön is úgy gondolja, hogy ezt a területet dohányzásmentes övezetté kell nyílvánítani, akkor írja alá a petíciót!

Az aláírással felhatalmazom Ruby Andrea petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.