Minden devizában nyilvántartott szerződés semmisségének érvénytelenségének a megítélése!!

„A jogszabály mai napon ( 2020.07.02. ) hatályos állapota:                                     1997. évi XXX. törvény a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről *          Az Országgyűlés a gazdasági növekedéshez szükséges hosszú lejáratú kölcsönnyújtás lehetőségének javítása érdekében a következő TÖRVÉNYT alkotja:                                   A TÖRVÉNY HATÁLYA 1 rész                                                                                  E törvény rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyarországon alapított és működő jelzálog-hitelintézetre, valamint a jelzáloglevélre.”                                                          1997. évi XXX. törvény 14.§ (5) bekezdése: -AZ OTP KÖZJEGYZŐI OKIRATAIBA BE VAN ÍRVA! A TÖRVÉNY MINDEN "DEVIZÁS" SZERZŐDÉSRE ÉRVÉNYES!!!-                                 „A jelen közokirat szerinti jogügyletekre a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló 1997. évi xxx. törvénynek a jelzáloghitelezésre vonatkozó szabályait KELL ALKALMAZNI.”                                                                               „Az adósok és a zálogkötelezettek TUDOMÁSUL VESZIK, hogy a kölcsön összege a jelzálog-hitelintézet által kibocsátandó jelzáloglevél fedezetéül szolgál.”                                                                                                            „Amennyiben a jelzáloglevelek és azok fedezetei nem azonos devizában állnak fenn, úgy a JELZÁLOG-HITELINTÉZET KÖTELES AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT SZÁRMAZTATOTT (DERIVATÍV) ÜGYLET MEGKÖTÉSÉVEL KIKÜSZÖBÖLNI.”                                                                                                                                           A jelzáloglevél fedezete a kölcsön összege, az OTP Jelzálogbank, mint jelzálog-hitelintézet az árfolyamkockázatot a kölcsön összegében volt köteles kiküszöbölni! A jelenleg is érvényes TÖRVÉNY alapján:

„…JELZÁLOG-HITELINTÉZET KÖTELES AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT SZÁRMAZTATOTT (DERIVATÍV) ÜGYLET MEGKÖTÉSÉVEL KIKÜSZÖBÖLNI.”                                                                                                                                            AZ ÖSSZES DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT JELZÁLOGHITEL SZERZŐDÉS A BTK. 373. § SZERINTI CSALÁS BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉVEL, A HITELEK FELVEVŐINEK A TELJES BECSAPÁSÁVAL, MEGTÉVESZTÉSÉVEL LETT MEGVALÓSÍTVA!!!

„BTK. 373. § CSALÁS: AKI JOGTALAN HASZONSZERZÉS VÉGETT MÁST TÉVEDÉSBE EJT, VAGY TÉVEDÉSBEN TART, ÉS EZZEL KÁRT OKOZ, CSALÁST KÖVET EL.”

MINDEN DEVIZÁSNAK, CSALÁDTAGJÁNAK, EGYETÉRTŐ ÁLLAMPOLGÁRNAK KÉREM A TÁMOGATÁSÁT, A PETICÍÓ ALÁÍRÁSÁT, DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT, CSALÁS FELHASZNÁLÁSÁVAL KÉSZÜLT SZERZŐDÉSEK ÉRVÉNYTELENÍTÉSÉÉRT!!

Köves István

Köves István Devizamentők Mozgalom elnöke    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással engedélyezem Köves István Devizamentők Mozgalom elnöke, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.